Full foto-serie lengre ned i teksten | Instagram: @colinlwright Nettside: Colinlindberget.com

Colin Lindberget Wright ble uteksaminert våren 2020, og er til høsten aktuell med utstilling hos Cyan studio med sin hovedoppgave fra Bilder Nordic.

Når startet din interesse for fotografi?

Min interesse for fotografi startet for rundt 4 år siden, men kunst har alltid vært en del av meg. Jeg startet å tegne da jeg var liten og gikk senere over til oljemaling. Jeg stoppet å male som 19 åring og etter noen år uten å vite hva jeg ville med livet kom interessen min for fotografi. Jeg ble forelska med en gang. Det var en lettere måte å få frem budskap og tematikk på enn ved maling, og for meg var det det viktigste.

Hvorfor ønsket du å studere foto?

Jeg ønsket å utvikle meg som fotograf ved å lære mer om teknikk og hvordan man bygger opp fotografiske prosjekter, derfor valgte jeg å studere ved Bilder Nordic. Det var veldig intenst, men jeg lærte ekstremt mye om meg selv og mitt uttrykk som fotograf.

Kan du fortelle litt om din studietid ved Bilder Nordic? Hva syns du om fagene, foreleserne og miljøet?

Det beste på Bilder nordic er lærerne. De er svært inspirerende og dyktige. Alle jobber aktivt som fotografer og kunstnere noe som gjør at de har god innsikt om hvordan det er å være yrkesfotograf/kunstner. Damian og Linda for eksempel har vært to store inspirasjoner for meg både under studiene og etter.

Har du et prosjekt fra studietiden din du husker spesielt godt?

Hovedoppgaven min “Thanapobia”. Prosjektet handler om angsten for døden og det å miste de som står meg nærmest. Det er et prosjekt som jeg virkelig fant meg selv i og hva jeg ville med min kunst. Prosjektet skal nå stilles ut i slutten av oktober på Cyan galleri sammen med Silvia De Giorgi og jeg er i en prosess med å planlegge boken.

Foto: Felix Falck-Næss

Kan du fortelle litt om veien videre etter studiene?

For meg var aldri interessen for fotografi basert på rikdom i form av penger. Jeg ønsket ikke å jobbe som kommersiell fotograf. Jeg ville kunne holde på med personlige prosjekter med temaer som var viktig for meg uten innflytelse av folk som betaler meg.

Etter studiene mine på Bilder Nordic begynte jeg å jobbe som assistent for Marie Sjøvold. Det har gitt meg muligheten til å kunne holde på med egne prosjekter samtidig som jeg lærer masse av Marie. Målet er jo selvfølgelig å kunne leve fullt av kunsten min, men det er ikke det viktigste for meg. Målet mitt foreløpig er å lære så mye jeg kan og kose meg med å produsere kunst.

Har du noen tips til de som ønsker å leve av foto?

Mitt største tips er vell å lære dere å skrive søknader. Uansett om du skal ha utstilling eller søke om penger er det viktig å kunne skrive gode søknader og tekster. Mitt andre tips er å bli assistent for en fotograf du liker. Uansett om du vil bli kommersiell fotograf eller kunstner lærer du veldig mye om hvordan man faktisk kan leve av det du driver med, samt at du får en fot innenfor miljøet.

Helt til slutt, hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt et råd til deg selv som ny student – hva ville det vært?

Eksperimenter mer og ikke vær redd for å drite deg ut. Man lærer mest av sine feil.