Photobook as object med Jan Rosseel, foto: Laara Matsen
PHOTOBOOK AS OBJECT med Jan Rosseel
Har du et fotografisk prosjekt som trenger å deles med verden?
Meld deg på

— For english version, click here — 

Denne intime og intensive workshopen fokuserer på å forstå prosessen rundt historiefortelling og utforske måter å inkludere sin personlige stemme i arbeidet sitt, med mål om å lage en fotobok-dummy eller en annen publikasjon. Workshopen ledes av den anerkjente fotografen Jan Rosseel og vi vil arbeide fra idéfasen til redigering og endelig presentasjon. Fotoredaktør, mentor og rektor Laara Matsen vil også være tilstede for å bistå med utformingen av arbeidet.

Over to langhelger vil vi utforske prosessen fra idé til konsept i jakten på en vellykket fotografisk serie. Gjennom individuell veiledning, gruppediskusjoner og kritikk av nåværende arbeid og interesser, vil deltakerne undersøke styrker og potensial i arbeidene sine for å kunne ende opp med en ferdig book-dummy av arbeidet deres.

Workshopen tar for seg konseptutvikling, redigeringsprosessen, spørsmål rundt design, som valg av størrelse, papir, grids og typografi og detaljer om printeprosessen. I tillegg går Jan igjennom hvordan man får boken publisert. Etter endt workshop vil deltakerne ha en eller flere book dummies, og kunnskap om hele prosessen.

Deltakerne må ta med seg én eller flere ideer de ønsker å utvikle til bokform. Disse prosjektene trenger ikke å være ferdig, men bør inneholde nok materiale til å begynne å forme boken. Tekst og andre former for media kan også medbringes sammen med bilder.

Vi begynner med å undersøke og dekonstruere ideene, vurderer de og diskuterer mulighetene for fotografiet i bokform. Hver morgen starter med gruppeveiledning og Q&A – feedback er avgjørende for utviklingen av hvert prosjekt, og derfor oppfordres deltakerne til å være aktivt med i diskusjonen. Konstruktiv kritikk, ærlighet og rettferdighet overfor hverandre er stikkord for å få det beste ut av hverandre. Første langhelg arbeider vi i små grupper med å redigere og legge ut første forslag til bokdummy.

I løpet av ukene mellom workshop-helgene oppfordres deltakerne til å fortsette å arbeide med prosjektene, å tilføre mer arbeid til utvalgene som er gjort første helg. I løpet av siste helg ferdigstiller vi layout og fysisk produksjon av boken. Workshopen avsluttes med en gruppeveiledning av de ferdige bøkene.

Forvent lange og intensive dager som presser dine kreative grenser og utforsker nye måter å fortelle historier på. Eksperimentering settes stor pris på!

Mer informasjon og oversikt over dagsplaner er tilgjengelig ved forespørsel.


Krav
Workshoppen passer for fotografer som har et arbeid de ønsker å utvikle til bokform. Bilder, tekst og andre medier er tillatt, bare husk å oversett tekstmaterialet til engelsk i tillegg til originalspråket. Vi anbefaler også å ha med både B- og C-edits, i tillegg til bilder du er usikre på. Du trenger en PC med InDesign og Photoshop i tillegg til små prints (A6) av prosjektet ditt. Du trenger også noen grunnleggende verktøy for boklaging. Workshoppen holdes på engelsk og er tillatt for alle nasjonaliteter

Om Jan

Jan Rosseel studerte fotografi ved Royal Academy of Art i Haag, og fotojournalistikk ved Danish School of Media and Journalism i Århus i Danmark. Etter uteksaminering har han vært nominert til Prix Pictet, Steenbergen Stipendium, Dutch Doc Award, Photo Academy Award, og ble valgt som FOAM Magazine Talent 2014. Ved siden av fotografi arbeider Jan Rosseel sammen med andre fotografer på fotobok-prosjekter, utstillinger og ideer til nye måter å bruke visuell historiefortelling

Om Laara

Flyttet fra USA til Norge for 11 år siden, er i dag rektor ved Bilder Nordic School of Photograpghy og grunnlegger og medredaktør for Norwegian Journal of Photography. Hun begynte sin karriere hos Magnum Photos i New York, og arbeidet etter dette som en mangesidig mentor og direktør for flere langtids dokumentarfoto-prosjekt. Hun har redigert og kuratert en rekke internasjonale utstillinger og fotobøker og var fotoredaktør i D2 Magasin i 8 år.

Send til workshop@bildernordic.no:

  1. Kort bio.
  2. En enkel PDF med bokprosjekt-ideen. Oppsummer innholdet, prosjektbeskrivelse, bilder, tekst og andre mulige medier i én PDF. Ikke send JPEG eller Word-dokumenter.

Deadline for å søke er 14. oktober eller når klassen er full. Søkere får beskjed om de er kommet med innen en uke etter innsendt søknad.

Photobook as object med Jan Rosseel, foto: Laara Matsen

PRAKTISK INFORMASJON


DATOER:

Første helg:
8. -10. november

Andre helg:
29. november til 1. desember


STED: Bilder Nordic School of Photography,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

PRIS: 9500 NOK

MAKS ANTALL DELTAKERE: 10

Vi anbefaler å sende søknad tidlig, da klassen er veldig liten og workshoppen fylles fort.

Hvis du har noen spørsmål, kan de rettes til Laara Matsen:  lm@bildernordic.no