null
Isabel Sancho

Isabel

Isabel Sancho har studert foto og video i Madrid, og dro til Norge for å arbeide som lærling. Etter ett og et halvt år fullførte hun lærlingetiden og tok svennebrevet i fotografi. Hun har arbeidet som fotograf av og på i 12 år. I 2017 ønsket hun å få inspirasjon til å ferdigstille et prosjekt og begynte på utdanningen Foto 2 ved Bilder Nordic. I dag bor hun i Oslo sammen med mann og barn, og arbeider som frilansfotograf innen reklame, produkt og mote.

I slutten av august stiller hun ut “Hvor er du nå Bjørn Erik” på Preus Museum under fotografiets dager i Horten.

-Utstillingen min er en del av Fotografiets dager på Preus Museum i Horten. Cyan Galleri er min representant og jeg vil stille ut mine bilder i en ti fots container. Det vil være flere containere med utstillinger fra fotografer representert av gallerier fra Sverige, Danmark og Finland. Tema for fotografiets dager er musikkfotografi og årets festivalutstiller er May-Irene Aasen. Det blir en tredagers fotofestival med spennende arrangementer, og jeg kan anbefale alle som er interessert i fotografi å ta turen til Horten.

Serien “Hvor er du nå Bjørn Erik er inspirert av sjokket og sorgen hun opplevde da onkelen hennes fikk et hjerteattakk, havnet i koma og døde 10 dager senere.

-Det å miste onkelen min kom som et sjokk. Det er noe med at man tror man har all verdens tid sammen et menneske, også plutselig er han bare borte. Jeg var der når han døde, og døden er så uendelig endelig på en måte som er vanskelig å begripe.

Da hun var på besøk på sykehuset lurte hun veldig på om hvor han var når han var i koma. Om han kunne høre henne, eller om han kunne ha noen drømmer eller tanker. Legen på sykehuset fortalte at pasienter som har våknet fra koma ofte forteller at de følte at de var på reise.

– Da han var i koma, ble jeg rastløs og begynte å ta bilder for å tenke på noe annet. Jeg tok de første bildene i stua mi, mens jeg ventet på telefonen om at han hadde våknet, at det kom til å gå bra. Den telefonen kom ikke. Jeg sluttet å ta bilder når han døde, helt til jeg viste bildene til en fotograf som oppfordret meg til å fortsette. Det har vært en vanskelig og spennende prosess, fordi jeg har dypdykket i onkelen min sitt liv, og det har vært både utmattende og godt på samme tid. Døden, livet og menneskelig eksistens er et tema som alltid har opptatt meg og mitt arbeid handler i bunn og grunn om tid. Hva er tid? Hvor skal vi? Hvor er vi når vi ikke er her?

Nye prosjekter

Isabel arbeider for øyeblikket med forberedelser til den kommende utstillingen på Preus Museum, i tillegg til en utstilling på Cyan Salong i september. I tillegg arbeider hun videre med et prosjekt hun startet på under utdanningen ved Bilder Nordic.

-Jeg ønsker ikke å si for mye om dette, men jeg kan røpe at det har en politisk agenda og at det omhandler kvinners rettigheter.

Inspirasjon

I hverdagen er det barna mine som er min største inspirasjonskilde. Ellers elsker jeg filmene til Xavier Dolan og Pedro Almodovar, bøkene til Lars Saabye Christensen og musikken til Davis Bowie.

Min favorittfotograf er Arno Minkkinen, jeg elsker hans surrealisme. Claire Rosen er også en spennende fotograf, og jeg er veldig inspirert av henne. Innen mote synes jeg Hart and Leshinka er fantastiske.

Kreativ utdanning

– Den viktigste erfaringen jeg fikk ved å gå en kreativ utdanning vår å tørre å stole på min egen stemme. Det er viktig å høre på tilbakemeldinger man får fra lærere og andre elever, men man har alltid et valg om hva man skal ta med seg videre.

Mine beste tips til nåværende og kommende fotostudenter er å lære seg teknikken til fingerspissene og så lek alt du kan etter det. Ta bilder av det som står ditt hjerte nærmest, for de bildene blir alltid best.

 

Les mer om utstillingen her

Isabel Sancho - tidligere student bilder nordic

Isabel Sancho studerte Foto 2 ved Bilder Nordic og ble ferdig våren 2018.

Hun er aktuell med utstilling under Fotografiets dager i Horten 17.-19. august 2018. Prosjektet heter «Hvor er du nå Bjørn Erik» og er inspirert av sjokket og sorgen hun opplevde da onkelen hennes fikk et hjerteattakk, havnet i koma og døde 10 dager senere.

Les mer om utstillingen her

Følg Isabel her:

Instagram @ isabelsancho

Nettside: isasancho,com