Bilder Nordic School of Photography foredrag Eugene Richards
Workshop: Eugene Richards i Oslo
Meld deg på

Bilder Nordic og PUG har gleden av å tilby en enestående workshop-opplevelse med den verdenskjente fotografen Eugene Richards! Eugene er kjent for å skape en helt spesiell atmosfære i workshopene sine, gjennom å utfordre deltagerne til å bli kjent med seg selv og dem de fotograferer. Velkommen til en tre-dagers, praktisk workshop for deg som ønsker å spisse din fotografiske stemme og blikk, spesielt i møte med mennesker, og samtidig bli en bedre historieforteller gjennom både bilder og tekst.

Om workshopen
Richards vil vise en rekke større arbeider fra anerkjente fotojournalister og kunstfotografer for å sette i gang en diskusjon om fotografisk stil og den kreative prosessen. Han vil diskutere og svare på alle spørsmål knyttet til sitt eget fotografi og film-arbeid, deretter foreta både gruppe- og individuell feedback på dine fotografier, med fokus på struktur og innhold i bildene samt i lys av dine ambisjoner for arbeidet ditt.
I denne workshopen vil du lære hvordan du kan tilnærme deg mennesker, hvordan du kan føle deg mer komfortabel ved å observere og gripe inn ulike sosiale situasjoner, samt hvordan bli der, for å kunne skape de bildene du ønsker å få. Du vil utfordres på både redigering og grunnleggende fotografering. I slutten av workshopen, dersom tiden tillater det, vil Richards også dra inn sin kone og samarbeidspartner, Janine Altongy, for å diskutere hvordan man skal gjøre research og forberede arbeidet sitt for publisering.
Om Eugene Richards
Eugene Richards er en redaksjonell fotograf, filmskaper og forfatter av sytten bøker. Blant hans bøker finner du titler som Dorchester Days, Exploding Into Life, Cocain True Cocain Blue, The Fat Baby, og The Blue Room. Hans nyeste bøker inkluderer War is personal, en krønike over den menneskelige prisen å betale av krigen i Irak, og Red Ball of a Sun Slipping Down, som tar opp temaer som utarming, minner og det dyrebare livet i Arkansas Delta. Richards er gjennom livet blitt premiert med blant annet et Guggenheim Fellowship, W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography, the National Geographic Magazine Grant for Photography, og the Robert F. Kennedy Lifetime Achievement Journalism Award.

Se mer av Eugene Richards arbeider her.

Tidspunkt:
Mandag 14. mars 2016
Tirsdag 15. mars 2016
Onsdag 16. mars 2016

Sted:
Bilder Nordic School of Photography,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Pris:
4600 kr

Påmelding:
Påmeldingsfrist 1. mars – 12 -14 plasser tilgjengelig.
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden og vil da motta mer informasjon pr e-post.

Mer informasjon:
Har du spørsmål eller trenger mer informasjon? Kontakt anette@pug.no.