null
Studentintervju: Magnus Aune

Om Magnus Aune

Før jeg begynte på Bilder Nordic hadde jeg jobbet ca 10-12 år i utelivsbransjen, der er det mye fart og moro, men det tar på! Da jeg begynte å nærme meg 30, begynte jeg å føle at livet slik jeg levde det ikke gav noen mening. Jeg møtte veggen og måtte virkelig finne ut av hva som egentlig betyr noe for meg. Ønsket er å skape noe og jeg oppdaget at løsningen var rett foran nesa på meg. Jeg har alltid tatt bilder, men aldri helt skjønt hvor mye det egentlig betyr for meg.

Det måtte en 30års-krise til og en erkjennelse av at jeg neppe ville nå 50 hvis jeg fortsetter med den samme livsstilen. Kamera reddet livet mitt. For meg har fotografi gått fra en hobby til å bli noe jeg jobber med fra morgen til kveld, det er en livsstil og et fag jeg dyrker og konstant utvikler.

 

Om hverdagen ved Bilder Nordic

Hverdagen er variert, vi har korte og lange prosjekter og jobber til tider med flere av de på samme tidspunkt. Noe av det viktigste jeg har lært så langt er å strukturere timeplanen min så jeg rekker mine deadlines. Det handler om mer en bare å ta bra bilder, det er like viktig å ha en solid struktur rundt idéutvikling og planlegging, for når ting ikke går slik du har planlagt har du likevel kompetansen til å sikre et perfekt sluttresultat.

 

Skolen og utdanningen

Alle får utdelt eget nøkkelsett, så du har tilgang til skolen 24-timer i døgnet. Da har jeg mulighet til å bruke skolens utstyr, enten det er en fashion shoot med modeller i studio, eller digitalt-etterarbeid på en av skolens maskiner. Før jeg startet på skolen hadde jeg ikke noe særlig forhold til printing av bilder, men det ble det fort en forandring på: jeg tror jeg gjorde 200-300 prints i løpet av første semester. Det å holde en fysisk versjon av et bilde du er glad i, gir en helt spesiell følelse! Utdanningen er moderne, oppgavene vi får er relevante og det at vi går igjennom så mange forskjellig sjangre, gjør at jeg føler meg tryggere når jeg skal løse oppdrag. Jeg har veldig mange ben å stå på.

Det at lærerne er profesjonelle og yrkesaktive fotografer gir en helt spesiell innsikt i hvordan hverdagen er for en profesjonell fotograf er i dagens samfunn.

Skolen handler ikke bare om fotografi, men også hvordan kommunisere til et publikum gjennom flere medier. Jeg opplever at lærerne virkelig bryr seg om oss elever, og det at vi også har spennende forelesere i sammenheng med forskjellige workshops gir en fantastisk mulighet for utvikling. Jeg må også nevne at miljøet på skolen er veldig bra, man utvikler vennskap på tvers av klasser, semestre og kurs.

 

Utfordringer 

Den største utfordringen har vært å få tid til alt, og samtidig være kreativ og tenke utenfor boksen. Du får virkelig pusha evnen til å være kreativ. Noen ganger blir timeplanen så tett at jeg rett og slett ikke finner en løsning på egenhånd, da er det veldig greit at lærerne stiller seg til disposisjon og veileder deg.

Selv klokken 23.00 på en fredagskveld (takk Erik Fuglseth)

 

Inspirasjon

Jeg får inspirasjon fra veldig mye forskjellig, jeg kan få impulser av å vente på bussen, men også når vi for eksempel har gjesteforelesere fra inn- og utland. Det er en side som heter lensculture.com, der er det utrolig mye forskjellig spennende!

Jeg står sjelden fast, men det er alltid gøy å utforske nye fotografer så vel som store etablerte navn.

 

Tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic

Et godt tips er når timeplanen for semesteret utleveres, gå igjennom de forskjellige temaene, da starter underbevisstheten din det kreative arbeidet. Ellers så er det viktig å møte opp, spesielt på gruppearbeid!

Til de som skal begynne, lær kamera ditt utenat, i første semester er det mye drilling på kamerateknikk.

Magnus Aune f. 1984, gikk toårig fotografutdanning og ble ferdig ved Bilder Nordic våren 2018.

Du kan følge ham på:

www.magnusaune.com
Instagram: @magnusaunephotography