null
SEMINAR: Vestige VR – den kreative prosessen og mulighetene i virtuell teknologi
Velkommen til et intensivt proff-seminar som utforsker mulighetene innen VR - for deg i bransjen som er interessert i hvordan VR vil forme både kommunikasjon og historiefortelling.
Jeg ønsker å bli invitert!

«Vestige VR reveals how virtual reality will change documentary storytelling» skrev det amerikanske magasinet Forbes i januar, om den intime og følelsesladde VR-historien om minner og tapt kjærlighet. Vestige er en prisvinnende VR-produksjon, i full romstørrelse, som på en kreativ og slagkraftig måte tar seeren med på en unik reise gjennom minnenes verden.

 

Det er ingen som tviler på at virtuelle virkeligheter kommer til å bli en parallell til vår virkelighet. Potensialet for læring, opplevelser og interaksjon med VR-teknologi, både personlig og profesjonelt, er grenseløst. Teknologien er nå moden, men er vi?

 

Bilder Nordic School of Photography ble grunnlagt i overgangen fra analogt til digitalt fotografi. Nå gjør vi oss klar for tredimensjonale muligheter. Fra høsten 2019 vil våre fotostudenter få tredimensjonale produksjoner på pensum. Vår tro er at de kunstneriske og kommersielle mulighetene innen VR vil vise seg å være mye større og viktigere enn overgangen til digitalt fotografi og film. I samarbeid med Katapult Future Fest har vi invitert filmskaperen Aaron Bradbury og hovedkarakteren fra filmen, Lisa Elin, til Norge for et intensivt innsiktseminar for bransjen!

 

Om seminaret:
Vestige VR – den kreative prosessen og mulighetene i virtuell teknologi

Hvorfor er virtuelle virkeligheter så virkningsfulle? Hvorfor kalles det et intimt medium? Gjennom fire effektive timer vil du lære mer om mulighetene VR byr på; historiefortelling, den kreative prosessen og teknikkene bak produksjonen. Seminaret gir en innsikt i fremtidens format for historiefortelling.

VESTIGE is an award-winning, room-scale VR creative documentary that uses multi-narrative and volumetric live capture to take the viewer on a journey into the mind of Lisa as she remembers her lost love, Erik. – vestige.com

Vestige hadde premiere på Tribeca Film Festival i New York i 2018, har vært vist på et tyvetalls festivaler verden rundt og har vunnet en rekke priser. Produksjonen var et samarbeid mellom immersive studio NSC Creative, VR-selskapet Atlas V, VR-nettverket Kaleidoscope og Other Set.

Dersom du jobber med historiefortelling eller kommunikasjon, og er interessert i fremtidens muligheter i disse bransjene, så meld din interesse for dette VR-seminaret for profesjonelle. På seminaret vil du møte filmskaperen Aaron Bradbury og Lisa Elin i egen karakter.

I oktober inviterer vi også NCS Creative og Vestige VR tilbake til Oslo, for en ukes praktisk workshop i Virtual Reality-produksjoner!

VR Vestige Bilder Nordic Seminar og foredrag

Program for seminaret

VR Vestige Bilder Nordic Seminar og foredrag

For å forstå prosessen og dialogen videre i seminaret starter vi med at alle deltagere opplever Vestige.

Vestige er et personlig og følelsesladd innblikk i en vakker kjærlighetshistorie og tapet av en elsket. Det er en historie om sorg og omstilling, en reise gjennom smerte og sorg, innsikt og håp, og et forsøk på å bevare minner om en elsket.

Historien baserer seg på Lisas minner om ektemannen Erik, som døde bare 40 år gammel. Bare et halvt år etter hans død kom Lisa og filmskaper Aaron i kontakt, og gjennom en rekke lange telefonsamtaler delte Lisa sine historier, følelser og minner om sitt livs store kjærlighet.

Du kan lese mer om Vestige her.

Hvordan jobbet filmskaper Aaron Bradbury og Lisa sammen for å finne historien og formen i Vestige? Opprinnelig startet Vestige som et breddeprosjekt, som skulle utforske en rekke ulike historier om sorg og tap, men etter møtet med Lisa ble det tydelig at denne ene historien kunne gi et mye dypere innblikk i tematikken enn en bredere overflatepresentasjon av flere historier var i stand til.

Vestige VR - foredrag bilder nordic fotoskole

«From the very first interview we had, Lisa mentioned that she felt like she was losing Erik…and she wanted someone to guide her back to the memories of Erik» Bradbury said. «She’s already lost Erik, but it’s the idea of losing the memory of someone, as well, [that] is terrifying.»

Denne delen dreier seg både om historiefortelling og teknikken bak VR-produksjonen. Hvordan bygge opp og sette sammen en komplett opplevelse, som på realistisk vis etterligner våre minner? Den unike styrken til VR er nettopp at vi omringes av historien på alle kanter, og får en nærhet og intimitet som ingen andre medieformer kan etterligne. Historien om Lisa og Erik var nødt til å få en ubunden fortellerform, og inneholder egentlig flere historier, som varierer ut i fra hvor du beveger deg og hvilke retninger du ser mens du er i VR-universet.

VR Vestige Bilder Nordic Seminar og foredrag

VR-teknologien gjør at vi får en 3D-surround-opplevelse av Lisas minner. Resultatet er mer enn bare en unik estetikk. Form og funksjon kommer sammen og skaper noe som føles ekte, snarere enn gjengitt, men som fortsatt tillater oss å bevege oss rundt i historien som om det var et fysisk sted.

Vestige was created with Depthkit, whose volumetric capture solution also powered standout VR documentary Zero Days VR, so we actually experience Lisa and her memories in 3D. The result is more than just a unique aesthetic. Form and function align to create something that feels real rather than rendered, as if shot on film rather than produced in a game engine — yet which still allows us to move about it in physical space”

Depthkit er neste-generasjons kreative verktøykasse for Volumetric Filmmaking. Med Depthkit kan man skape kreative og virkelighetstro opplevelser for VR, AR og annen immersive media ved å bruke velkjent arbeidsflyt fra film- og videoproduksjon. Ved å kombinere dybde med full motion video gir Depthkit muligheten til å bringe virkeligheten inn i interaktive 3D-miljøer.

Når du går inn i Vestige, blir du advart om at dette ikke er en» statisk «opplevelse; din deltakelse påvirker hvordan den fortsetter. Dette gjøres uten noen form for kontroller – hvor du står og hva du ser på bestemmer hvilke minner du ser. Dette betyr at hver opplevelse av Vestige blir unik, samtidig som opplevelsen selv virker sømløs.

VR Vestige Bilder Nordic Seminar og foredrag

Disse usynlige valgene gjør at Vestige får en mer flytende ubunden historiefortelling enn om brukerne ville fått aktive valg gjennom menyer eller knapper. Det tillater hver opplevelse å stå alene som en komplett historie, samtidig som det gir publikum grunn til å komme tilbake for å utdype deres forståelse av parets historie. Det speiler også måten det menneskelige minnet fungerer på, som ikke-kronologisk og flytende.

 

«I always talk about VR as an intimate medium because you’re in that place with somebody, and that changes how you feel about them and what they say,» Bradbury said. «You have this connection with somebody that is very physical; it’s not tangible, you can’t actually touch them…but it feels like you can. And I think that’s why it’s so powerful at telling some of those more emotional stories where people want to reach out and they want to touch somebody; they want to hug someone.» – Aaron Bradbury

 

Det er dette som er den unike styrken i VR – det at du selv opplever historien, nærmest føler den på kroppen, og kan leve deg inn i den på en helt annen måte enn gjennom tradisjonelle medium.

Med inntoget av VR i samfunnet skapes også nye behov, og behov for mennesker som kan produsere for å dekke disse behovene. Dette gjør at VR byr på en rekke nye muligheter innen kreativ bransje – både kreative muligheter innen historiefortelling, og forretningsmessige muligheter gjennom nye produksjoner.

 

NSC Creative er et prisbelønt britisk studio med 15 års erfaring i immersive media. De er spesialister på spennende opplevelser for temaparker, VR, kupler, 3D / 4D, museer og vitenskapssenter, og vil dele sine tanker om utviklingen, og mulighetene som kommer, innen VR, AR og andre immersive media i slutten av seminaret.

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Tirsdag 14. mai kl 12.00 – 16.00

Sted: Bilder Nordic School of Photography, Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo.

Pris: 3000,- for profesjonell // 500,- for student.

Påmelding: Dette er et proff-seminar, primært for våre lærere og samarbeidspartnere, men med 10 plasser tilgjengelig by-invitation. Dersom du ønsker å inviteres, send en epost til sl@bildernordic.no med en kort introduksjon av deg og din faglige interesse for seminaret.

 

Foredrag: Gratis inspirasjonsforedrag om historien bak Vestige mandag 13. mai kl 18.30