Studentene ved Bilder Nordic har hatt besøk av motemagasinet PYLOT og skapt sine egne moteserier

Moteserier fra førsteklasse – med PYLOT fashion art magazine som veiledere

 

I første skoleår av Fotograf-utdanningen blir studentene kjent med en rekke ulike sjangere. Før påske hadde førsteklassingene besøk av tre bransjeaktører fra PYLOT motemagasin og fikk veiledning i å lage sine helt egne moteserier.

PYLOT er et litt uvanlig motemagasin. Med en streng null-retusj-politikk og et rent fokus på analogt fotografi er det et magasin for alle som opplever at gapet mellom high fashion og hverdagen er noe urealistisk og uoverkommelig. Med fokus på narrativ historiefortelling og en sammensmeltning mellom mote-editorials med dokumentarfotografi, har magasinet tatt en unik posisjon i markedet.

PYLOT er også opptatt av det autentiske og ekte. Du legger ikke umiddelbart merke til det, men magasinet følger en streng «ingen retusjering” – politikk. Photoshop er forbudt når det kommer til skjønnhet, og teamet bak magasinet forteller selv at de ikke aksepterer etterarbeid som påvirker hvordan modellene fysisk ser ut. Ironisk nok jobber sjefredaktør Max Barnett som fotograf til daglig, og er en talentfull retusjør.

Studentene fikk besøk av tre aktører:

Max Barnett
Max Barnett er både fotograf, magasinredaktør og bilderedaktør basert i London, med en BA i fine arts.
Patricia Villirillo
Patricia Villirillo er motestylist og moteredaktør basert i London, med en MA i Fashion Styling.
Cheryl Newman
Cheryl Newman er blant Europas mest erfarne bilderedaktører, basert i London, med en MA i fotografi.

 

Bilder Nordic-studentene har hatt en uke med motefotografering veiledet av motemagasinet PYLOT

 

Workshopen startet med et åpent foredrag med PYLOT, hvor vi fikk et innblikk i motemagasinets verden og høre mer om Max og Patricias rolle i magasinet, samt hvordan de startet opp.  Deretter lå fokus på idé- og konseptutvikling, samt solid planleggingsarbeid. Gjennom en intensiv langhelg veiledes studentene i alle aspekt av planleggingen; idé & konsept, moodboards, modeller, location-scouting, bruksrettigheter, lys- og utstyrsbehov, call-sheets og kjøreplaner, før de gjennomfører selve moteshooten helt på egenhånd. Til slutt jobber studentene sammen med veileder med sekvensering og utvalg for å skape solide moteserier – som du kan se presentert i et felles magasin nedenfor!