null
Storformatets Mystikk Workshop med Damian Heinisch
16. - 18. september 2016, Oslo.
Meld deg på

Storformat med Damian Heinisch er en unik mulighet til å bli godt kjent med en fotograferingsform, som kan åpne for nye muligheter i ditt fotografi, gjennom teori, teknikk og praksis.

Storformat er en fotograferingsform som i dag er mindre kjent enn den fortjener. Denne analoge uttrykksformen er lovpriset av mange kjente fotografer som blant andre Ansel Adams, Sally Mann og Stephen Shore. Du har kanskje også sett Richard Avedons unike portrettserie The American West? Der har fotografen i seks år reist med storformatkamera og portrettert ukjente mennesker. I dag er storformat kanskje mest populært blant fine-art fotografer, men har også store muligheter innen andre bruksområder, noe en kan se eksempler på i storformatkameraets historiske betydning. Et storformatkamera, eller teknisk kamera, gir unike muligheter du ikke kan oppnå med ”vanlige” kameraer eller skape i Photoshop. Storformat er derfor det foretrukne arbeidsverktøy for blant annet kunst-, studio- og arkitekturfotografer.

Bilder Nordic School of Photography fotoskole fotokurs storformat workshop Damian Heinisch analogfoto

Om Damian Heinisch
Workshopen holdes av Damian Heinisch, en av Norges fremste fotografer, utdannet innen kommunikasjon, med en mastergrad i fotografi fra Folkwangskolen i Essen. Han har et imponerende antall utstillinger og priser å vise til i både inn- og utland, senest tre priser i reklamefotografenes landskonkurranse Gullsnitt 2015, og er dessuten Leica-ambassadør i Norge. Du kan se mer av Damians arbeid på hans nettside.

 

 

Passer workshopen for meg?
Workshopen er både for deg som har erfaring med storformat, for deg som er nysgjerrig på dette og ønsker å ta det i bruk, og for deg som er mer interessert i å lære om fotografi i seg selv. Workshopen handler ikke kun om de unike tekniske muligheter storformatet byr på. Vel så viktig er læren om psykologien bak det å bruke et slikt verktøy, om det å planlegge og forberede bruk av et stort kamera som ikke kan brukes håndholdt. Kombinasjonen av prosessen og det tekniske er det som gjør denne workshopen unik. Heinisch vil avmystifisere storformatskameraet, gjøre deg kjent med funksjoner og tekniske muligheter, og vise bruksområder. For å gi en forståelse av hvordan storformatskameraer fungerer i praksis, vil Heinisch dra paralleller mellom kamerasystemer.

Dette er niende gang workshopen holdes, og Heinisch har alltid jobbet for å forbedre opplevelsen basert på erfaringer fra tidligere runder. Deltagerne skal oppleve læring med en logisk fremgangsmåte og i trygge rammer. Hele målet for workshopen er å forenkle tilnærmingen til et myteomspunnet medium; Storformatet representerer fotografi i sin mest opprinnelige form!

«Jeg tror det viktigste med storformat, er at man lærer seg å virkelig bruke øynene før man tar bildet. Noe jeg vil påstå veldig mange glemmer i dag med de gode digitale kameraene som finnes. Se først, så ta bildet. Ikke ta bildet, og så se.
Damian er nok uten tvil en av de fotografene som har hatt sterkest innflytelse på den innholdsmessige siden i bildene mine, og hvordan jeg tar for meg nye temaer. Ikke bare er Damian vanvittig inspirerende, han utfordrer også tankegangen din.» – Kristian Solli, tidligere deltager på workshopen

Workshop-program

Fredag (teori)
• Storformatets historie og funksjon sett gjennom øynene til anerkjente fotografer som Ansel Adams, Stephen Shore, Joel Sternfeld, Sally Mann, Richard Avedon, Nicholas Nixon, Jeff Wall og Andreas Gursky.
• Psykologien bak storformatet. Hvorfor bruke Storformat i dag?

Lørdag (teknikk)
• Ulike typer storformatskameraer; variasjoner og bruksområder
• Kameraets komponenter og oppbygning
• Perspektiv
• Definisjon og kontroll av dybdeskarphet
• Tilt-shift- teknikker

Søndag (praksis)
• Gruppearbeid i studio/utendørs. All teori skal settes i praksis.
• Praktiske eksempler på tilt-shift teknikker
• Stilleben / Stedsfotografering
• Lyssetting i storformatsfotografering
• Bildediskusjon

Du kan lese intervju fra magasinet Fotografi med Damian Heinisch og Rune Guneriussen om Storformat ved å trykke på bildet nedenfor.

Bilder Nordic School of Photography, Fotoskole, analog foto, storformat, damian heinisch, workshop

Tidspunkt:
Fredag 16. september 2016 kl 17.30 – 21.00
Lørdag 17. september 2016 kl 10.00 – 18.00
Søndag 18. september 2016 kl 10.00 – 18.00

Sted:
NUUK Studio,
Borggata 1, Grønland, Oslo

Pris:
3800 kr

Påmelding:
Maksimalt 12-15 deltagere.
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden og vil da motta mer informasjon pr e-post.

Mer informasjon:
Har du spørsmål eller trenger mer informasjon? Kontakt mailto:contact@damianheinisch.com