null
Foredrag: The Characters av Tonje Bøe Birkeland
Meld deg på

Hvor er de kvinnelige oppdagerne? Tonje Bøe Birkeland begynte for over ti år siden med prosjektet sitt «The Characters» – en omfattende iscenesettelse av fiktive kvinnelige oppdagelsesreisende. Bli med på spennende foredrag om et prosjekt som stiller store spørsmål ved kjønnsroller og identitet, både i dag og i historien.

 

The Characters

Inspirert av kvinnelige oppdagelsesreisende har Tonje Bøe Birkeland de ti siste årene skapt fem omfattende, fiktive kvinner på ekspedisjon gjennom ulike landskap og territorier. De har alle sine egne klær, dagbøker og historier som gjør at de overbevisende fremstår som personer som like gjerne kunne eksistert.

«The Characters» gir kvinner sin fortjente posisjon, i naturen, i historien: De romantiske motivene av mannen – vandreren – er velkjente. Nå er betrakteren som skuer utover det jomfruelige landskapet en kvinne. Heltinnen beveger seg i øde territorier; foran henne lokker det store eventyret, under ligger historien hun blir en del av. Til tross for skjønnhet og ubeskrivelige opplevelser har ekspedisjoner og oppdagelser sin pris – i historien og i dag.

Om Tonje Bøe Birkeland

Tonje Bøe Birkeland er en norsk fotograf og samtidskunstner utdannet ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen. Hun begynte på prosjektet «The Characters» i 2008, og har hatt flere utstillinger med dette prosjektet, blant annet i Skandinavia, Tyskland og USA. Gjennom prosjektet har hun reist til steder som Grønland, Gobi-ørkenen i Mongolia og Bhutan.

Foto: Tonje Bøe Birkeland - foredrag bilder nordic fotoskole

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Torsdag 14. februar 2019 kl 17:30-19:00

Sted: Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Pris: Foredraget er gratis men krever påmelding via billettlinken i banneret