null
Tidligere student Frode Menes har det siste 1,5 året jobbet med innholdsproduksjon for Bærum kommune!
- Nå går veien videre som rågiver i innholdsproduksjon for 4H!

Frode Menes var med i det første kullet av studenter som tok utdanningen Visuell innholdsproduksjon for nye medier. Hans interesse for å skape innhold startet som smått på medielinjen på videregående – men det var ikke før han startet ved Bilder Nordic at interessen virkelig fikk slå rot.

 

Min interesse for fotografi/video/skape innhold startet som smått på Medielinja på Videregående. Da jeg gikk på videregående syntes jeg foto var helt greit, video var det kjedeligste faget (fordi det krevde så mye planlegging) og radio var det beste jeg visste. Etter ett år med Medier og kommunikasjon var jeg selvfølgelig verdensmester i foto, trodde jeg, men da jeg var ferdig ga jeg bort speilrefleksen min dro i førstegangstjeneste og begynte så på en bachelor i PR, kommunikasjon og media på Høgskulen i Volda.

 

Andre året dro jeg på utveksling til Australia og kjøpte meg et lite Olympus PEN-kamera, som fikk meg til å like foto igjen, men det var ikke før jeg begynte på Bilder i 2018 at jeg virkelig falt pladask for både foto og video.

 

Behovet for innholdsprodusenter har økt de siste årene, og jobbmulighetene er mange da det er flere og flere som ser verdien av å engasjere mennesker som har kompetanse innen både produksjon av materiale og har markedsføringserfaring i tillegg.

 

Jeg liker å si at grunnen til at jeg begynte på innholdsproduksjon var fordi jeg så et behov i jobbmarkedet etter folk som var gode i både kommunikasjon óg i det visuelle. Sannheten er også at jeg nå satt med en bachelorgrad i noe jeg syntes var litt kjedelig. Jeg begynte å leke med tanken på jobbe med noe visuelt, men viste jeg var langt ifra god nok. Jeg brukte sommeren til å google ulike utdannelser, men fant ingenting jeg syntes var relevant nok. I slutten av sommerferien lå jeg og scrolla facebook, og plutselig dukket en annonse opp for Visuell innholdsproduksjon på Bilder Nordic. Det tok vel en halv dag fra jeg så annonsen til jeg søkte!

Intervjuet fortsetter under videoene

Foto Frode Menes

Nysgjerrig på vår innholdsprodusent utdanning?

Les mer her – VISUELL INNHOLDSPRODUSENT FOR NYE MEDIER | 1 ÅR | 60 STUDIEPOENG

Her kan du se noe av innholdet produsert av Frode!

Jeg liker å si at på videregående trodde jeg at jeg var verdensmester i foto, men da jeg begynte på Bilder Nordic skjønte jeg at jeg ikke kunne noen ting. Studieløpet var intenst og bygget slik at hvis man ikke kunne noen ting lærte man alt fra scratch, og hvis man kunne litt fra før fikk man det repetert. Fagene, foreleserne og miljøet er satt opp slik at man ikke bare lærer ting, men man forstår det også. Studiet består av fag og forelesere som er dagsaktuelle og relevante for bransjen, og folk brenner virkelig for det de snakker om.

 

Den lidenskapen er noe som smittet over på meg, og jeg har aldri brukt så mye tid, krefter (og penger) på å bli god i noe som jeg har brukt på foto og video. Det er også en stooor bonus at man hadde tilgang til fotostudio og utsyr man kunne låne. Man får muligheten til å prøve ut det man lærer, og prøve utstyr uten å gå ut og bruke opp alle sparepengene sine!

 

Under studieløpet er innholdsprodusentene gjennom en rekke caseoppgaver som reflekterer hvordan oppdrag er ute i bransjen, her skaper de blant annet innhold og lager markedsplaner for ulike bedrifter.

 

Jeg har nok ikke ett prosjekt fra studietiden som skiller seg ut som noen favoritt. Da jeg studerte på bilder nordic forsøkte jeg å få gjort så mye som mulig, hele tiden, hvor neste produksjon alltid skulle være bedre enn den forrige. Jeg likte veldig godt de prosjektene som kombinerte produksjon og markedsføring, men det jeg fikk mest ut av var å kombinere det vi lærte med både betalt og gratis jobbing på fritiden. Jeg sa ja til absolutt alt som kom min vei, og fikk derfor utviklet en god bredde innenfor hvert enkelt fag.

 

Karrieremulighetene innen innholdsproduksjon er som nevnt tidligere mange, alt fra kommuner, organisasjoner, forsvaret, mediehus, kongehuset og flere har egne innholdsprodusenter.

 

Etter Studiet begynte jeg å jobbe i Bærum kommune som visuell kommunikasjonsrådgiver, hvor jeg virkelig har utviklet meg ekstremt mye. Jobben har gått ut på foto-og videoproduksjon til digitale flater samt trykte medier og rådgivning. Jeg har jobbet mye som et «one man band» og produserer mange reportasjer om de ulike tjenestene ute i kommunen. Arbeidsflyten går ut på å få en bestilling, ha møter og planlegge hvordan oppdraget kan løses på best mulig måte, for så å dra ut og produsere. Det viktigste jeg har lært fra denne tiden er viktigheten av å kunne prate med mennesker. Svært få er komfortable foran kamera, og da er det så ekstremt viktig å etablere en god forbindelse med subjektet. Man må ikke rushe på, men heller skape et trygt miljø hvor subjektet stoler på deg og kommer ut av skallet sitt.

 

Etter 1,5 år i Bærum kommune har jeg nå fått en ny jobb i 4H fra 1. mars. 4H er en frivillig organisasjon som «4H har som mål å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.» Her skal jeg være en Rådgiver i Innholdsproduksjon, og produsere innhold til digitale kanaler som skal engasjere støttespillere og medlemmer. Jobben handler mye om å reise rundt i landet og fange 4H-øyeblikk på kamera. Det blir nok en treg start fordi.. korona… men det er en liten dream come true å kunne reise rundt i landet, møte spennende mennesker og lage knallbra innhold.

Jeg gikk inn i studiet og forventet å nesten kunne alt da jeg var ferdig. Sannheten er for mitt tilfelle at den største utviklingen kommer etterpå. Du lærer masse, og får mye erfaring fra studiet, men det er først når du er ferdig at den virkelige læringen begynner. Når jeg er ute på en produksjon har jeg alltid foreleserne i bakhodet. Jeg tenker på alle tilbakemeldinger jeg har fått, alt jeg har lært, og egne erfaringer. I mine øyne er det dette som gir den største produksjonen.

 

Som jeg sa i et tidligere intervju – Møt opp i timene og ta til deg den informasjonen du får. Selv om du tror du kan det fra før, så kan du egentlig ikke det. Vær engasjert, still spørsmål og ikke vær redd for å drite deg ut.

3 529 comments on “Tidligere student jobber nå som rådgiver i innholdsproduksjon!