null
-Still med et åpent sinn - vær åpen for tilbakemeldinger og nye idéer.
Vi har intervjuet et spekter av nysgjerrige og hardtarbeidende fotostudenter - hvordan er det egentlig å studere grunnutdanning i fotografi?

Hvordan er det å studere grunnutdanning i fotografi? Med et ønske om å arbeide i et kreativt miljø og utvikle sitt eget fotografiske uttrykk forteller tre studenter fra grunnutdanning i foto hvordan det er å være student ved Bilder Nordic.

Linn Sofie Olsen fra Mo i Rana studerte arkitektur ved NTNU da hun kjente at behovet for et sårt tiltrengt avbrekk meldt seg. Med mål om å lære mer om fotografi dro hun derfor til Oslo og Bilder Nordic, for å ta en grunnutdanning i fotografi!

 

Hvordan er det å studere ved Bilder nordic?

Det har vært veldig fint og lærerikt å studere ved Bilder Nordic. Da jeg begynte hadde jeg ikke fotografert aktivt på noen år, og var spent på om jeg var «god nok» for et fotostudie. Jeg ble møtt av en superhyggelig klasse og et åpent og inkluderende læringsmiljø. Gjennom grunnutdanningen har jeg hatt en bratt læringskurve, og gjenoppdaget hvor glad jeg er i å ta bilder. Lærerne er både erfarne og imøtekommende, og tilrettelegger for at alle studentene skal utvikle sitt eget uttrykk.

Hva føler du er det viktigste og nyttigste du har lært på studiet?

Det viktigste jeg har lært på studiet er nok i bunn og grunn hvor glad jeg er i å ta bilder! Utenom det har det vært fantastisk å utvide referansebanken og bli introdusert for inspirerende fotografer. Det tekniske ved studie har også vært svært nyttig; alt fra hvordan man håndterer studiolys til å utvikle en god arbeidsflyt i photoshop.

Hva inspirerer deg?

Mye forskjellig! Det går mye gjennom internett; både pinterest og instagram kan være gode kilder til å oppdage nye fotografer. Ellers henter jeg mye inspirasjon fra dagliglivet – folkene rundt med, lærerne på studiet, filmer og bøker.

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?

Still med et åpent sinn – vær åpen for tilbakemeldinger og nye idéer. Lytt til dine veiledere men lytt først og fremst til deg selv. Og ikke minst; utnytt de gode fasilitetene skolen har! Lån utstyr og eksperimenter i studio, spør lærere og dine klassekamerater hvis du lurer på noe. Dette er virkelig en gylden mulighet til å lære!

Du har søkt deg videre til 2årig fotoutdanning – hva var det som gjorde at du ønsket å gå videre?

Nå som den halvårige grunnutdanningen nærmer seg slutten, kjenner jeg at jeg ikke er ferdig som fotostudent. Jeg ønsker å lære mer, både om digitalt og analogt fotografi, og utvikle min portefølje videre. Jeg har gjenoppdaget hvor mye jeg liker å holde på med foto, og Bilder Nordic har svært gode fasiliteter for å bringe dette videre!

Christian Nicolay Watterud Carpagnano

Med et ønske om å utfordre seg selv kreativt og utvikle sine foto ferdigheter søkte Christian Nicolay Watterud Carpagnano (23) seg til grunnutdanning i fotografi ved Bilder Nordic. Han jobber i dag som fotograf for plateselskapet Rolig Records, og har nå søkt seg videre til den 2-årige fotografutdanningen.

 

Hvordan er det å studere ved Bilder nordic?

Det å studere på Bilder Nordic er krevende, fordi du må utfordre deg selv på alle mulige måter. Det er spennende og lærerikt, og det går fort i svingene, så man må holde følge og alltid gjøre sitt beste og litt mer.

Hva føler du er det viktigste og mest nyttige du har lært på studiet?

Det viktigste jeg har lært er viktigheten av å ha et ryddig system, samt hvordan man bruker Adobe programmene! Det mest nyttige jeg har lært er kanskje alvorligheten av Metadata for å markere bildene dine og hvorfor det er viktig!

Hva inspirerer deg?

Det som inspirerer meg er å se hvordan mine medstudenter løser sine kreative utfordringer, samt oppgaveløsninger man kommer frem til kollektivt eller individuelt.

 

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?

Mitt beste tips til fremtidige studenter er å aldri stoppe å utvikle seg kreativt, tør å følge det du føler og gjennomfør.

Du har søkt deg videre til 2-årig fotoutdanning – hva var det som gjorde at du ønsket å gå videre?

Jeg ønsker å søke meg videre til 2-årig foto da jeg ikke følte meg ferdig med verken skolen eller å lære om foto.  Etter å ha gått her i et halvt år har jeg blitt ennå mer hekta på å lære om foto! Føler du det slikt anbefaler jeg deg også å søke deg videre!

Malin Vindheim

Da Covid-19  satte en stopper for utveksling i Amsterdam ble Malin Vindheim (21) tvunget ut av komfortsonen. To år inn i en bachelor i journalistikk måtte hun stoppe opp og kjenne etter hva hun egentlig ønsket å gjøre videre – noe som ledet henne til en e halvårig utdanning i foto ved Bilder Nordic. – Jeg har fått muligheten til å gjøre et dypdykk i meg selv, og utforske fotoferdighetene mine, på godt og vondt.

 

 

Hvordan er det å studere ved Bilder Nordic?

Skolehverdagen er ganske intens og krever mye arbeid, men er også veldig, veldig koselig! Jeg har fått en helt ny vennegjeng på bare noen måneder. Rent praktisk er det også en luksus å ha enkel tilgang på studio, utstyr og kunnskapsrike folk.

 

Hva føler du er det viktigste og nyttigste du har lært på studiet?

Det aller viktigste jeg har lært er nok å stole på min egen fotografiske intuisjon, både i felt og i for- og etterarbeidet. Magefølelsen har veldig ofte rett, tror jeg. Også har jeg endelig forstått fototekniske tall og begreper godt nok til å halvveis vite hva jeg holder på med.

 

Hva inspirerer deg?

Jeg henter en del inspirasjon fra musikk, mote, natur, film og, ikke minst, menneskene jeg omgir meg med; men også fra vonde erfaringer og tanker. I mine øyne er fotografiet en ideell møteplass for det gode og det dårlige, det stygge og det pene, det riktige og det gale, det mørke og det lyse.

Også er jeg helt avhengig av Pinterest.

 

Hva er ditt beste tips til kommende studenter?

Jobb masse med bilder, både andres og dine egne. Bruk tid på dem. Det er sånn du blir bedre og finner ditt fotografiske “jeg”. Tror jeg, da. Men ikke vær altfor opptatt av å finne din nisje eller stil heller, særlig ikke i starten. Å sette seg selv i bås er kjedelig og unødvendig, bare gjør det du synes er givende!

Og når man først er på skolen: Utnytt ressursene du faktisk har rundt deg, både medstudenter og forelesere. De kan masse.

 

studiehverdag utstiling i samme båt midtveisworkshop

Grunnutdanning i fotografi er en praktisk fotografisk verktøykasse for den entusiastiske hobbyfotografen, eller for de som ønsker en grunnleggende forståelse i fototeknikk og bildekommunikasjon. Kan studeres over ett semester heltid på dagtid, eller som to semestre deltid på kveldstid. Du kan lese mer om utdanningen her!