null
Morten Skalstad
Studentintervju: Morten Skalstad
Hverdagen ved Bilder Nordic

Hverdagen på Bilder Nordic er hektisk, men også veldig givende. Foreleserne er kunnskapsrike og inspirerende, noe som gjør det utrolig gøy å gå på denne skolen. Jeg har aldri vært like engasjert i faget som jeg har blitt etter at jeg startet på skolen, og jeg har lært utrolig mye. Jeg har ikke bare lært lyssetting, komposisjon og fototekniske ting, men jeg har også fått erfaring innen prosjektarbeid og gruppearbeid som jeg kommer til å ta med meg videre.

Det beste med skolen og utdanningen

Jeg liker helt klart best de flinke foreleserne som klarer å inspirere og motivere meg til å gjøre mitt beste. Nettverket man blir en del av når man går på skolen er også en uvurderlig ressurs jeg kommer til å benytte meg av videre. Sist er jeg veldig takknemlig for at skolen har så stort fokus på livet etter skolen, og at det ligger mye vekt på å forberede oss mot arbeidslivet som fotograf.

Utfordringer

Den største utfordringen har vært å finne meg selv, og min stil som fotograf. Jeg liker det meste, og da blir det vanskelig å snevre seg inn og bestemme seg for ett felt innen foto man vil spesialisere seg på. Derfor har jeg gjort mye av det ene og det andre for å prøve å finne ut hva jeg liker best, og hva som er mest nyttig etter skolen. Og dette har mange av foreleserne vært flinke til å hjelpe til med.

Veien videre

Når jeg er ferdig på Bilder Nordic skal jeg først og fremst ta førstegangstjenesten i Forsvaret som jeg har utsatt på grunn av utdanningen. Etter det tenker jeg å finne en assistentjobb hos en kommersiell fotograf, for å få erfaring, bygge nettverk og dyrke min lidenskap for foto. Så får vi se hvor det bærer.

Inspirasjon

Min største inspirasjonskilde er ikke én enkelt person eller én enkelt kilde, det kan være så mye. Jeg tar inspirasjon fra fotografer jeg liker, som Julia Kuzmenko, Clay Cook og Hiroshi Sugimoto, eller filmer, musikkvideoer, musikk og kunst. Jeg følger mange forskjellige fotografer og kunstnere på sosiale medier, og tar alltid skjermbilde av bilder jeg liker og blir inspirert av, slik at jeg kan gå tilbake og kikke når jeg trenger inspirasjon eller ideer. 
  

Douglas Abraham eller @bessnyc4 er en av de jeg syntes er spennende å følge med på. Hans collager er alltid overraskende, tankevekkende og ofte også provoserende. I tillegg har vi Alexa Meade, Flòra Borsi og naturligvis en av våre kjære forelesere, Damian Heinisch, som jeg syntes tar utrolig spennende og vakre bilder.

Tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic

Mitt tips vil være å finne ut tidlig hva man liker og blir inspirert av, slik at man kan fortest mulig finne sin egen stil og begynne å dyrke sitt eget «brand» med en sammenhengende, visuell stil.

Morten Skalstad f.1996 gikk ut fra Bilder Nordic våren 2017 etter å ha fullført toårig fotoutdanning..

Du kan følge ham på:

IG: @skalstadphotog

Facebook: facebook.com/skalstadphotog