Mediedesign Bilder Nordic
Hvorfor er mediedesign et spennende og yrkesrettet studie?

Høsten 2021 starter vi opp studiet Mediedesign – er bransjenært og intensivt studie over ett år, for de som ønsker å utforske skjermbasert design, grafisk design og motion graphics. Vi har snakket med lærer på studiet, Sam Bannister, om hva som gjør dette studiet så unikt.

Sam Bannister er i dag studieleder for bachelorprogrammet Produktdesign på OsloMet, i tillegg til å være frilans illustratør/designer. Han har akkurat begynt på en master i illustrasjon ved Falmouth University i Storbritannia. Han var tidligere Head of Motion Design hos Clockwork/Skjærven, og før dette ledet han bachelorprogrammet i grafisk design på Westerdals.

-Jeg har også undervist i Kina, ved Dalian Polytechnic University ved bachelorprogrammet i Graphic Arts, som en del av en større satsing fra The Winchester School of Art / Southampton University i Storbritannia. Siden 1997 har jeg arbeidet som grafisk designer, veldig mye som selvstendig næringsdrivende, men også som frilanser ved studioer i London, som Intro, Milk og Red Design i Brighton.

Sam Bannister - foreleser mediedesign Bilder Nordic

Hva arbeider du med nå?

For tiden arbeider jeg med grafikk til sykkelhjelmer – HedKayse er et relativt nytt ,britisk selskap som lager noen av verdens sikreste sykkelhjelmer. Ellers denne uken holder jeg på med et ganske komplekst maleri/illustrasjon for Betty Blythe, en 1920-talls boutique café, i Brook Green, London.

Du er med på å utarbeide det nyrennoverte studiet Mediedesign – hva har vært viktig å få med for at det skal være et fremtidsrettet og aktuelt studie?

Mediedesignstudiet har vært gjennom en ganske drastisk overhaling. Det bygger først og fremst på et fundament av kommunikasjon. Derfra har vi programmert det rundt tre ben – grafisk design, digital design og motion design. Alt handler om hvordan man kommuniserer effektivt og presist gjennom de ulike visuelle mediene.

Hvorfor er mediedesign viktig i dag?

Mediedesign dominerer vår alles hverdag, kanskje like mye, eller enda mer enn direkte sosial kontakt. Man kan mene hva man vil om dette, men det kan ikke ignoreres. Kompetanse innen dette vil være så og si essensielt uansett hva man skal arbeide med.

Hva er de viktigste aspektene ved utdanningen?

-Utdanningen fokuserer på kommunikasjon, hva vi sier, hvordan vi sier det, og hvordan ytre kontekster påvirker mottakelsen av våre budskap. Samtidig gis det et solid fundament i å sette visuell form på kommunikasjon i de tre viktigste visuelle kanalene for dette; digital, grafisk og motion.

Har du noen tips stil kommende studenter?

-Først, fremst og viktigst av alt: vær nysgjerrig og kritisk. Studiet vil gjøre at man begynner å se verden gjennom nye øyne, men det krever også en iherdig arbeidsinnsats.

 

Interessert i mediedesign? Vi har oppstart av nye klasser 25. august – les mer om utdanningen, og søk her!

MEDIEDESIGN

Vil du arbeide med design av nettsider, apper, bøker og film? Mediedesign er et unikt studie med fokus på visuell kommunikasjon rettet mot digitale flater, trykk og motion graphics.