null
WORKSHOP MED VII-PHOTO I TANZANIA | GARY KNIGHT OG LINDA BOURNANE ENGELBERTH
Meetingpoint Tanga - Tanga, Tanzania 11. til 15. desember 2018
Meld deg på

Interessert i å lære historiefortelling av de beste i bransjen? Bli med på en intensiv fem dagers workshop i vakre Tanzania, veiledet av Gary Knight, grunnleggeren av det anerkjente bildebyrået VII-photo, og hans talentfulle norske kollega Linda Bournane Engelberth!

Click here for English version

I samarbeid med Bjørknes Høyskole og VII Photo Agency arrangerer vi vår første workshop i Tanzania! Workshopen gir deg mulighet til å fordype deg i en av flere spennende tematikker tilgjengelig nært vårt kurssenter i Tanga – eksempelvis psykisk helse, ungdomsgraviditet, helsesystemer, mikrofinansiering eller frafall i skolen. Vi hjelper deg i gang med research og kontakter før du reiser ned, slik at du kan bruke tiden i Tanzania effektivt til fotografering, veiledning og ferdigstilling av et komplett fotoessay.

VII Photo - workshop bilder nordic fotoskole

Tanga

Byen Tanga er en av de eldste byene langs kysten av Tanzania. Dette er en av de største byene i landet, men den er fortsatt stille og avslappet. Med vakre, hvite sandstrender, beskyttede mangrover, sandbanker og øyer, er Tanga et godt eksempel på tanzanisk natur, og det er vel verdt å besøke de lokale markedene og havneområdet. Tanga er utgangspunkt for flere interessante utflukter i området, inkludert Amboni-hulene, og det er også enkel tilgang til det østlige Usambara-fjellene og nasjonalparker som Saadani og Mkomazi.

Workshopen holder til på Meeting point Tanga, et vakkert konferansesenter i Tanga, Tanzania. Konferansesenteret er nært knyttet til samfunnet rundt. Noen av prosjektene som muliggjøres gjennom denne nærheten er arbeid med eldre og familiehjem, psykisk helse, ungdomsgraviditet, skolehelseprogrammer, mikrofinansiering og frafall i skolen. Hvis du har andre prosjektet du vil gjøre, vil vi hjelpe deg så langt det er mulig. Les mer om senteret her.

© PETER GROENENDIJK VII Photo - workshop bilder nordic fotoskole
© PETER GROENENDIJK

Om workshopen

Hovedfokuset på denne workshopen vil være historiefortelling. Du kan arbeide med hvilken som helst type fotografering du ønsker: gatefotografi, portrett, kunst, dokumentar, urbane landskap eller andre sjangre. I løpet av den fem dagers lange workshopen vil Gary og Linda samarbeide tett med hver fotograf når de jobber med sine individuelle historier, spesielt i historiefortelling og i redigeringsprosessen.

Under workshopen blir du veiledet på din egen stemme som fotograf, lære hvordan du kommer nærmere motivene dine, og du får innføring i hva som gir en god og intim historie. Du vil få en-til-en veiledning, men du vil også arbeide i grupper, slik at det er mulig å få kontakt med andre deltakere innad i gruppen.

Etter at du har meldt deg på workshopen, vil Bilder Nordic hjelpe deg med å klargjøre prosjektet ditt så din research vil bli lettere. Når du da kommer til Tanga, kan du begynne fotograferingen med én gang.

Om Gary Knight

Gary er en av de mest innflytelsesrike fotojournalistene vi har i dag. I 2001 var han med og grunnla VII Photo Agency, som tre år senere ble kåret til den tredje mest innflytelsesrike aktøren i fotografi av American Photo. Garys fotografier har blitt vist i alle de store avisene og dagsaktuelle magasinene på begge sider av Atlanteren og han har hatt utstillinger i museer og private samlinger i Europa og USA.

Om Linda Bournane Engelberth

Linda er en visuell kunstner og VII Photo Agency-medlem. Hennes arbeid fokuserer blant annet på identitet gjennom personlige og subjektive narrativer og samfunn som er i ferd med å forsvinne. Hun har hatt flere utstillinger i USA og Europa. I 2014 ble arbeidet hennes valgt ut til European Photo Exhibition Award. Hun var også dommer i Årets Bilde 2017. Linda har undervist i flere år og kommer til å hjelpe deg med praktiske råd om hvordan du utvikler fotograferingen din, og hun kommer til å hjelpe deg med å finne ditt eget uttrykk og talent i visuell historiefortelling.

Program for workshop

Dag 1: Inspirasjon med Gary og Linda. De vil presentere arbeidet sitt og snakke om forskjellige tilnærminger til storytelling. Videre hjelper de deltakerne med å organisere seg, slik at de kan begynne å fotografere samme dag

Dag 2-4: Fotografering dag og kveld, en-til-en veiledning og utvalg utover dagen sammen med Gary og Linda.

Dag 5: Gary og Linda veileder deltakerne mot et endelig utvalg, og gjør klar til presentasjon av arbeid på kvelden.

VII Photo - workshop bilder nordic fotoskole

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
11.-15. desember 2018

Vi ønsker at deltakerne kommer til Tanga konferansesenter 10. desember, så alle er klare til å starte workshop morgenen 11. desember.

Sted:
Meetingpoint Tanga
Tanga, Tanzania

Pris:
EARLYBIRD (Registrer og betal før 5.oktober): 8000 NOK
Standard pris (Registrering etter 5.oktober): 9000 NOK

Antall plasser:
10

Reisemuligheter
Hver deltaker booker sine egne flyvninger. Det er mulighet for å leie en minibuss for rundt 3000 NOK fra flyplassen, denne prisen deles mellom deltakerne som velger denne muligheten. Fra Daar Es Salaam tar bussturen rundt 6 timer, en kjøretur gjennom vakkert tanzanisk landskap.

Eksempel på reise:
Alternativ 1: Fly fra Oslo – Dar Es Salaam (ca.5000 NOK tur/retur). Buss fra Dar Es Salaam ca. 500 NOK

Alternativ 2: Fly fra Oslo – Dar Es Salaam, flybytte til Tanga (Ca 7000 NOK tur/retur, 3481 kr med Turkish Airlines, 2948 kr med Auric Air, disse prisene kan endre seg avhengig av når reisen bestilles.)

Alternativ 3: Fly fra Oslo til Zanzibar, bytte til lokalt fly til Tanga

Overnatting:
Vi har en flott avtale med Tanga konferansesenter:

Tanga International Competence Center (TICC) Tanga
ca. 300 NOK for én natt på dobbeltrom*, 3 måltider inkludert.

*Overnatting: overnatting på senteret er i bungalows, delt med en annen deltaker. To deltakere per rom. Deltakerne bor og spiser på senteret, som har tilgang på flotte fritidsmuligheter. Les mer her.