null
Foredrag: Opplev verdens urfolk med Jimmy Nelson!
Meld deg på

Britiske Jimmy Nelson har gjort seg bemerket internasjonalt med sine imponerende fotografier av stamme- og urfolk. 27. november kommer han til Oslo for å åpne sin nyeste utstilling «Homage to Humanity» på Shoot Gallery. I den forbindelse inviterer vi til storstilt foredrag med den anerkjente fotografen!

Jimmy Nelson ble født i Sevenoaks i Kent, i 1967. Han er for tiden bosatt i Amsterdam, men reiser verden rundt med sine prosjekter. Nelson tilbrakte fem år på reise i Europa, Asia, Afrika og Sør-Stillehavet, og besøkte 35 urbefolkninger mellom 2010 og 2013, før han publiserte den internasjonale suksessboken «Before They Pass Away».

Siden starten av 2016 har Jimmy vært på 14 nye reiser i forbindelse med sin nye bok «Homage to Humanity», som tar for seg 34 nye urbefolkninger rundt om i verden.

Fra nordområdene i Sibir med Khanty-folket til de dype junglene på Papua Ny Guinea med Kaluliene. Fra Himalaya med Sharchopene i Butan, til de siste skjulte utpostene av Afrika med Mundari-folket i isolerte Sør-Sudan.

Jimmy Nelson - foredrag fotoskolen bilder nordic

Nelsons arbeid prøver å fremprovosere en diskusjon og en dialog rundt levetiden til disse landsbymiljøene, der mange står overfor prøvelser som store klimaendringer, global industriell ekspansjon og konflikter.

Jimmy Nelsons verk presenteres i museer og gallerier over hele verden, blant andre Fotografiska i Stockholm, Camerawork i Berlin og Sothebys’s i London, og er blitt lukrative samlerobjekter for bedrifter og private samlere.

Foredraget holdes på Cinemateket i Oslo, tirsdag 27. november kl 16:30-17:30. Velkommen!

Jimmy Nelson besøker Oslo i forbindelse med utstilling av «Homage to Humanity» på Shoot Gallery i samarbeid med Willas Contemporary. Utstillingen står fra 27. november 2018 til 26. januar 2019. Les mer og se åpningstider på Shoot Gallery sine sider.

Jimmy Nelson - foredrag fotoskolen bilder nordic

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Tirsdag 27. november 2018 kl 16:30-17:30

Sted: Cinemateket

Pris: Gratis, men krever påmelding via billettlinken.