Bødvar Hole - Grunnutdanning alumni bilder nordic
- Det viktigste jeg tar med meg videre er at man ikke skal sammenlikne seg med andre
Vi har snakket med to tidligere studenter om hvordan det var å studere grunnutdanningen, hva de gjør nå og hva de har fått ut av det intensive semesteret.

Grunnutdanning i fotografi er et halvårig studie som gir deg grunnleggende fotokunnskap, som åpner opp dører til mange spennende retninger! Vi har snakket med to tidligere studenter om hvordan det var å studere grunnutdanningen, hva de gjør nå og hva de har fått ut av det intensive semesteret.

Emma Axelsson gikk grunnutdanning høsten 2019 og har nå fortsatt videre på toårig fotografutdanning.

Visste du at grunnutdanning i foto tilsvarer første semester på toårig fotoutdanning? Det betyr at du kan søke deg direkte inn på andre semester etter endt grunnutdanning!

Hvordan har det vært å studere grunnutdanning i fotografi?

Det har vært spennende og ikke minst lærerikt å studere fotografi, utrolig gøy å fordype seg såpass mye i noe man interesserer seg for.

Hva er det viktigste du har lært?

Noe av det viktigste jeg tar med meg videre er at man ikke kan sammenlikne seg med andre. Kjør på med din egen greie!

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?

Mitt beste tips må være å teste ut nye ting i løpet av dette semesteret, og ikke alltid safe på det du kan best. Prøv å utvikle deg hele tiden, og bli inspirert av de andre på skolen.

Bødvar Hole gikk grunnutdanning i 2018 og gikk videre til Royal Academy of Art i Haag (KAKB Photography).

Hvordan har det vært å studere grunnutdanning i fotografi?

Grunnutdanning i fotografi var et veldig passende studie for meg. Det var et halvår der jeg produserte masse masse arbeid, som jeg tror var veldig viktig for meg på det tidspunktet. Å være i et miljø der man omgås med andre ivrige fotografer og lærere som bryr seg betyr også utrolig mye for egen utvikling (og for nettverk ? ).

Hva er det viktigste du har lært?

Hmm, det er et godt spørsmål. Man lærer så mye at jeg tror ikke jeg kan si at jeg satt igjen med en definitiv lærdom etter utdanningen, men jeg hadde betydelig mye mer retning i arbeidet mitt og jeg hadde et nettverk å spille på; med andre ord en meget god platform for videre utvikling. Det skal man ikke kimse av.

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?

Akk, denne lista kan bli lang. Det aller beste tipset er nok allikevel å være aktiv som juling. For å få noe ut av denne utdanningen må du legge inn en innsats både i og utenfor klasserommet, så kom deg ut og ta bilder, eksperimenter med kameraet, snakk og diskuter med studenter og lærere, gi råd der du har kompetanse og spør om råd der du mangler det. Ikke vær redd for at ting ikke blir som du vil. Vær skamløst ærlig. Vær selvkritisk så vel som kritisk. Husk at læreren er en venn, men en venn som kan mega-masse om foto. Vær en venn 🙂

studiehverdag utstiling i samme båt midtveisworkshop

Grunnutdanning i fotografi er en praktisk fotografisk verktøykasse for den entusiastiske hobbyfotografen, eller for de som ønsker en grunnleggende forståelse i fototeknikk og bildekommunikasjon. Kan studeres over ett semester heltid på dagtid, eller som to semestre deltid på kveldstid. Du kan lese mer om utdanningen her!