null
WORKSHOP: THE PHOTOJOURNALISM SURVIVAL GUIDE med Ron Haviv
Meld deg på

[Click here for English version]

Hvordan forbereder man seg til arbeid i konfliktområder? Hva bør du tenke på – og hva gjør du når du faktisk står midt i det? I denne allsidige workshopen vil den anerkjente krigsfotografen Ron Haviv gi et unikt innblikk i alt du trenger å vite for å jobbe i farefylte områder. 

I løpet av en intensiv helg leder VII-fotografen Haviv deg gjennom hvordan det er å arbeide i områder med krig og uro, hvordan man forbereder seg og hva det gjelder å tenke på når man er på bakken. Haviv har lang fartstid som krigsfotograf og kommer til Oslo for en unik mulighet til å lære om arbeid i konfliktområder, historiefortelling og tips til hvordan man kan finne sin egen stemme i fotografiet.

«The future of engaged photography, in terms of photographers doing it, will always exist. People like myself have this calling to go, document and tell the stories. My next projects are all going to try different ways to engage audiences, to educate, to inform, to motivate, to take action.”

I løpet av karrieren har Haviv gjort en omfattende dekning av krigens urettferdigheter, og fotografiene har hatt stor påvirkning. Hans ti år lange arbeid på Balkan ble brukt som bevis for å anklage og dømme krigsforbrytere ved den internasjonale domstolen i Haag, og president George H.W. Bush brukte Havivs ubehagelige fotografier om paramilitær vold i Panama som en av grunnene til den amerikanske intervensjonen i 1989.

Om workshoppen

Gjennom denne helgen vil du få et solid grunnlag til å arbeide selvstendig med research og historiefortelling. Undervisningen er allsidig, og Ron vil ta for seg sitt arbeid og liv, samt hvordan du kan finne din egen stemme og historie i fotografiet.

Ron er en erfaren fotograf i konfliktområder og vil gi en innføring i hvordan du best mulig forbereder deg til prosjekter som dette. Andre viktige aspekter som gjennomgås er hvordan du presenterer arbeidet ditt på tvers av medier, research og finansiering av arbeider, hvordan du bygger opp en historie, samt pitching og prising av prosjekter.

 

Om Ron

Ron Haviv er en Emmy-nominert, prisvinnende fotojournalist og medstifter av agenturet VII photo. Han har brukt store deler av sitt liv på å dokumentere konflikt verden over, og å øke bevisstheten rundt menneskerettighetsspørsmål. Havivs arbeid er utgitt i fire omfattende fotobøker, som har fått svært god mottagelse. Hans første bok, “Blood and Honey: A Balkan War Journal”, fra 2000, fikk bred positiv anerkjennelse og ble kåret til en av de beste “non-fiction books of the year” av Los Angeles Times.

Ron Haviv - workshop bilder nordic fotoskole

Dato:
Lørdag 19. til søndag 20. januar 2019

Sted:
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8

Pris: 3500 NOK

Maks antall plasser: 25