Studenter i arbeid mot avgangsutstillingen Future Tense 2019
Se porteføljene til årets avgangsstudenter!

Våren er her, og det betyr at våre kjære toårige studenter har uteksaminert – nedenfor har vi samlet porteføljene deres for å gi et innblikk i hva de har jobbet med over to år, og slik at du kan følge dem videre på reisen mot å bli flinke, yrkesaktive fotografer!

Etter to år ved Bilder Nordic har de vært gjennom grundig opplæring i håndverket, en god mengde workshops i sjangre som mote, dokumentar, kommers og kunst. I andre år begynte de med prosjektutvikling og kreative idéprosesser mot selvstendig arbeid med større prosjekter. De har i alt produsert 8 større prosjekter i andre skoleår, blant dem den årlige avgangsutstillingen og den siste, store hovedoppgaven. Gjennom studieløpet har de hatt veiledning av yrkesaktører som Laara Matsen, Damian Heinisch, Linda Bournane Engelberth, Isidor Åstrøm og Chris Harrison.

Anniken Aadalen

Portefølje | Instagram

Spesialiserte seg i retningen narrativ, der hun har utforsket tema som dommedagspreppere, samlere og juletradisjoner. Iherdig og kunnskapssøkende fotograf, med en vilje som gir mange muligheter.

Nettside alumni Anniken Aadalen
Nettside alumni Bjørnar Morønning

Bjørnar Morønning

Portfolio | Instagram

Spesialiserte seg i retningen narrativ, der han har arbeidet med prosjekter om samfunnet vi lever i, og er levende opptatt av å fortelle historier for mennesker som av ulike årsaker ikke kan fortelle dem selv.

Juliane Jensen

Portfolio | Instagram

Gikk narrativ retning med veiledning fra rektor og foreleser Laara Matsen – har gjennom studieløpet arbeidet research-basert med konseptuelle løsninger. Har produsert prosjekter rundt sin egen generasjon og tiden vi lever i, og har tatt for seg tema som CRISPR-teknologi og ruskulturen i Oslo. Ledet avgangsutstillingen Future Tense, og har siden hatt flere gruppeutstillinger med prosjektet «Dear Baby Me».

Nettside alumni Juliane Jensen
Nettside alumni Juliane Jensen
Nettside alumni Erika Man

Erika Man

Portfolio | Instagram

Dokumentarfotograf med base i narrativ klasse i andre studieår – fokuserer på relasjonen mellom menneske og identitet gjennom kultur og steder de eksisterer. Analog fotograf med arbeid som bærer preg av grundig research og en oppriktig interesse for faget og tematikkene hun tar for seg.

Junko Akita

Portfolio | Instagram

Junko utmerket seg tidlig som god teknisk, og har gjennom to år utviklet seg til å bli en dyktig matfotograf med en tydelig estetikk som hun bruker i flere aspekter innen livsstilsfotografering. I 2018 og 2019 vant hun henholdsvis 3. og 2. plass i «Student Food Photographer of the Year», i Pink Lady Food Photography Award.

Nettside alumni Junko Akita
Nettside alumni Pål Rygh

Pål Rygh

Portfolio | Instagram

Fotograf med et bredt nedslagsfelt – gjennom studieløpet har han dykket ned i portrettering, dokumentarfotografi, event- og konsertfotografi og arkitektur. Med et rent, subtilt og nysgjerrig blikk, produserer han vakre fotografier, både personlig og kommersielt.

Simen Ulvestad

Portfolio | Instagram

Dokumentarfotograf som ble kåret til Årets nykommer 2018 under Årets bilde med serien om kunstner og menneske Aleksander Bakken – prosjektet er et godt bilde på Simens nysgjerrighet, og gjennom å dokumentere mennesker fra sin egen generasjon, prøver han å vise hvordan det er å være ung i dag.

Nettside alumni Simen Ulvestad
Nettside alumni Aleksander Espelid

Aleksander Espelid

Portfolio | Instagram

Dyktig konsertfotograf som tidlig hadde godt håndverk – fotografiene er rene og han er flink med lys. Aleksander har lenge fotografert konserter, men har også drevet med egne prosjekter med modeller, både i studio og på location, og viser gjennom dette en veldig god teknisk kompetanse. God på markedsføring på nye medier.

Nettside alumni Susanne Pettersen

Susanne Pettersen

Portfolio | Instagram

Susanne gikk konseptuell retning med reklamefotografen Isidor Åstrøm som veileder i andre studieår og har blitt en dyktig livsstilsfotograf som har arbeidet mye med friluftsliv under studietiden. Hun har gjort specs for Fjellräven og Patagonia i modularbeidene. Var én av fire fotografer som var med å portrettere kvinnelige gründere for Innovasjon Norge.

Martine Lund

Portfolio | Instagram

Martine er en konsert- og livsstilsfotograf og videograf. Arbeidene hennes viser god teknisk kunnskap og hun er flink med lys. Under studietiden var hun med og produserte musikkvideo til Una Sand og de har siden hatt tett samarbeid. Til høsten flytter hun til Leeds for å studere videre.

Nettside alumni Martine Lund

Marcus Dingstad

Portfolio | Instagram

Kommersiell fotograf som under studietiden eksperimenterte mye med ny teknologi og postproduksjon. Har gjennom to år lært godt håndverk og arbeidene hans viser en nysgjerrighet på nye metoder å fortelle historier på.

Nettside alumni toårig student Marcus Dingstad
Nettside alumni Carina Borge

Carina Borge

Portfolio | Instagram

Portrett- og motefotograf som under studietiden samarbeidet med Holzweiler, og har opparbeidet et tydelig særpreg i arbeidene sine. Carina er flink teknisk og arbeider godt med lys.

Anette Skutevik

Portfolio | Instagram

Konsertfotograf som har vært med og produsert musikkvideoer for blant andre Kalandra, Damien og Black Debbath. Har under studietiden jobbet med ulike narrative prosjekter, blant andre om kvinnelige piloter og insekter som matkilde.

Nettside toårig student Anette Skutevik
Nettside toårig student Martine Eren Jacobsen

Martine Eren Jacobsen

Portfolio | Instagram

Fotograf med fokus på livsstil og portretter – har i studietiden gjort specs for Fjellräven og dreier tydelig i retning av friluftsliv og reisefotografi. Under avgangsutstillingen laget hun et prosjekt på nordmenns uvanlige husdyr. Var én av fire fotografer som var med å portrettere kvinnelige gründere for Innovasjon Norge.

Nettside alumni Junaid Hanif

Junaid Hanif

Portfolio | Instagram

Junaid har jobbet mye med biler, i tillegg til å ha tatt for seg rånermiljøet i narrativ stil. Til avgangsutstillingen lagde han et vakkert prosjekt om minoriteter i Norge, der han iscenesatte mennesker i folkedrakter ute i norsk natur.

Nettside toårig student Lars Andreas Berg

Lars Andreas Berg

Portfolio | Instagram

Teknisk dyktig fotograf som under avgangsutstillingen fikk øynene opp for norsk industri, og produserte mektige bilder av industrianlegg, som hang på Kulturhuset. Siden dette har han fortsatt interessen og produsert en rekke prosjekter med samme tema.