XR-produsent | 1 år | 60 studiepoeng | Fagskolegrad

Er du nysgjerrig på en dagsaktuell utdanning innen digital og visuell historiefortelling? XR-produsent er et unikt tilbud som starter opp høsten 2021 – send inn din søknad i dag!

XR-produsent er en ettårig utdanning i visuell historiefortelling og  produksjoner i utvidet virkelighet, bedre kjent som Extended Reality (XR). XR inkluderer Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR). XR gjøres nå allment tilgjengelig gjennom forbrukerteknologi og nye industrielle løsninger, og er et av verdens raskest voksende markeder. Derfor starter vi nå en intensiv og praktisk ettårig utdanning som bygger  på våre visuelle fortrinn som skole, sammen med ledende eksperter innen teknologien.

 

XR er utrolig spennende og er overlegent klassiske medier i evnen til å engasjere sansene våre! Dette gjøres ved å bruke omsluttende teknologier som fjerner grensen mellom virkelighet og fiksjon. Oppfinnere, arkitekter og ingeniører kan lage og teste ut små og store konstruksjoner før de blir produsert.  Film og tv kan spilles inn foran bevegelige virtuelle bakgrunner, og det er kun fantasien som begrenser landskapet.  Du kan svømme med delfiner og bestige Mount Everest uten å forlate hjemmet.

 

Hvor film byr på  lineære historier, så kan historiefortelling i XR by på et univers av muligheter hvor du som publikum kan påvirke historien, og få egne opplevelser som skiller seg fra andres.  Avatarer av deg selv med nøyaktige  mål kan skapes med siste generasjon smarttelefoner, og du kan prøve ut klær du kjøper online for å se om de passer din fasong i AR.  Dersom du synes grensesnittet mellom det visuelle, interaktive og den omsluttende teknologien er spennende, så er dette utdanningen for deg!

 

Vår ambisjon som skole er å gi en praktisk tilnærming til nye teknologiske muligheter innen visuell historiefortelling, med de estetiske og etiske fortrinnene som vår bransje representerer. Det er ikke nok bare å mestre teknologien, man må skape unike opplevelser i virtuelle eller fysiske miljøer, som engasjerer publikum.

 

Gjennom utdanningen blir du en del av morgendagens nye opplevelser.  Du vil lære å mestere 360 og volumetrisk foto- og videoopptak, samt  programvare som Unreal Engine med en profesjonell arbeidsflyt for design og publisering.  Du vil få en  god  forståelse for XR muligheter og behov i ulike bransjer slik som reiseliv, media og underholdning, arkitektur, kulturarv, markedsføring og PR, utdanning, spillindustrien, helsevesen og industriell produksjon.

 

Som student vil du arbeide i en topp moderne lab, med ledende norske og internasjonale eksperter som lærerkrefter. Du undervises i anvendbar teori,  og «learning by doing» i en prosjekt fokusert hverdag.  Det er en fordel om du har lekt med teknologien før du blir student, men interesse og kuriositet for mulighetene er viktigere. Det er ingen forutsetning med forhåndskunnskap da studiet dekker alle viktige aspekter rundt yrket som XR produsent.

 

Studiet er forberedt over flere år hvor vi har satt sammen et spennende nasjonalt og internasjonalt miljø som venter på deg.  Vi vil snart presentere studiet fullt ut med lærekrefter, læringsmål og metode. Meld deg som interessent nedenfor, så vil vi holde deg oppdatert på denne spennende lanseringen av en helt ny tilnærming til XR produksjoner,  fra et visuelt ståsted med XR-teknologi som dine verktøy.

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
September  2021


Søknadsfrist

29. April. Restplassopptak åpner 15. juni.


Varighet
Ett år heltid


Studieavgift
60 000 kr per semester
Fakturering følger lånekassens
utbetalinger


Undervisningstider
Heltid: Hverdager 08:30-16:00, med noen ukentlige dager satt av til egenarbeid. Disse varierer fra uke til uke. Noen helgesamlinger per semester må påregnes


Statens lånekasse
Ny utdanning: Avventer godkjenning.


Fagskole Nivå 1
NOKUT-godkjent
60 studiepoeng
Fagskolegrad