Toårig student Amalie Alvee Wiig stiller ut på Sentralen

Lørdag 15.februar kan du se utstillingen «Mennesket og planter» på Sentralen. Utstillingen, produsert av toårig student Amalie Alvee Wiig, handler om forholdet mennesket har til jorden. Her kan du lese intervju med henne, om prosessen mot utstilling og hennes opplevelse av å være student ved skolen.

Hun omtaler seg selv som en norsk heks som studerer til å bli en norsk fotograf og kunstner. På spørsmål om hvorfor hun begynte å studere på Bilder Nordic, svarer hun at hun ønsker en bedre forståelse innenfor kommersiell fotografi og kunstfotografi.

– Ideen bak utstillingen tok utgangspunkt i mitt ønske om at menneskene skal få en bedre forståelse av tilknytningen vi har til Moder Jord. Jeg tok for meg mennesket og planter, og viser deres separate skjønnhet og skjønnheten de skaper seg i mellom. Prosessen handlet også om å skape fotografier som skulle forsterke følelsene menneskene har til jorden, og hvilke endringer vi nå er i gang med for at det skal bli bedre.

Modularbeid fra Amalie Alvee Wiig

 

Min største inspirasjonskilde er naturen og vannet. Det å være i ett med naturen, lytte til den og meditere i naturens ro.

Det viktigste jeg tar med meg fra en kreativ utdanning er å huske å være seg selv, og være tro til din egen stil. Jeg henter også inspirasjon fra Irving Penn, Jan C. Schlegel og Damian Heinisch.

Hva er ditt beste tips til nåværende og kommende fotostudenter?
Ikke tenk at alt må være perfekt med en gang, test ut og gjør feil. Ta den tiden det trenger, og la deg selv bli kjent med ditt kunstneriske individ. Og stol på deg selv.

Toårig student Amalie Alvee Wiig stiller ut på Sentralen

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Utstillingsåpning lørdag 15.februar kl 12:00 – 16:00

Utstillingen står til 20. februar

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Mer informasjon om utstillingen finner du her.