Fotoskolen Bilder Nordic inviterer til workshop i konseptuelt dokumentarisk arbeid med den unge engasjerte fotografen Laia Abril
Workshop:
Conceptual Art
med Laia Abril
Meld deg på
Hvordan kan research danne grunnlaget for kunstprosjekter eller nye uttrykksformer som dokumentarfotograf? I denne workshopen vil du lære en strategisk fremgangsmåte som kan danne grunnlag for videre arbeider; Hvordan finne riktig vinkling for tematikken basert på research og journalistiske metoder? Hvordan utvikle konseptuelle løsninger som tilfører prosjektet en høyere kunstnerisk verdi? Nå kan du lære av Laia Abril, en ung stjerne i kunstverdenen som har bygget seg opp som en feminist med en unik konseptuell uttrykksform.

 

Allerede i tyveårene markerte den engasjerte kvinnelige fotografen Laia Abril seg med en rekke fotoprosjekt knyttet til tema som seksualitet, spiseforstyrrelser og likestilling. Abril er kjent for sin dyptgående research og konseptualisering av vanskelige tematikker, noe som har gjort henne internasjonalt anerkjent med både solo-utstillinger og en rekke fotobøker.

 

I sin arbeidsprosess bruker Abril journalistisk metode som utgangspunkt for konseptualisert kunst, noe som gir henne mulighet til å jobbe videre med temaer i flere serier. Et eksempel er hennes pågående langtidsprosjekt “A History of Misogyny” som tar for seg en rekke aspekt ved kvinneundertrykkelse, både historisk og i et samtidsperspektiv. Prosjektet består av flere deler, blant annet et kapittel om abort og et kapittel om menstruasjon.

 

Lai Abrils arbeidsmåte krysser flere sjangere – utgangspunktet er på mange måter dokumentarisk, mens formen er konseptuell, som en respons på et behov for å formidle historier som ikke så lett lar seg dokumentere eller visualisere;

 

“There are so many stories, and it was important to find ways of telling them visually. The image of the handcuffs is a reconstruction because, of course, I was not present. No one was. The stories are true, the research is journalistic, the imagery is sometimes imaginative and sometimes documentary.” – Laia Abril, intervju med The Guardian

 

 Andre fotografer som benytter seg av samme arbeidemetode er blant andre den anerkjente VII-fotografen Donald Weber, den egyptiske freelanceren Laura El-Tantawyog den etablerte konseptuelle kunstneren Julia Fullerton-Batten.

 

Foto: Laia Abril
Foto: Laia Abril
Foto: Laia Abril

 

Om workshopen
Gjennom workshopen vil du få et solid grunnlag til å arbeide selvstendig med research og konseptutvikling. Du vil også lære om hvordan du kan bruke og kombinere ulike medier, som fotografi, design, tekst, film eller illustrasjon, i eksisterende eller planlagte prosjekt. Deltagerne oppfordres til å medbringe pågående prosjekter som kan være utgangspunkt for utvikling i flere medier, men workshopen passer også godt for deg som trenger input og inspirasjon for å utvikle nye prosjekt-idéer under veiledning.

 

Om Laia Abril
32 år gamle Laia Abril er en multikunstner, som kombinerer både fotografi, tekst, video og lyd. Hun er utdannet innen både journalistikk og fotografi , og startet i 2009 på et fem år langt artist residency ved FABRICA, Benettons research center i Italia, hvor hun jobbet som kreativ redaktør i magasinet COLORS, og i tillegg startet en fotobok-redaksjon. Abril har gitt ut fem fotobøker og blant annet vært representert med utstilling på den internasjonalt anerkjente fotfestivalen Rencontres Arles. Hun har vunnet og vært nominert til en rekke priser for sine fotobøker, som Photo Españia Book Award og Prix Pictet. Abril holder jevnlig foredrag, workshops og underviser.

 

Foto: Laia Abril
Foto: Laia Abril

 

Program for workshopen

 

Fredag 31. august kl 18.00 – 21.00
  • Velkommen til workshop! Praktisk informasjon og gjennomgang av program for helgen.
  • Introduksjonsforedrag med Laia Abril
  • Forberedelser for morgendagen

 

Lørdag 1. september kl 10.00 – 18.00
  • Undervisning & praktisk arbeid

 

Søndag 2. september kl 10.00 – 18.00
  • Undervisning & praktisk arbeid

Pris og informasjon

Tidspunkt:

31 aug. – 2. sept 2018

NY DATO IKKE ANNONSERT.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography, Nedre Vollgate 8, Oslo

Pris:
4 800 kr

Antall plasser:
10