null
Asgeir Bakka

Studentintervju: Asgeir Bakka
Om hverdagen ved Bilder Nordic

Jeg synes det å gå på Bilder Nordic er helt fantastisk. Skolen, lærer, personalet og medstudenter er alle veldig ålreit. Jeg liker meg veldig godt.

Jeg liker læreren fordi de er dagsaktuelle og veldig flinke. Alt skolen har av utstyret er topp. Og selvfølgelig, det å ha et mørkerom er helt konge.

Utfordringer

Til og begynne med så var vel den største utfordringen at oppgaver kom tett på. Det å holde alle tidsfrister på innleveringer er ikke lett når det er mye som skal gjøres. Men nå som jeg har fått den strukturen litt under huden så går det veldig bra. Synes dette med litt “stress” rundt oppgaver er en fin ting. Det er slik jeg ser for meg at fotograf yrke kommer til å bli.

Planer etter utdanningen

Planen er å jobbe fremover som fotograf. Den store drømmen er kunstverden og det å henge på galleri. Den ene læreren vår Damian sa at “art is hardcore” og jeg er forberedt på å jobbe hardt for drømmen.

Inspirasjon

Jeg vil si at min største inspirasjonskilde er meg selv egentlig. Jeg vet hva jeg kan og jeg vet hvordan jeg vil gjøre det. Og hvis jeg klarer å se det for meg, så vet jeg at jeg kan klare å gjøre det.

Det er så mange fotografer jeg synes er spennende og som jeg ser opp til. Listen er UTROLIG lang. Men hvis jeg skal nevne noen: Tom Sandberg, Dag Alveng, Anders Petersen, Christer Strömholm, Irving penn, Eugène Atget, Henri Cartier-Bresson, Ansel Adams, Robert Mapplethorpe, Bill Brandt, Edward Weston, Jacques Henri Lartigue

Tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic

Vær åpen og ikke redd for noe. Vær positiv. Sett deg dine egne mål og jobb hardt mot dem. Vær den beste versjonen av deg selv.

 

Asgeir Bakka, f. 1996, går 2. semester på Toårig fotografutdanning hos Bilder Nordic School of Photography. Han vant også sølv i kategorien Årets Nykommer under Gullsnitt 2017.

Du kan følge ham på:

Instagram: @mittlivipresens