Illustrasjonsbilde portfolio review
Portfolio-reviews med
bilderedaktør Cheryl Newman
& fotograf Julia Fullerton-Batten
Meld deg på
Ønsker du tips om hvilken retning du bør fokusere fotografiet ditt? Eller trenger du hjelp til å kuratere og videreutvikle et bestemt prosjekt? Leter du etter en vei inn i det internasjonale markedet, eller er du usikker på hvor og hvordan du bør presentere arbeidet ditt? Juni 2018 har vi gleden av å invitere til noen få, eksklusive portfolio reviews! Gjennom tilbakemeldingen fra både den erfarne kuratoren Cheryl Newman og den internasjonalt anerkjente fotografen Julia Fullerton-Batten, er du sikret et bredt perspektiv som spenner fra hvordan du tilnærmer deg potensielle agenter og kunder, til det mer praktiske arbeidet med å forme din portefølje for å sikre deg de riktige jobbene.

 

Å jobbe som fotograf kan av og til være litt ensomt. Derfor er portfolio reviews en fin måte å komme seg ut av studioet og presentere arbeidet ditt til et bredere publikum! Dette kan være nyttig for å bli bevisst på flere problemstillinger:
Kommuniserer porteføljen min det jeg ønsker? Gir porteføljen det rette inntrykket – både som kunstner og som kommersiell fotograf? Hva kan styrke arbeidet mitt, eller gjøre at det passer lettere inn i mitt marked?

 

Portfolio reviews blir oftest brukt til å presentere arbeidet ditt til forskjellige gallerister og kuratorer, eller for å komme i kontakt med redaktører. Når du setter sammen porteføljen din for en portfolio review, bør du være oppmerksom på hvem du presenterer arbeidet ditt til. Ikke kast bort tid på å presenterere arbeid som ikke passer til målgruppen, men bruk litt ekstra tid på å forme porteføljen din spesifikt mot den du skal møte. Dette betyr at porteføljen din aldri vil være en konstant eller ferdig ting; Den bør utvikle seg og formes ettersom dine behov endres.

 

Det er hovedsakelig to typer porteføljer; Et bredt utvalg av dine forskjellige typer arbeid som passer sammen basert på din fotografiske identitet (visualitet), eller et bredt utvalg fra et bestemt prosjekt du jobber med. Hvorvidt du ønsker å presentere et bredt utvalg av arbeidet ditt, eller et bestemt prosjekt du jobber med, er opp til deg. Ha i minne hva du ønsker å få ut av portefølje-visningen og form din portefølje etter det!

 

Les artikkelen med 12 tips til hvordan du forbereder deg til portfolio reviews her!

 

Tilbakemeldingen fra en solid, kunnskapsbasert portfolio review kan gi deg muligheten til å få et objektivt blikk på din fotografiske praksis, og bli introdusert til fagfolk i bransjen, som kan være vanskelig å treffe ellers i et hektisk fotomiljø. Portfolio reviews kan også hjelpe deg til å formulere deg mer presist rundt bildene dine, og bli bevisst på hvordan du ønsker at karrieren din skal utvikle seg.
 

 


Portrett av internasjonalt anerkjent bilderedaktør Cheryl Newman fra England
Om Cheryl Newman
Cheryl Newman er kunstner og uavhengig kurator, bosatt i London. Hun er Curatorial Director of PondyPHOTO 2019, en offentlig kunstfestival i Pondicherry, Tamil Nadu, India. Cheryl er jurymedlem for flere fotografiske priser globalt og er nominator for Deutsche Borse Photography-prisen. I mer enn femten år var hun fotoredaktør for Telegraph Magazine, hvor hun løftet profilen til bladet til en inspirasjon for intelligent og oppfinnsomt fotografi over hele verden. Hun er oppdragsgiver i PYLOT-magasinet, og gjesteforeleser ved både Bilder Nordic og flere britiske universitet, blant andre University of the Arts og Middlesex University i London. Cheryl har gjort portfolio reviews i mer enn 15 år og finner dem stimulerende og nyttige både som kunstner og kurator. Se mer av Cheryls arbeid og meritter her.

 

Portrett av internasjonalt anerkjent fotograf Julia Fullerton-Batten fra EnglandOm Julia Fullerton-Batten
Julia Fullerton-Batten er en internasjonalt anerkjent fine-art fotograf, med en portefølje som nå omfatter tolv store prosjekt som spenner over et tiår med engasjement i fagfeltet. Julias karakteristiske fotografiske stil kjennetegnes av hennes evne til å oppdage uvanlige steder, street casting av modeller, formet med hennes unike lyssetting. Fullerton-Batten har vunnet utallige priser for både sine kommersielle og fine-art prosjekt, og er i tillegg en Hasselblad Master. Hun ble kommisjonert av The National Portrait Gallery i London for å skyte portretter av ledende personer i Storbritannias nasjonale helsetjeneste, som nå er en del av den permanente samlingen. Julia blir ofte intervjuet av bransjemagasin over hele verden, er ettertraktet som foredragsholder på internasjonale arrangementer, og som dommer for prestisjefylte fotokonkurranser. Se mer av Julias arbeid og meritter her. 
[products columns=»3″ orderby=»title» order=»» ids=»2443, 2446, 2447″]

Pris og informasjon

Dato:
Lørdag 16. juni 2018 mellom kl 11.00 – 18.00.
Søndag 17. juni 2018 mellom kl 11.30 – 15.00

Registrer din interesse i skjemaet og en av våre medarbeidere vil kontakte deg for å bekrefte påmelding og klokkeslett. Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset med plasser og plassene vil fylles etter «første-mann-til-mølla»-prinsippet. Du er altså ikke garantert plass selvom du melder din interesse.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography

Pris:
500,- kr for én individuell 30 minutters review (kun én gjest)

800kr for to 30 minutters individuell review (begge gjester)

Studentrabatt: 

Enkelt-review kr 350,- (kupongkode portfolio 1)

Dobbelt-review kr 600,- (kupongkode portfolio 2)