Fotoskolen Bilder Nordic har gleden av å invitere til gratis foredrag med den anerkjente norske fotografen Bjørn Opsahl i Oslo onsdag 28. februar 2018
Konkurranse: Vinn portrettworkshop med Bjørn Opsahl!

Fotoskolen Bilder Nordic School of Photography har gleden av å invitere til en spennende og lærerik workshop-helg med fokus på portrettfotografi! 27. – 28. april samler vi 15 elever fra folkehøgskoler og medielinjer Norge rundt til en intensiv fotohelg, ledet av den anerkjente norske fotografen Bjørn Opsahl.

 

Hvem kan bli med?

Konkurransen og workshopen er ment for elever ved fotorelaterte linjer på Folkehøgskole eller elever ved Vg3 Medier og Kommunikasjon.

 

Hvordan blir vi med?

Faglærer eller hovedlærer ved studieløpet mottar invitasjon til deltagelse fra Bilder Nordic School of Photography. Dersom skolen/linjen ønsker å akseptere invitasjonen og gjennomføre konkurransen blant sine studenter fyller faglærer ut påmeldingsskjemaet her. Faglærer deler deretter konkurranse-informasjon med sine elever og er den som vurderer de innleverte bidrag for å kåre en vinner. Frist for påmelding av skoler/linjer er 12 .mars 2019.

Oppgaven

Ta et kreativt portrett av nordisk ungdom – Hvem er nordisk ungdom i dag? Hva er de opptatt av? Hva kjennetegner dem? Hvordan ser de ut? Hva brenner de for? Vi utfordrer deg til å vise oss en kreativ portrettering av dagens nordiske ungdom.

 

Vinnerne

Faglærer/hovedlærer ved linjen tar i mot bidragene fra alle elever som ønsker å delta og velger deretter ut det beste/de to beste bidragene som vinner en plass på workshopen. Faglærer/hovedlærer sender deretter inn kontaktinfo og detaljer på vinnerne til Bilder Nordic School of Photography gjennom dette skjemaet.

 

Innsendingsfrist

Bilder Nordic School of Photography må motta informasjon om vinnerne senest torsdag 12. april 2019.
Fotoskolen Bilder Nordic har gleden av å invitere til gratis foredrag med den anerkjente norske fotografen Bjørn Opsahl i Oslo onsdag 28. februar 2018

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography ble grunnlagt i 2005 og regnes i dag som Nordens største fotoskole, med rundt 150 aktive studenter årlig og mer enn 40 profesjonelle fotografer  tilknyttet skolen som lærekrefter.  I løpet av drøye ti år har Bilder Nordic utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen. 

 

Bilder Nordic er en offentlig godkjent fagskole. Vi tilbyr fire ulike studier som alle er praktisk orienterte og yrkesrettede: Toårig Fotografutdanning, Grunnutdanning i Fotografi, Foto2 og Visuell innholdsprodusent for nye medier. Toårig Fotografutdanning, Grunnutdanning i Fotografi og Visuell innholdsproudsent er alle NOKUT-godkjente og kvalifiserer for lån og stipend hos Statens Lånekasse. Skolen har også et samarbeid med School of Visual Arts i New York, som regnes som en av USAs sterkeste fotoskoler, hvor våre studenter har mulighet til å bygge på til en bachelorgrad. 

 

Om workshopen

Workshopen går over en helg, fra lørdag 27. april til søndag 28. april 2019, og gir innsikt i ulike aspekt ved portrettering, samt praktisk erfaring med portrett-arbeid. Det vil være assistenter til stede for å hjelpe til og svare på spørsmål om utvalg og etterarbeid i tillegg til utstyr, men alle deltakerne må ta med eget kamera. Se detaljert program nedenfor. Workshopen ledes av den erfarne fotografen og fotolæreren Bjørn Opsahl.

 

Om Bjørn Opsahl

Bjørn Opsahl er en av landets mest profilerte fotografer, med portrett, mote og kultur som spesialfelt og har også bemerket seg som regissør og kunstfotograf. Han er kjent for sine modige portretter av verdens største kjendiser og kulturpersonligheter, men jobber også mye med film, og har blant annet laget en rekke musikkvideoer og reklamefilmer. Bjørn er selvlært, og har vært frekk og freidig og gjort det meste riktig. Blant annet har han på vei til toppen vært kreativ i å oppnå sine drømmeoppdrag; En gang booket han studio i New York og modellen Tyra Banks for et forsidebilde – for så å ta kontakt med klienten.

 

Allsidigheten til Bjørn har også resultert i flere utstillinger: ”Bjork – Venice/Stockholm” på Barbeint i 1995, ”Deadscapes” på Henie Onstad kunstsenter i 2005 og ”Ask The Dust” på Stenersenmuseet sommeren 2009. I 2015 bokdebuterte han på Cappelen-Damm med boka “Seigmen”, om sitt 22-årige samarbeid med Seigmen.

 

Ikke mulighet til å bli med, men lyst på et besøk/omvisning på skolen? 

Dersom skolen ikke har anledning til å delta i konkurransen for å sende elever på workshop, men allikevel ønsker mer informasjon om våre ulike tilbud er det mulig å booke et besøk til Bilder Nordic School of Photography eller se på muligheten for at vi besøker dere. Bare send en mail til post@bildernordic.no for å avtale detaljer. Vi kan også sende informasjonsmateriell i posten. Dette kan du bestille ved å fylle ut skjema her eller sende en mail til post@bildernordic.no..

 

Forbehold
– Ved for få deltagere forbeholder Bilder Nordic School of Photography seg retten til å kansellere workshopen uten videre forpliktelser innen fredag 12. april.
– Alle deltagere ved workshopen må være minimum fylt 18 år ved tidspunktet for gjennomføring av workshopen.
– Bilder Nordic School of Photography står ikke ansvarlig for reise og overnatting