null
Dokumentar, kunst og innvirkning - hvordan bruke extended reality for å fortelle kulturhistorier og engasjere.
Dato kommer -
Webinaret er gratis, men krever påmelding via billettlinken
Bli varslet når eventet skal være!

Ny teknologi gjør at vi i dag har rask og enkel tilgang til Virtual reality (VR) og Augmented reality (AR), noe som gjør at man har ennå flere uttrykksformer enn tidligere. Hvordan fortelle historier gjennom bruk av teknologi?

Arrangementet vil være på norsk  / Event will be in norwegian

 

Vi forteller historier for å koble sammen og skape forandring. XR utvider dokumentar og kunst til interaktive og oppslukende opplevelser som bringer betrakteren inn i viktige historier, uten grenser for tid eller rom.

På dette arrangementet møter vi to XR-produsenter som fokuserer på historiefortelling for å skape forandring. De vil presentere noen av prosjektene sine og snakke om de kreative prosessene og motivasjonene bak disse produksjonene. Vi ønsker deg velkommen til en underholdende og opplysende kveld.  

Hver foredragsholder holder en 20 minutters presentasjon før vi avslutter kvelden med en Q&A-session. Velkommen til webinar! 

Webinaret er en del av introduksjonsserien til Bilder Nordics ettårige XR-produsent-utdanning som lanseres august 2021 – les mer om utdanningen her. Er du nysgjerrig på en utdanning innen XR? Book studiesamtale her!

Nye historier innen scenekunst og kulturarv

Kim Baumann Larsen, arkitekt og XR-produsent

https://www.kimsarc.com

Kim er på vei opp Kunstlab på Kulturtanken – Arts for Young Audiences Norway og driver sitt eget XR produksjons- og designstudio Dimension Design. I et stadig mer digitalt samfunn vil han snakke om hvorfor XR og sanntidsteknologi passer godt for digital historiefortelling i scenekunst og kulturarvopplevelser for å la publikum engasjere seg. Kim vil presentere flere XR-prototyper opprettet i Kunstlab i samarbeid med andre institusjoner og studioer.

En historieleksjon i virtuell virkelighet

Marius Thorvaldsen, administrerende direktør, Breach VR

https://breachvr.com/

I år lanserer «Museene i Akershus», et nettverk av museer i Oslo, en ambisiøs VR-dokumentar om Grini fangeleirens historie. Deltakerne vil finne seg i et diktatur, og valgene de tar når de beveger seg, vil få enorme konsekvenser for seg selv og andre. Få et første glimt av dette nye prosjektet, og hør mer om bruken av utvidet virkelighet i utdanning og kulturarv.