null
Foredrag: The life and work of Roger Ballen
Meld deg på

Fotoskolen Bilder Nordic og galleriet WILLAS contemporary har gleden av å invitere til gratis foredrag med den verdensberømte kunstneren & fotografen Roger Ballen onsdag 11.10.2017 kl 19:00.

I dette foredraget får du et personlig innblikk i Roger Ballens liv og arbeid. Kunstneren og fotografen tar oss med inn i sitt arbeid over de siste førti årene og deler sine historier og opplevelser som har ledet frem til hans nyeste bok; BALLENESQUE, Roger Ballen – A retrospective.

“The images I create, I create not to inform.
They are much rather meant to be understood as a coherent commentary on the chaos in our incomprehensible world. If I could attach any meaning to the images, they would be nothing more than simple photographs.”
Roger Ballen

 

Om Roger Ballen
Ballen er blant de mest anerkjente og innovative fotografer av sin generasjon. Han ble født i New York i 1950 og er utdannet geolog. Han har jobbet og bodd i Johannesburg i Sør-Afrika siden tidlig på 1980-tallet. Ballen bringer i økende grad inn maleri, tegning, skulptur og graffiti i sitt arbeid. Han fjerner seg fra realistisk representasjon og fokuserer på fotografiet som en manifestasjon av en sinns- eller sjelstilstand, visjon, drøm eller til og med mareritt.

Roger Ballens arbeid er vist i prestisjetunge institusjoner rundt om i verden. Han er representert i museumssamlinger som Centre Georges Pompidou, Paris, Frankrike, Tate London, England, Museum of Modern Art, USA og Louisiana i Danmark. Hans samarbeid med rap-gruppen DIE ANTWOORD har åpnet hans visuelle univers for den yngre generasjonen. Musikkvideoen I FINK U FREEKY har mer enn 100 millioner visninger på Youtube.

 

Utstillinger i Oslo
Fredag 13. oktober kan du oppleve Roger Ballens fascinerende univers i et gammelt sirkustelt for one-night-only på Aker Brygge i Oslo.
Et utvalg av Ballen’s analoge fotografier kombinert med filmer, projeksjoner og en svært særegen lydinstallasjon av den norske lydkunstneren Timon Botez, gir muligheten til å oppleve Ballens uforståelige visuelle univers på en helt ny måte.

En Viritual Reality [VR] versjon av det Ballenesque univers produsert av ooni.us i New York vil ha sin verdenspremiere i sirkusteltet denne kvelden.

Arrangementet er et nært samarbeid mellom WILLAS contemporary og UNCONTAMINATEDOSLO.COM

WILLAS contemporary presenteres en salgsutstilling med verk fra 1970-tallet frem til i dag. Utstillingen viser utviklingen av kunstnerens estetikk, som nå ofte refereres til som Ballenesque, og er åpen for publikum fra lørdag 14. oktober kl 12.00.

Boklansering i Oslo
Ballen har gitt ut 24 bøker siden 1979, og hans kommende bok; BALLENESQUE – A Retrospective, lanseres på WILLAS contemporary lørdag 14. oktober kl. 13.00.
Det vil være mulig å kjøpe boken, BALLENESQUE, Roger Ballen – A retrospective, og få den signert etter foredraget.

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
11. oktober 2017 – kl 19.00 – 20.30 med påfølgende mulighet for kjøp av bok og boksignering.

Sted:

Elvebakken Videregående skole.

Pris:

Gratis, men krever påmelding