null
Fotografering – en naturlig medisin? Velkommen til webinar med Dr. Torkil Færø!
Meld deg på

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. I fotografi er selve øyeblikket materialet vårt. Bli med på spennende webinar med lege, fotograf og forfatter Torkil Færø 1. Desember kl 18:00!

Kan vi fotografere oss til bedre livsmestring? Ja, sier fotograf, lege og forfatter Torkil Færø. I foredraget forteller han om hvordan du kan fotografere deg til bedring. Han har sett at de samme mestringsteknikkene som er nødvendig for å ta bedre bilder også kan brukes til å oppnå bedre helse. Det å fotografere kan derfor brukes til noe viktigere enn å ta gode bilder.

I foredraget beskriver Torkil hvorfor vår jeger/samlerhjerne mistrives i vårt moderne hverdagsliv. Vi er tross alt utviklet for å leke, jakte, samle og skape. Og det er nettopp det vi gjør når vi fotograferer. Når vi anstrenger oss for å ta bedre bilder, trener vi på oppmerksomt nærvær, besluttsomhet og vurderingsevne. I jakten på bilder tilfredsstiller vi vårt urgamle nervesystem. Vi skiller ut de velgjørende hormonene dopamin, serotonin og oxytocin på en naturlig måte. Og det stressutløste hormonet kortisol må vike. Dermed kan skapende aktivitet være mer helsebringende enn å prate om det som plager oss. Handling kan være mere effektivt enn ord.

Gjennom titusenvis av pasientmøter har Torkil Færø erfart at dårlig livsmestring kan gjøre deg syk. Å lære mestringsteknikker gjennom å ta bilder kan hjelpe deg til en mest mulig medisinfri helse. Fotografi som kunstterapi appellerer til kvinner og menn, ung og gammel. Verktøyet har vi allerede og bruker det daglig: Kamerakuren kan fint gjennomføres med mobiltelefon.

Boken Kamerakuren består av 55 fotografiske øvelser som bedrer vår motstandskraft og mestringsevne. Og vi trenger heldigvis ikke være syke for å ha nytte av denne kuren. Vi kan alle forbedre oss. Og vi vet aldri når vi plutselig kan trenge litt ekstra krefter!

Foredraget varer ca en time og det vil bli anledning til å stille spørsmål etterpå i chatten, eller du kan skru på ditt kamera og mikrofon for å delta. Hjertelig velkommen til et hyggelig, lærerikt og interessant webinar!

Sagt om Kamerakuren:
« Det som har manglet i dette feltet, har vært den mer objektive vitenskapelige siden av det kreative uttrykket. Det er derfor en begivenhet når Torkil Færø kommer med Kamerakuren. Med kombinasjonen av en lang karriere som lege med tusenvis av pasienter med en voksende virksomhet som fotograf, har han mulighet til å sette sammen viten på en ny måte. Og det gjør han til fulle i denne banebrytende boken.»
– Audun Myskja, lege

«Jeg har holdt over 300 workshops, i nærmere 20 land. Dette bør jeg kunne! Likevel lærer jeg masse når jeg fordyper meg i boken. Den er skrevet av en mann som møter livet fryktløst og med total åpenhet.»
— Morten Krogvold, fotograf

Torkil Færø - Foto: Morten Krogvold - foredrag bilder nordic
Foto: Morten Krogvold

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Tirsdag 1.Desember kl 18:00 – 19:00

Sted: Online arrangement – link blir sendt ut på mail på forhånd av arrangement

Foredraget er gratis, men krever påmelding via billettlinken – velkommen!

Du kan kjøpe boken «Kamerakuren» her!