Hovedoppgave tidligere student Juliane Jensen altså magasin konkurranse
Magasinet Altså: Gratulerer til alumni
Juliane Jensen & Kine Michelle Bruniera

I august arrangerte Magasinet Altså og Bilder Nordic School of Photography en fotokonkurranse, der tema var identitet. Vinnerserien kom fra tidligere student Juliane Jensen, og arbeidet er publisert i andre utgave av magasinet. I tillegg finner vi en stor artikkel på alumni Kine Michelle Bruniera med prosjektet «Fathers»!

Identitet er hva vi opplever at det er. Fotokonkurransen i regi av Magasinet Altså viser at begrepet rommer mange forskjellige tilnærminger. Vinnerserien er prosjektet Emma Nexus, en fotoserie av tidligere student Juliane Jensen.

Til konkurransen sendte jeg inn et bidrag fra hovedoppgaven min fra siste semesteret på Bilder Nordic. «Emma Nexus» utforsker de mentale og fysiske endringene på kroppen under påvirkning av ulovlige rusmidler, med spesielt vekt på psykedeliske stoffer og MDMA.

Bildene er i krysning mellom dokumentar- og kunstfoto, og juryen fant at serien til Juliane var den mest lekne og tematisk mest gjennomførte av alle de innsendte bidragene. Siden uteksaminering fra skolen, har hun jobbet frilans både med foto og film, og har fått jobb som produksjonsleder i filmselskapet UpNorth i Oslo. Til unge studenter som ønsker å få arbeidet sitt vist har hun konkrete tips:

Mitt beste tips er å melde seg på forskjellige konkurranser og delta på forskjellige arrangementer for å få ballen til å rulle. Man må være sulten på å få det publisert og eksponert. Folk kommer sjeldent løpende etter deg. Det er også viktig å ha troen på prosjektet sitt! Vær stolt av det du gjør. :- )

 

I juryen: Marte Garmann og Kristin Sauge fra ALTSÅ og Linda Bournane Engelberth fra Bilder Nordic School of Photography. Linda har vært veileder på Juliane Jensen sin avgangsoppgave, så vinneren ble kåret uten henne.

"Fathers" av alumni Kine Michelle Bruniera - magasinet altså

Kine Michelle Bruniera uteksaminerte fra Bilder Nordic i 2016 og arbeidet som assistent for fotograf og foreleser Linda Bournane Engelberth i tillegg til å fortsette å fokusere på egne prosjekter. I dag har hun kontorplass i og er medlem av Stiftelsen Bjørka, et verksted for kamerabasert kunst sammen med blant andre Terje Abusdal, Ulla Schildt, Brian Olguin, Chris Harrison og Linda Bournane Engelberth.

I den andre utgaven av magasinet Altså kan du finne prosjektet «Fathers» – et fotografisk, iscenesatt prosjekt om hvordan livet hadde vært om familiesituasjonen hadde vært annerledes.

– Da jeg vokste opp bestod hjemmet mitt av meg, fosterbroren min og mamma som eneforsørger. På mange måter er jeg som henne. Jeg har arvet hennes rettferdighetsans, syn på religion, hennes ikke alltid like stabile humør og stahet. Og mens filosofen og legen John Locke argumenterte for at alle disse trekkene kommer fra oppveksten, så mente Réne Descartes at vi alle som individer innehar medfødte trekk som er med på å definere hvordan vi forholder oss til verden rundt oss. Jeg har alltid lurt på hvordan livet mitt hadde vært om faren min hadde vært der som mer enn en gallionsfigur, om han hadde vært en del av min oppdragelse. Ville jeg ha hatt andre interesser? Ville jeg hatt en annen karriere? Ville jeg vært religiøs?

Kine Michelle Bruniera fikk arbeidet sitt publisert etter å ha blitt oppdaget på en gruppeutstilling i forbindelse med mentorprogrammet med Cheryl Newman – der hadde Marthe Garmann og Kristin Sauge sett prosjektet hennes og foreslått et møte for å snakke om et samarbeid.

– Jeg er av typen som sliter med å tro på meg selv, evnene mine og det at andre vil se verdien i det jeg gjør. Dette resulterer ofte i at jeg utsetter å ferdigstille prosjektene mine så jeg «slipper» å vise dem til noen. Så når Marthe Garmann og Kristin Sauge kom innom utstilling og likte prosjektet så godt at de ønsket et møte med meg ble jeg helt satt ut. Jeg trodde først de hadde kontaktet feil person, men når jeg satt der så var det tydelig at det var mitt prosjekt de ville ha. Hva det har betydd for meg og min selvfølelse klarer jeg ikke engang å beskrive, men jeg håper de vet hvor takknemlig jeg er.

Andre utgave av magasinet altså kan du bestille på altså.no.

Magasinet Altså - logo

Juliane Jensen uteksaminerte fra Bilder Nordic våren 2019 og har siden arbeidet frilans og for filmselskapet UpNorth i Oslo. Hun er vinneren av konkurransen gjort i samarbeid med Magasinet Altså, og du kan se vinnerserien i andre utgave av magasinet.

Instagram

Kine Michelle Bruniera uteksaminerte fra Bilder Nordic i 2016, og har siden assistert Linda Bournane Engelberth, og er i dag en del av Stiftelsen Bjørka, et verksted for kamerabasert kunst, der hun arbeider med egne prosjekter. I andre utgave av magasinet Altså finner du prosjektet «Fathers».

Se flere prosjekter på hennes hjemmeside

Instagram