null
Frode Menes - student visuell innholdsprodusent - studentintervju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aurora Råken, 21, tidligere juss-student

Hvorfor begynte du på utdanningen visuell innholdsprodusent?
Jeg har alltid lik media, fotografi og det estetiske. Da jeg fant denne utdanningen følte jeg at den hadde litt av alt som jeg interesserer meg for

Hva har du gjort før du begynte her?
Jeg gikk medier og kommunikasjon på videregående, og så ett år juss etter det. Juss ble litt for tørt og teoretisk, og bestemte meg derfor for å gå inn i noe mer praktisk.

Hva er det beste med utdanningen?
At den er kort, og at du får litt av alt på den korte tiden. Man har alltid mål å strekke seg etter som ikke er uoppnåelig. Jeg liker veldig godt fagene, og hvordan studiet er lagt opp.

Hva er det verste med utdanningen?
Det kan også være en ulempe at det er så intensivt, jeg skulle ønske jeg hadde bedre tid til å fordype meg i det forskjellige fagene, og at jeg fikk bedre tid til produksjon.

Hva er planen etter endt utdanning?
Jeg har lyst til å komme meg ut i jobb, men har ikke søkt etter noen spesielle jobber enda. Det er en utdanning som man må være litt oppdatert på, så om man skal vente med å få jobb må man passe på å følge med på hva som skjer på feltet. Jeg har også vurdert å gå videre på en art director-utdanning, men det har jeg som backup.

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?
Prioriter utdanningen! Ikke gjør så mye annet på siden den korte tiden du er her. Ha fullt fokus på å sette deg inn i alt du lærer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tonje Thygesen - student visuell innholdsprodusent - studentintervju

Frode Menes, 25, barista & kommunikasjonbachelor

Hvorfor begynte du på utdanningen visuell innholdsprodusent?
Jeg ville ha visuelt og digitalt påfyll på min kommunikasjonsbachelor. Det var en ganske spontan avgjørelse å søke innholdsprodusentutdanningen, men jeg er veldig glad for at jeg gjorde det.

Hva har du gjort før du begynte her?
Før jeg begynte her studerte jeg PR, kommunikasjon og media på Høgskulen i Volda.

Hva er det beste med utdanningen?
Variasjonen, kanskje. Og kombinasjonen av alle prosessene, at man lærer alt fra starten; fra idéprosess, til at alt skal passe inn i en strategi, til produksjon og til måling av kampanjene. I tillegg er det veldig dyktige forelesere her, som har mye kunnskap.

Hva er det verste med utdanningen?
Det verste kan også være det beste, men det må være at alle lærer det samme, uavhengig av utgangspunkt. Siden jeg allerede har en kommunikasjonsbachelor følte jeg at det kunne bli mye repetisjon, men det at jeg måtte gjennom det igjen, denne gangen med veiledning av yrkesaktive, gjorde at jeg så og forstod ting på en litt annen måte enn jeg gjorde før. I tillegg er det frustrerende at man får så mye informasjon at man ikke vet hvor man skal gjøre av seg av og til.

Hva er planen etter endt utdanning?
Planen er å gå rett ut i arbeid, helst noe som er spennende, kreativt og gøy! En relevant jobb der jeg kan bruke alt jeg har lært.

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?
Møt opp i timene og ta til deg den informasjonen du får. Selv om du tror du kan det fra før, så kan du egentlig ikke det. Vær engasjert, still spørsmål og ikke vær redd for å drite deg ut.

visuell innholdsprodusent for nye medier Aurora råken, studentintervju

Tonje Thygesen, 40, fotograf

Hvorfor begynte du på utdanningen visuell innholdsprodusent?
Jeg hadde jobbet i 8 år som selvstendig næringsdrivende, og jeg begynte å bli lei av det jeg holdt på med. Hadde lenge tenkt at det hadde vært fint med en fast jobb, men jeg visste ikke helt hva det kunne være. Jeg hadde også lenge hatt behov for faglig påfyll, og tenkte at denne utdanningen var perfekt fordi den knyttet mye av min bakgrunn sammen, samtidig som den kunne tilby både det visuelle og kreative, i tillegg til det teoretiske og faglige.

Det at studiet gikk over ett år var også helt avgjørende for om dette skulle bli noe av.

Hva har du gjort før du begynte her?
Jeg jobbet frilans som bolig- og interiørfotograf hovedsakelig. Jeg har tidligere studert fotografi ved Bilder Nordic og vurderte lenge å bygge på med et annet fotostudie, men følte at innholdsprodusentutdanningen kunne tilby meg en enda mer konkret og yrkesrettet kunnskap.

Hva er det beste med utdanningen?
For min del har det vært at utdanningen har samlet den kunnskapen jeg allerede har med ny kunnskap, og skapt en komplett pakke som kan brukes veldig direkte i et yrke.

Hva er det verste med utdanningen?
Det tørreste og vanskeligste for meg har vært markedsføringsbiten, jeg liker best det som er mer praktisk og kreativt, men det er også en veldig viktig del av studiet og jeg har hatt veldig stor nytte av markedsføringen.

Hva er planen etter endt utdanning?
Jeg ønsker å gå rett i arbeid. Jeg ser for meg en jobb i en mindre bedrift som driver med interiør på en eller annen måte, siden det er det jeg har erfaring med fra før. Jeg ønsker å arbeide et sted med en variert hverdag, der jeg kan jobbe både praktisk og teoretisk.

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?
Jobb godt underveis! Gjør mye på eget initiativ – hvis man skal henge med det første semesteret er det viktig at man øver mye selv, slik at man får inn håndverket også.