null
Fotografer deg til bedre livsmestring | 8. - 10. Januar | Begrensede plasser
På denne workshopen lærer du deg hvordan du kan bruke fotografi og kreativiteten din som et verktøy for å håndtere vanskelige livssituasjoner. Målet er å lære seg å gripe øyeblikket!
Sikre din kursplass her!

Velkommen til en workshop med livsmestring og fotografi i fokus!

 

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. Dette er grunntanken i KAMERAKUREN. Og i fotografi er øyeblikket selve materialet. Å ta et bilde er en vanskelighet i miniatyr. Verktøyene vi jobber med på denne workshopen kan overføres til resten av livets uunngåelige og mer krevende vanskeligheter. Derfor er det nyttig å trene på håndtering av alvorlige livsproblemer gjennom lystbetont fotografi. Målet med kurset er å få en introduksjon til fotografi som terapi, og en start på det videre arbeidet i kursboken KAMERAKUREN.

Gjennom 20 års erfaring som almenlege, og like lang fartstid som fotograf, har Torkil Færø sett at mestringsteknikkene som hjelper fotografene til bedre bilder kan brukes til å få mer ut av livet generelt. Det er dog ikke nødvendig å være dårlig eller syk for å bli bedre av denne workshopen. Mestringsprinsippene kan gjøre deg bedre selv om du allerede er god.

Fotografi, som livet generelt, handler om tilstedeværelse, handlekraft og refleksjonsevne. Det gjelder å være oppmerksom på og gripe øyeblikket. Nøkkelord er balanse og ro, ansvar og aksept, lek og livglede, selvtillit og sjenerøsitet, vågemot og viljestyrke, framgang gjennom små skritt og store sprang.

For å delta trenger du boken. Bestill den her, eller i din bokhandel i god tid før kurset starter. Om du er interessert kan du her lese bokanmeldelse.

«Tusen takk for et fantastisk, engasjerende og inspirerende kurs. Det ble lagt vekt på å gjøre deltakerne aktive i prosessen på en god og pedagogisk måte. Vi ble alle dratt inn i stemningen som bidro til å gi folk økt selvtillit. Jeg tror alle som deltok, følte seg løftet og at de kunne fotografere. Torkils innlegg fra boka «KAMERAKUREN» bidro til økt innsikt i hvordan fotografering i tillegg til å være gøy også er helsefremmende.»
– Stor takk fra Kjersti Holst


HVEM PASSER DETTE FOR?

Denne workshopen passer for deg som ønsker å lære bedre livsmestring – og som synes det høres spennende ut å bruke kamera som verktøy. Du trenger absolutt ikke være en flink fotograf, men om du er erfaren med kamera er det selvfølgelig ingen hindring for å delta. Som Torkil pleier å si: Det er ikke forbeholdt de syke eller dårlige å bli bedre!


« 
Det som har manglet i dette feltet, har vært den mer objektive vitenskapelige siden av det kreative uttrykket. Det er derfor en begivenhet når Torkil Færø kommer med Kamerakuren. Med kombinasjonen av en lang karriere som lege med tusenvis av pasienter med en voksende virksomhet som fotograf, har han mulighet til å sette sammen viten på en ny måte. Og det gjør han til fulle i denne banebrytende boken
– Audun Myskja, lege


KURSHOLDERNE
Kursholdere er Torkil Færø og Tone Solholm. Torkil (f. 1969) er lege, forfatter og fotograf. Tone (f. 1974) er grafisk designer og fotograf. Vi har gitt ut 7 egne fotokurs- og fotokunstbøker, og sammen driver vi firmaet Kairos Workshops som har holdt over 40 fotokurs i 10 land. Bli mer kjent med oss her og i dette intervjuet. En viktig del av vår filosofi er å arbeide litt som en gartner. Vi skal ikke stå i veien for din vekst ved å tvinge deg inn i en form som ikke passer for deg, men luke og gjødsle grunnen best mulig, slik at du kan utvikle ditt unike selv.

PROGRAM
Fredag 8.Januar
18–21: Et kort innledende foredrag der Torkil Færø forteller om hvorfor fotografi er en helsebringende aktivitet.
Du og de andre deltagerne viser fram 10 bilder hver som dere ønsker innspill på. Dette er bilder som dere har tatt før, og som vil gi et utgangspunkt for videre undervisning. Bildene sender dere til torkil@kairosworks.no via www.wetransfer.com dagen før kurset. Bildegjennomgangen til hver deltager tar ca 8-10 minutter. Gjennom dette bryter vi isen og blir kjent med hverandre. Alle deltakerne er med og gir innspill til hverandre – og vi lærer av hverandres tilbakemeldinger. Bildegjennomgangene gjøres med godt humør og lave skuldre, så det er ingen grunn til prestasjonsangst! Alle ønsker å utvikle sitt bildespråk og vi vil hverandre vel.

Lørdag 9. og søndag 10. januar
14–18: Bruk formiddagen til å fotografere en selvvalgt oppgave fra Kamerakuren. Så vurderer du bildene dine og plukker ut 5 bilder som du tenker er de beste. Disse legger du i en mappe du kaller A. De 10-15 nest beste bildene legger du i en mappe du kaller B. Mappene sender du til Torkil innen kl. 13. Bruk  www.wetransfer.com til dette.

Klokken 14 møtes vi på videomøteprogrammet Zoom. Her blir det igjen et kort foredrag basert på boken Kamerakuren før vi går igjennom dagens bildefangst. Som sist, bidrar alle i bildegjennomgangen med sine innspill. Det endelige A og B bildeutvalget kommer vi i fellesskap fram til. Vi regner med å være ferdig mellom kl 17-18 avhengig av antall deltagere.

Programmet vil justeres underveis dersom hensiktsmessig.

« Jeg må innrømme at prestasjonsangsten holdt på å få meg til å avlyse, men erfarte under workshopen at det ikke var noe å frykte. Takk for inspirasjon og konstruktiv tilnærming – kurset var en vitaminpille på alle måter!»
– Sigmund Røsås

PRAKTISK INFORMASJON

Tid:

Workshopen vil vare fra fredag 8.januar – t.o.m søndag 10.januar.

For programinnhold se hovedtekst.

8.Januar: 18.00-21.00

 

9.Januar: 14.00-18.00

 

10.Januar: 14.00-18.00

Sted:

Workshopen vil være over zoom, som brukes til digital undervisning og videomøter. Zoom er enkelt å bruke, og du kan enkelt trykke deg inn på link via pc, nettbrett eller telefon.

Pris:

1950,-

Faktura blir sendt ut 1-2 uker etter kursstart.

I tillegg til kursavgiften kommer utgift til boken Kamerakuren som du kan kjøpe her

Antall deltakere
10

Merk at påmelding til kurs og workshops er bindende. Vi forbeholder oss også retten til å kansellere ved for få påmeldte. Les Vilkår for workshops ved Bilder Nordic her før påmelding.

Utstyr:

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kurset, men du må ha et kamera du er fortrolig med å bruke, og gjerne en datamaskin for å kunne arbeide med bildene. Men selv bare med et mobilkamera vil det gå fint å gjennomføre workshopen. Du må i tillegg ha boken Kamerakuren.

Torkil Færø - Foto: Morten Krogvold - foredrag bilder nordic

Gjennom 20 års erfaring som allmennlege og fotograf, har Torkil Færø sett at mestringsteknikkene som hjelper fotografene til bedre bilder kan brukes til å få mer ut av livet generelt. Sammen med Tone Solholm ønsker han velkommen til workshop. Foto: Morten Krogvold.