Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival går av stabelen for første gang – med internasjonal toppkvalitet! Unge og utfordrende kunstnere som jobber i krysningspunktet mellom mote og kunst løftes frem gjennom inspirerende og lærerike foredrag, nye og spennende utstillinger – og selvfølgelig med noen gode fester som seg hør og bør på en kunstnerisk festival.

Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival er et todagers arrangement som presenterer internasjonale kunstnere som Sølve Sundsbø, @bessnyc4, Michal Pudelka, Katerina Plotnikova, Coco Capitán, Johnny Dufort og Charlotte Wales. 8. og 9. oktober blir Aker Brygge og Tjuvholmen forvandlet til en feiring av mote og kunst, med utstillinger, foredrag og arrangementer.

HVA ER UNCONTAMINATED?

Motekunstverdenen er i ekspansjon. Den erobrer nye områder og trenger inn i gallerier og museer over hele verden. Dialoger mellom de etablerte og nye kunstnerne er i utvikling, og digitale medier gjør verden mindre og visker ut grensene mellom kunstformer. Uncontaminated hyller kunstnerne bak denne nye utviklingen; de hardtarbeidende talentene som fronter en sammensmeltning av mote og kunst i dagens klima av digitale medier og vår flytende visuelle kultur. Festivalen er stolt av å presentere kunstnere som er i eliten av denne nye utviklingen; De har en kompromissløs visjon og bruker ukonvensjonelle metoder for distribusjon og produksjon av sin kunst. Uncontaminated har som mål å skape nye dialoger og samarbeid mellom de ulike visuelle feltene.

UTSTILLINGER

Sølve Sundsbø viser separatutstillingen «A Constant Journey into the Future» hvor han fortsetter å eksperimentere med fotografiske former og metoder. Den kollektive utstillingen består av fotografene Michal Pudelka og Katerina Plotnikova, begge oppdaget gjennom sosiale medier, samt collage-kunstner @bessnyc4, som har snudd moteindustrien opp-ned ved å diktere annonsekampanjer fremfor å følge dem. Kollektivutstillingen inkluderer også Coco Capitán, en kunstner som sammensmelter mote og poesi, Charlotte Wales som bruker grenser og lysregulering for å skape sine delikate bilder, og Johnny Dufort, hvis fotografiske manipulasjon forstyrrer fremfor å korrigere. Bilder Nordic har gleden av å delta med en kollektiv alumniustilling.

FOREDRAG

Festivalen byr på et spennende foredragsprogram bestående av en rekke 40-minutters samtaler, hvor hensikten er å stille kontrasterende spørsmål for å skape en dynamisk dialog og belyse motstridende synspunkter. Det er totalt fire foredrag med temaene «The Digital Arena – A Newfound Freedom?», «Fashion Photography – The Art World’s Rising Star?», «Fashion Loves Art» og «All of Me! Personal Authenticity in Art»  hvor du vil få høre kunstnernes meninger om dagens mote, kunst og digitale medier.

Nedenfor kan du se live-strømming av foredragene fredag 9. oktober kl. 14.30 – 17.40.

BEHIND THE FESTIVAL
Uncontaminated er organisert av NOIONE, et kreativt knutepunkt for kunstnere og aktiviteter i krysningen av mote og kunst. Deres visjon er å skape ny dynamikk og arenaer for kunstneriske uttrykk og styrke kreative samarbeid. Festivalen arrangeres med støtte og samarbeid fra Aker Brygge, Canon, FineArt, The Thief, Norwegian, Tjuvholmen, Zu:m og Bilder Nordic School of Photography.

PRAKTISK INFORMASJON

Tid
8. – 9. oktober 2015

Sted
Aker Brygge / Tjuvholmen / Festningen, Oslo

Pris
Gratis, men 270kr for billett til samtlige foredrag.

Les mer
www.uncontaminatedoslo.com