Studentintervjuer

Nedenfor møter du fire studenter som har fullført den toårige fotografutdanningen. Her forteller de litt om hvordan studiehverdagen er, og deler sine tanker rundt det å ta en fotografutdanning. Alle studentene nedenfor er nå uteksaminert, og intervjuene ble gjennomført i studietiden.

Natalie Lorentzon
Natalie (33) fullførte Toårig Fotografutdanning våren 2018. Dette intervjuet ble gjort da hun gikk i førsteklasse.

 

Kan du fortelle litt om hverdagen på Bilder Nordic?  

     Vardagen på Bilder Nordic skulle jag nog beskriva som otroligt spännande och intensiv. Det är allt ifrån de fasta lektioner som ljussättning och portfolieutveckling till Workshops med internationella kända fotografer. Det har varit så kul och väldigt utmanande!

Lärarna är skitbra och verkligen pushar dig till högre nivåer. Man får träffa massor av inspirerande fotografer och låna grym utrustning. Det märks att Bilder Nordic är styrt med hjärta och själ.

Hva er den største utfordringen ved å studere fotografi? 

    En av de största utmaningarna var att lära sig vara kreativ under press och stress. Första halvåret av utbildningen fick vi många uppgifter tätt inpå/uppå varandra. I början var det otroligt tufft innan man kom in i bra flow.

Hva er planen etter endt utdanning?

     Jag hoppas på jobb som assistent efter utbildningen eller fortsätta studera fotografi.

Hva er ditt beste tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic? 

     Ha kul, Kör hårt och våga!

Vil du se mer av Natalies arbeider,
følg @ellylorentzon på Instagram.

Studentintervju toårig student Natalie Lorentzon

Morten Skalstad
Morten (22) fullførte Toårig Fotografutdanning våren 2017. Dette intervjuet ble gjort da han gikk i andreklasse.

 

Kan du fortelle litt om hverdagen på Bilder Nordic?  

    Hverdagen på Bilder Nordic er hektisk, men også veldig givende. Foreleserne er kunnskapsrike og inspirerende, noe som gjør det utrolig gøy å gå på denne skolen. Jeg har aldri vært like engasjert i faget som jeg har blitt etter at jeg startet på skolen, og jeg har lært utrolig mye. Jeg har ikke bare lært lyssetting, komposisjon og fototekniske ting, men jeg har også fått erfaring innen prosjektarbeid og gruppearbeid som jeg kommer til å ta med meg videre.

Jeg liker helt klart best de flinke foreleserne som klarer å inspirere og motivere meg til å gjøre mitt beste. Nettverket man blir en del av når man går på skolen er også en uvurderlig ressurs jeg kommer til å benytte meg av videre. Sist er jeg veldig takknemlig for at skolen har så stort fokus på livet etter skolen, og at det ligger mye vekt på å forberede oss mot arbeids-

livet som fotograf.

Hva er planen etter endt utdanning?

     Når jeg er ferdig på Bilder Nordic skal jeg først og fremst ta førstegangstjenesten i Forsvaret som jeg har utsatt på grunn av utdanningen. 

Etter det tenker jeg å finne en assistentjobb hos en kommersiell fotograf, for å få erfaring, bygge nettverk og dyrke min lidenskap for foto. Så får vi se hvor det bærer.

Hva er ditt beste tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic? 

     Mitt tips vil være å finne ut tidlig hva man liker og blir inspirert av, slik at man kan fortest mulig finne sin egen stil og begynne å dyrke sitt eget «brand» med en sammenhengende, visuell stil.

 

Vil du se mer av Mortens arbeider, besøk:
facebook.com/skalstadphotog eller følg @skalstadphotog på Instagram.

Intervju med student på Toårig Fotografutdanning Morten Skalstad

Sharanna Lehm
Sharanna (27) fullførte Toårig Fotografutdanning våren 2018. Dette intervjuet ble gjort da hun gikk i førsteklasse.

 

Kan du fortelle litt om hverdagen på Bilder Nordic?  

     Dagene ved Bilder Nordic har vært veldig spennende for å si det mildt. Det har gitt meg mye eksponering og kunnskap innenfor fotografi, og allerede i første semester har jeg fått møte noen av mine favorittfotografer.

Det har vært en bratt læringskurve for meg, og jeg har måttet lære mye raskt, men det har vært gøy. Bilder Nordic gir meg muligheten til å utforske forskjellige former av fotografi, men også å forstå og jobbe godt med andre kreative sinn.

Jeg liker at utdanningen eksponerer oss for alle sjangerne innen fotografi, og gjør at vi studenter kommer i kontakt med talentfulle fotografer ute i den virkelige verden, enten de er våre forelesere eller fotografer som kommer inn som gjesteforelesere.

Hva er den største utfordringen ved å studere fotografi? 

    Jeg syns det er utfordrende å finne min egen stemme innen fotografi. Jeg mener at det er en reise, og jeg ser frem til å finne min egen stil etter hvert.

Hva er planen etter endt utdanning?

     For det første, å etablere meg selv som en profesjonell fotograf og samtidig utforske kunst- og dokumentarfotografi.

Hva er ditt beste tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic? 

     Fotografi er et utrykk for hvem du er som person, så ha det gøy og prøv deg på alt!

Vil du se mer av Sharannas arbeider,
besøk d-lehm.com eller følg @sharanna_devadaslehm på Instagram.

Intervju med student på toårig fotografutdanning Sharanna Lehm

Magnus Aune
Magnus (34) fullførte Toårig Fotografutdanning våren 2018. Dette intervjuet ble gjort da han gikk i førsteklasse.

 

Kan du fortelle litt om hverdagen på Bilder Nordic?  

     Hverdagen er variert, vi har korte og lange prosjekter og jobber til tider med flere av de på samme tidspunkt. Noe av det viktigste jeg har lært så langt er å strukturere timeplanen min så jeg rekker mine deadlines. Det handler om mer enn bare å ta bra bilder, det er like viktig å ha en solid struktur rundt idéutvikling og planlegging, for når ting ikke går slik du har planlagt har du allikevel kompetansen til å sikre et perfekt sluttresultat. Det å holde en fysisk version av et bilde du er glad i gir en helt spesiell følelse!

Hva er den største utfordringen ved å studere fotografi? 

    Den største utfordringen har vært å få tid til alt, og samtidig være kreativ og tenke utenfor boksen. Du får virkelig pusha evnen til å være kreativ. Noen ganger blir timeplanen så tett at jeg rett og slett ikke finner en løsning på egenhånd, da er det veldig greit at lærerne stiller seg til disposisjon og veileder deg. Selv kl 23.00 på en fredagskveld (takk Erik Fuglseth!)

Hva er planen etter endt utdanning?

     Min plan etter skolen er å leve av fotografi og jobbe som profesjonell fotograf.

Hva er ditt beste tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic? 

     Et godt tips er når timeplanen for semesteret utleveres, gå igjennom de forskjellige temaene, da starter underbevisstheten din det kreative arbeidet. Ellers er det viktig å møte opp! Spesielt på gruppearbeid! Til de som skal begynne, lær kamera ditt utenat, i første semester er det mye drilling på kamerateknikk.

 

Vil du se mer av Magnus sine arbeider,
se www.magnusaune.com eller følg @magnusaunephotography på Instagram.

Intervju med student på Toårig Fotografutdanning Magnus Aune