Foredrag med naturfotograf Kai Jensen Bilder Nordic
Hvordan kan naturfoto redde verden? Velkommen til foredrag med naturfotograf Kai Jensen!
Meld deg på her!

Kan naturfotografiet være med å fikse klimaproblemene? Naturfotograf Kai Jensen tar deg med på en reise inn i naturfotografiets verden. Her ser vi nærmere på hvordan naturfotografi kan brukes som et verktøy for å sette klimakrisen på dagsordenen; hvordan det kan fortelle om ekstreme naturkatastrofer, tap av artsmangfold & nære miljøendringer. Velkommen til spennende og aktuelt foredrag!

“Mange naturfotografer føler en dragning til de urørte skogene og de ville viddene og toppene, – steder som bærer med seg sus fra de siste restene av villmark. Her finner de sjelefred og utløp for skapertrang. Bildene blir storslagne og flotte. Men vi må også innse at denne søken etter det ville og vakre kan bli en sovepute for politikere og andre som hungrer etter å utnytte naturen. Med bildene i hånd kan de lett tro at det fremdeles finnes mye urørt natur i Norge, så mye at de stadig kan forsyne seg med en liten bit uten at det gjør noe. Det er farlig, for sannheten er at det knapt finnes urørt natur i Norge; – både landskap og biologisk mangfold lider under et hardt press fra menneskelig aktivitet. Landet deles opp og bygges ned, dyrelivet drepes og fordrives og klimaet endres. Bugnende blomsterenger med myriader av insekter, store rypeflokker i fjellet og fuglefjell med yrende liv, som eldre fotografer opplevde for 40-50 år siden, er i dag sjeldenheter. Derfor har dagens naturfotografer en stor oppgave i ikke bare å vise det vakre, men også å løfte fram truslene mot naturen.” – Kai Jensen

Foredrag med naturfotograf Kai Jensen Bilder Nordic

Om Kai Jensen
Kai Jensen er en norsk naturfotograf, kurs- og foredragsholder. Han driver galleriet Kai Jensen i Nittedal, og har jobbet heltid som fotograf de siste 15 årene og er tilknyttet bildebyrået NTP Scanpix. I 2008 ble han kåret til norgesmester i naturfoto av bladet Villmarksliv, han har gitt ut flere bøker, blant andre Mitt Nordmarka med Odd Børretzen, og vunnet flere internasjonale priser. Kai Jensen er også en av gründerne bak magasinet Natur & Foto. Besøk Kai sin hjemmeside her.

Om Norsk Naturfotofestival
Norsk Naturfotofestival ble første gang arrangert i Ski i mars 2014, med fullt belegg og massivt positive tilbakemeldinger. Festivalen søker å bidra til å gi naturfotografi som kunstform et viktig løft framover. Norske naturfotografer har en sterk stilling internasjonalt. Norge har dessuten en unik posisjon med sin mangfoldige og spesielle natur, og det er gledelig å konstatere at internasjonale fotografer setter stor pris på å bli invitert til å delta på festivalen. Programmet på festivalen består av foredrag, bildevisninger,
utstillinger, workshops og fotomesse, og byr på forelesninger og filmvisninger fra en rekke nasjoner. Årets festival går av stabelen 6 – 8. mars 2020. Du kan se lese mer om festivalen og se fullt program her.

Foredrag med naturfotograf Kai Jensen Bilder Nordic

PRAKTISK INFORMASJON

Tidspunkt:
Tirsdag 3. mars kl 18.00

Sted:
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0153 Oslo

Pris:
Gratis, men krever påmelding via billettlinken – velkommen til spennende foredrag!