Loose Women - Foredrag & Paneldebatt med Cheryl N
Meld deg på

Er det fortsatt behov, i 2017, for diskusjon rundt kvinners rolle i fotobransjen? Blir kvinnelige fotografer satt i bås? Hvordan navigerer unge kvinnelige fotografer i det som føles som en mannsdominert praksis? Føler kvinner seg isolert? Hvordan har bransjen endret seg de siste tjue årene?

Bilder Nordic School of Photography har gleden av å invitere deg til en innsiktsfull kveld ledet av tidligere billedredaktør for Telegraph Magazine, Cheryl Newman. Arrangementet finner sted på Litteraturhuset i Bergen onsdag 25. januar kl 19.00 og er gratis, men krever påmelding

Cheryl har solid kunnskap i de fleste fotografiske sjangre, og har vært oppdragsgiver for både mote-, dokumentar- og kunstfotografer. Hun har jobbet med flere anerkjente fotografer, blant andre Nadav Kander, Miles Aldridge og Tim Walker, men er kjent for sitt fokus på unge og lovende fotografer. I tillegg til å jobbe som billedredaktør har Cheryl vært i juryen på flere fotokonkurranser, blant annet National Portrait Gallery i London, og er en svært erfaren workshopholder. Cheryl jobber i dag som selvstendig konsulent i fotobransjen.

I foredraget kommer Cheryl til å se nærmere på arbeidene til:

Alix Fazzina – Hennes arbeid fokuserer på ubelyste konflikter og konsekvensene av krig som ofte glemmes. Alix har en unik evne til å jobbe i de vanskeligste sosiale og geografiske miljøene, og er kjent for sin empatiske tilnærming til å fotografere mennesker. Bildene hennes oppleves svært beskrivende og treffer en nerve, uten å være påtrengende.

Olivia Arthur – Olivia infiltrerte Saudi kvinners verden i sin bok Jeddah Diary. Det er del av et større prosjekt som undersøker livene til kvinner som bor mellom Europa og Asia og jobber innen isolerte samfunn.

Poulomi Basu – Poulomi’s arbeid dokumenterer livene til kvinner og deres rolle i isolerte samfunn og konfliktsoner. Hun er en forkjemper for kvinners rettigheter og snakker også om bærekraftig utvikling. Poulomi har gjort prosjekter om voldtekter i Indiske samfunn.

Panelet skal utforske kvinners rolle I fotobransjen på tvers av sjangre innen fotografi. Nærmere informasjon om paneldeltakere kommer.

Pris og informasjon

Dato:
Litteraturhuset Bergen – 25. januar 2017 kl 19.00
Nova Kino Trondheim – 1. februar 2017 kl 19.00

Sted:
Litteraturhuset Bergen
Nova Kino Trondheim

Pris:
Gratis