Linda Bournane Engelberth

Linda Bournane Engelberth er en norsk-algerisk fotograf og kunstner basert i Oslo og Berlin. Med bakgrunn i fotografi og en bachelor i kunsthistorie, har Linda jobbet mange år både i Klassekampen og vært valgt ut til en rekke utstillinger og prosjekter.

Engelberths arbeid kjennetegnes av en egen ro og estetikk, mens innholdet fokuserer på mennesker og identitet, gjennom personlige og subjektive historier. Hun arbeider hovedsakelig med dokumentarfotografi, men gjør også personlige prosjekt i friere form hvor hun retter kameralinsen mot seg selv og egen identitet, som i prosjektet «Persona». Her følger vi Linda mens hun utforsker forholdet til sin mor gjennom en fiktiv regissert fortelling.

Linda Bournane Engelberth, kjent for sine dyptgående dokumentarprosjekt, foreleser ved fotoskolen Bilder Nordic School of Photography i Oslo

Linda Bournane Engelberth i utstillinger & prosjekter
Hun ble valgt ut til andre runde av EPEA – European Photo Exhibition Award, hvor 12 talentfulle fotografer løftes frem for å jobbe med og stille ut et langtidsprosjekt. Hun var med i første runde av Norwegian Journal of Photography, og ble i 2017 valgt ut som første norske medlem av den internasjonale tungvekteren VII-Photo Agency, som består av legendariske fotografer som Gary Knight, John Stanmeyer, Donald Weber,  Ed Kashi og mange fler.

Linda har vært med i nærmere 30 kollektiv-utstillinger, og åpner sin åttende solo-utstilling i 2018, i Algerie. Du kan lese intervju om Lindas utstilling på NoPlace i Oslo våren 2018 her. Hun har mottatt en rekke stipend, og er en del av samlingen til Preus Museum for fotografi i Horten.

 

Linda Bournane Engelberth som foreleser & veileder
Ved Bilder Nordic er Linda en kjær foreleser og veileder i en rekke fag, både på Grunnutdanning i Fotografi og Toårig Fotograf. Fagene hun underviser er blant annet porteføljeutvikling, storytelling-workshops og personlig arbeid, og hun er kjent blant studentene som en ærlig, tydelig og omsorgsfull veileder. Hun holder også workshops i regi av VII-Photo. Du kan høre Linda fortelle om sin rolle som veileder på skolen i videoen nedenfor.

Les mer om Linda på hennes nettside lindabournane.com.