null
NNFF 2019 | Utstilling: Christian Rølla

Neste helg går Norsk Naturfotofestival av stabelen, med en rekke spennende foredrag, fotomesse og utstillinger. Blant dem er tidligere student Christian Rølla – han stiller ut et utvalg mektige og vakre landskapsbilder. NNFF og Bilder Nordic School of Photography inviterer til spennende utstilling fra 8. -10. mars – velkommen!

Christian Rølla dokumenterer mennesker gjennom dokumentarfotografi, men er også en erfaren landskapsfotograf, og det er nettopp dette han er aktuell med i mars:

Vi beveger oss hele tiden i et landskap med øyeblikk som forandrer seg fra sekund til sekund. Det å kunne observere og fotografere lys, skygger og elementene i endring er for meg ren og skjær magi. Landskapsfotografi er en flukt fra hverdagen og alt det den innebærer, en skattejakt og en påminnelse om at vi skal ta vare på naturen vår. Jeg siterer Leo Tolstoj: «Hele livets mangfoldighet, alt  det som betar oss, og all skjønnhet er satt sammen av lys og skygge.» (Anna Karenina, 1875-1877)

I landskapsbildene hans finner vi en universell følelse av samhørighet. Gjennom Christians linse ser vi pastorale landskap og en følelse av hellighet. Han fanger flyktige øyeblikk som ofte blir oversett.

Fokuset i fotografiene er mystikk. Noe som er vakkert, undrende og muligens urovekkende. Jeg har funnet stor inspirasjon i Theodor Kittelsens arbeider.

 

 

I 2014 gikk Christian ut fra Bilder Nordic, og siden da har han også arbeidet i områder med krig og uro. Han har reist til Kurdistan (Irak) og Afghanistan for å fotografere forholdene og livet i flyktningeleirene. Han har etter hvert opparbeidet seg god erfaring som fotograf og har tatt med seg mye fra skolen. 

Min viktigste erfaring er selvfølgelig kunnskapen man tilegner seg av mennesker som virkelig brenner for det de driver med, men og inspirasjonen jeg har fått av mine medstudenter, forelesere, veiledere og lærere. Dette gjelder alt fra faglig innhold til rene bekjentskaper. Og jeg synes man skal ha i bakhodet hvor heldige vi er som faktisk kan velge en kreativ utdanning.

På spørsmål om gode tips til nye studenter kommer det raskt:

Ikke gi dere, gjør det du brenner for. Vær ydmyk, men ikke underdanig. Og sist men ikke minst, ha det moro. Foto kan ta deg ut på de mest fantastiske eventyr!

Om NNFF

Norsk Naturfotofestival arrangeres i år for sjette gang  den 8. til 10. mars i Ski. Festivalen er et sentralt samlingspunkt for fotografer over hele Norge som er interesserte i naturfotografi. I løpet av helgen arrangeres det foredrag av anerkjente fotografer i Rådhusteateret, og i nabobygget Thon Hotel arrangeres en stor messe med aktører fra flere deler av fotomiljøet. Aktører innen fotoutstyr, tidsskrifter, forlag, utdanninger, interesseorganisasjoner og reiseoperatører. På begge steder står det spennende utstillinger fra fotografer fra alle undersjangre. I Follohallen på Thon Hotel står Christians arbeid alle tre dager.

Du kan lese mer om festivalen og bestille billetter her!

Christian Rølla - Utstilling ved Norsk naturfotofestival

Christian Rølla er tidligere student ved Bilder Nordic School of Photography og uteksaminerte i 2014 fra den toårige fotografutdanningen. Han arbeider i dag med landskaps- og dokumentarfotografi og er i mars aktuell med utstilling under Norsk Naturfotofestival 2019.

Tid: 8.-10. mars 2019

Sted: Follosalen på Thon Hotel i Ski

Les mer om Norsk Naturfotofestival her.

Se mer av Christians arbeid her.