null
Studentintervju: Stian Mauricio Foss

Stian Mauricio Foss gikk ut fra Bilder Nordic i vår, etter å ha fullført toårig fotoutdanning. Under utdanningen assisterte han for blant andre Janne Rugland.

Stian

Interessen for foto begynte nok for fullt 2. året på videregående hvor jeg så en reklame for et italiensk motehus i Elle magasinet jeg fikk av et familiemedlem. Jeg fotograferte før den tid, men det var aldri noe jeg tenkte kunne utvikle seg til en karriere. Tok 1 år på folkehøyskole, og brukte så 2 år til å virkelig innse at jeg kom til å bli ulykkelig hvis jeg ikke satset på drømmen. Jeg har aldri angret et minutt etter jeg sendte søknaden til Bilder Nordic. 

Hverdagen ved Bilder Nordic

Jeg har hatt 2 helt fantastiske år ved Bilder Nordic. I begynnelsen var det mye å holde styr på med alle oppgavene vi fikk tildelt, og alle deadlines. Etterhvert ble det en rutine. Utrolig mange dyktige, flotte og ikke minst forskjellige mennesker jeg har møtt ved tiden på skolen. Tiden har gått altfor fort, det er utrolig masse jeg skulle fått gjort mens jeg enda gikk der. Utover de obligatoriske skoleoppgavene har det vært mye egne prosjekter og lite søvn.Tenkte der og da at det var like greit å bli vant til, for arbeidslivet blir nok ikke enklere. Jeg tror det å være student har gitt meg mange muligheter jeg ellers hadde hatt vanskeligheter med å få tilgang på. 

Utdanningen og skolen

Skolen har utrolig gode fasiliteter og bra studio. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten fotostudioet tilgjengelig hele døgnet.  Lærerne er utrolig dyktige, det er utrolig masse man ikke ser eller forstår så tidlig i stadiet. Jeg er utrolig takknemlig for all visdommen og tilbakemeldingene som har blitt gitt langs veien.

Utfordringer

De største utfordringene har nok vært det å måtte omstille seg til så mange forskjellige fotografiske sjangre til tider. Det å måtte fotografere ting som man nødvendigvis ikke er så veldig interessert i eller god på. Kan nok være at de sistnevnte henger sammen, haha. Musikkvideo perioden var en utfordring, mange mennesker å ta hensyn til, mange stemmer og meninger som ikke alltid klaffet. 

Veien videre

Planen videre er å kunne finne en balanse mellom jobb, fotografering av egne prosjekter for å bygge porteføljen min og assistere andre fotografer. Har vært utrolig heldig å få assistere Janne Rugland på oppdrag, og håper jeg får fortsette med det. Håper å kunne reise ut av Norge en dag og få jobbet og assistert et par fotografer i utlandet. 

Inspirasjon

Inspirasjonskildene mine er mange. Får utrolig masse inspirasjon fra musikk, spesielt musikk fra Øst-Europa, for meg har det aldri vært viktig å forstå en tekst, men mer det å føle stemningen. De lager forresten utrolig bra musikkvideoer der borte. Samtidig er det flere fotografer som jobber internasjonalt som har vært viktige. Mine 2 favorittfotografer er definitivt Camilla Åkrans og Georges Antoni.

I tillegg elsker jeg arbeidet til Charlotte Wales, Alasdair McLellan, Txema Yeste og Janne Rugland.

Tips til medstudenter og kommende studenter ved Bilder Nordic

Bruk skolen fullt ut nå som du har mulighet til det. Jobb hardt og legg inn den ekstra innsatsen hvis du vil et sted. Eksperimenter, ha det gøy. Mitt siste tips og kanskje viktigste, ta imot konstruktiv kritikk, alle er studenter og man kan lære noe av alle. Bruk det som en mulighet til å bli bedre.

Stian Mauricio Foss gikk ut fra Bilder Nordic i vår, etter å ha fullført toårig fotografutdanning. Under utdanningen assisterte han for blant andre Janne Rugland.

Følg Stian her:

Nettside: stianmauricio.com

Instagram @ stianmauricio

Facebook: Stian Mauricio Foss