null
Stian Tjernsmo

Studentintervju: Stian Tjernsmo – Grunnutdanning

 

Stian

Jeg har ingen bakgrunn fra foto, men er utdannet klesdesigner og har jobbet som visuell mechandiser i mange år. I tillegg jobbet jeg en del med styling på sett og i andre fotosituasjoner, men aldri bak kamera. Jeg har alltid brukt bilder som dagbok i eget liv.

 

Hverdagen ved Bilder Nordic

Dagene ved Bilder Nordic har vært frigjørende, inspirerende, lærerike og utfordrende. Mye på grunn av de fantastiske lærerne, men også medelevene i alle aldre.

Det beste for meg har vært friheten til å bruke skolen som man vil, vinkle prosjekter i egen retning, men også at vi har vært gjennom alle faglige retninger.

 

Utfordringer

Min største utfordring har vært tiden. Jeg har hatt jobb ved siden av og det er høyt tempo på Bilder Nordic. Faglig sett vil jeg si at det digitale har vært en utfordring, fordi jeg aldri hadde rørt et Adobe-program før jeg kom til skolen. Nå føler jeg at jeg kan det grunnleggende og er stolt av det.

 

Veien videre

Planen videre er å satse freelance. Ta på meg det jeg får av kommersielle jobber, for så å frigjøre tid og penger til egne prosjekter. Håper også å få deltatt på diverse workshops og foredrag for å lære mer, og ikke minst fortsette å finne min egen visuelle stemme.

 

Inspirasjon

Min største inspirasjon finner jeg i bybildet, samfunnet vi lever i, infrastruktur, lys og menneskets tankesett og bevegelse. Av de prosjektene vi har vært gjennom fant jeg det utfordrene, men også mest inspirerende, å ikke bare se utover, men også se inn og grave i eget ego og tankemønster.

Min favorittfotograf er definitivt Wolfgang Tillmanns. Men det er så mye å la seg inspirere av. Roger Ballen, Martin Parr, Nick Knight, Tim Walker og Helmut Newton for å nevne noen.

 

Tips til kommende studenter og medstudenter ved Bilder Nordic

Mitt tips er ganske enkelt: vær dedikert, møt opp og ha det gøy! Bruk muligheten til å diskutere og få kritikk. Og sist men ikke minst: ikke vær redd

Stian Tjernsmo gikk ut fra Bilder Nordic våren 2018 etter å ha fullført grunnutdanningen. Etter endt utdanning begynte han som freelance fotograf.

Du kan følge han på:

Facebook:  Stian Tjernsmo

Instagram: Tjernsmography

Tjernsmography.com