Alumni Linnea Syversen - Bilder Nordic
Studentintervju: Linnea Syversen
- Mitt tips er å lære seg reglene først, for så å bryte de senere, og finne sin egen stil. Ikke vær redd for å være sårbar, og ikke vær så opptatt av å være så ``flink`` hele tiden.

Linnea Syversen uteksaminerte fra Bilder Nordic i 2012 og har siden bemerket seg for sine vakre musikkvideoproduksjoner for artister som Synne Sanden og SGROW. Hun arbeider også frilans på regi/film for Pan Media, som har produsert videoer for blant andre Girl in Red og Hanne Mjøen. I 2020 slippes videoer fra Sea Change, Pieces of Juno, Anette Askvik og Liv Solungen. I mars stiller hun ut på CYAN sammen med fotokunstner Iselin Aurora Eriksen.

– Når man studerer fotografi får man muligheten til å utforske ulike typer fotografi, og finne ut av hva man synes er spennende. Det er det jeg synes er så interessant med fotografi, man kan utforske en hel verden og fortelle en historie på så mange ulike måter.

Etter uteksaminering arbeidet hun en del med mote, reklame og portrett, noe hun fortsatt gjør i dag, selv om hun har jobbet mye med musikkvideo og film de siste årene.

– Fra 2017 begynte jeg å lage flere musikkvideoer for blant annet SGROW og Synne Sanden som jeg synes er utrolig gøy. Ved siden av dette jobber jeg også mer og mer med kunstfotografi og personlige prosjekter.

– I januar slipper jeg først en video for Sea Change til låta «Inside». I løpet av våren slippes to videoer for artisten Anette Askvik som jeg har filmet blant annet i Lofoten og ulike steder i Norge. Til høsten kommer to videoer for den tysk/norske artisten Liv Solungen. Jeg reiser til Berlin i slutten av måneden for å ferdigstille en av videoene. Mens jeg er i Berlin skal jeg også ta siste bilder til en utstilling jeg har på Cyan Studio 27-29 mars sammen med fotokunstner Iselin Aurora Eriksen. Vi jobber begge med tematikk som ambivalens og relasjoner mellom oss selv og andre mennesker.

Dette året arbeider hun også med en kunstfilm om isbreene i Norge, og om hvordan de forsvinner.

– Det er et stort, og ikke minst viktig prosjekt som jeg gleder meg veldig til. Jeg arbeider sammen med utrolig dyktige mennesker, så dette blir veldig lærerikt, interessant og garantert hjerteskjærende.

Livet som frilans fotograf og filmskaper kan være tøft, i hvert fall i vintermånedene, når mange av kundene ønsker arbeid gjort fra vår til høst. På spørsmål om tips for nye fotostudenter svarer hun:

– Da jeg studerte ved Bilder Nordic var jeg helt fersk og fotograferte på autofokus – jeg kunne så og si ingenting om det tekniske. Det kan føles overveldende og litt frustrerende å skulle lære så mye på kort tid, men det kommer man inn i fort. Mitt tips er å lære seg reglene først for så å bryte de senere, og finne sin egen stil. Det å studere fotografi kan også være veldig sosialt og man kommer ofte tett på sine klassekamerater. Min råd er å ikke være redd for å være sårbar og ikke være så opptatt av å være «flink» hele tiden. Jeg var så heldig å være i klasse med mange dyktige fotografer og herlige personligheter som jeg fortsatt er venner med i dag, nesten 7 år senere. 

Alumni Linnea Syversen - Bilder Nordic

Linnea Syversen

Linnea studerte toårig fotoutdanning og uteksaminerte i 2012.

I 2020 er hun aktuell med flere musikkvideopremierer, i tillegg til en utstilling på CYAN fotogalleri i slutten av mars. Her kan du lese intervju med henne!

Følg henne på Facebook her

Følg henne på Instagram her