Førsteklassingene på Bilder Nordic har produsert musikkvideoer for norske artister

I slutten av første skoleår får studentene på Toårig Fotograf sitt første møte med bevegelig bilde. Her blir de kastet rett ut på dypt vann og må finne en norsk artist eller band de skal produsere en hel musikkvideo for. I løpet av en periode på åtte uker blir studentene kjent med både kameraføringer og postproduksjon, samtidig som de lærer å bygge opp spennende historier gjennom bevegelig bilde – og årets resultat er intet mindre enn tre offisielle musikkvideoer for artistene Admiral P, nyetablerte Una Sand og Damien.

 

Veilederne i musikkvideo-perioden er den profilerte norske fotografen og regissøren Bjørn Opsahl og filmprodusent Espen Fyksen, som blant annet står bak de kjente barnefilmene om redningsskøyta Elias. Støttet opp av dyktige tekniske faglærere innen kamerabruk, lyd, klipping og grading får studentene en intensiv innføring i de viktigste aspektene i videoproduksjon.

 

Som fotograf må man være i stand til å jobbe både i team og selvstendig, og i denne perioden får studentene testet sine samarbeidsevner når alle på gruppen innehar ulike ansvarsområder. Samtidig blir alle studentene kjent med de ulike rollene og hva det innebærer, slik at de senere vil være i stand til å jobbe selvstendig.

 

Totalt laget årets førsteklassinger fem flotte musikkvideoer som hadde premierevisning på Cinemateket i Oslo 8. juni. I løpet av uken som har gått siden premiere-visningen har tre av videoene allerede blitt lansert som offisielle musikkvideoer for artistene, og disse kan du se nedenfor;

 

Studentene Anniken Aadalen (Produsent), Bjørnar Morønning (Regissør), Aleksander Espelid (Foto og klipp), Niklas Mørkland (Lys og B-foto) og Diego Muñoz-Zamora (Produkt design) har jobbet med artisten Admiral P for å lage en flott musikkvideo for hans nyeste singel «So Sweet».

 

Anette Skutevik, Erika Man, Pål Østen Rygh, Junko Akita og Vilde Støkket Bråten produserte en sterk storyline-musikkvideo for artisten Damien, som du kan lese et intervju med her.

 

Den unge artisten Una Sand, på plateselskapet Universal Music Norge, har jobbet med studentene Martine Lund, Simen Ulvestad, Junaid Hanif og Carina Log Borge i denne intime musikkvideoen.


Talentfulle Matilda har jobbet med studentene Juliane Jensen, Emil Ryen, Lars Andreas Berg, Madelen Bergstrøm og Jarran Flokkmann, og resultatet er en flott video som virkelig gir deg sommerstemningen!