null
Foredrag: The life and work of Roger Ballen
Meld deg på

Fotoskolen Bilder Nordic og galleriet WILLAS contemporary har gleden av å invitere til gratis foredrag med den verdensberømte kunstneren & fotografen Roger Ballen onsdag 11.10.2017 kl 19:00.

I dette foredraget får du et personlig innblikk i Roger Ballens liv og arbeid. Kunstneren og fotografen tar oss med inn i sitt arbeid over de siste førti årene og deler sine historier og opplevelser som har ledet frem til hans nyeste bok; BALLENESQUE, Roger Ballen – A retrospective.

“The images I create, I create not to inform.
They are much rather meant to be understood as a coherent commentary on the chaos in our incomprehensible world. If I could attach any meaning to the images, they would be nothing more than simple photographs.”
Roger Ballen

 

Roger Ballen -  Bilder Nordic School of Photography

Om Roger Ballen
Ballen er blant de mest anerkjente og innovative fotografer av sin generasjon. Han ble født i New York i 1950 og er utdannet geolog. Han har jobbet og bodd i Johannesburg i Sør-Afrika siden tidlig på 1980-tallet. Ballen bringer i økende grad inn maleri, tegning, skulptur og graffiti i sitt arbeid. Han fjerner seg fra realistisk representasjon og fokuserer på fotografiet som en manifestasjon av en sinns- eller sjelstilstand, visjon, drøm eller til og med mareritt.

Roger Ballens arbeid er vist i prestisjetunge institusjoner rundt om i verden. Han er representert i museumssamlinger som Centre Georges Pompidou, Paris, Frankrike, Tate London, England, Museum of Modern Art, USA og Louisiana i Danmark. Hans samarbeid med rap-gruppen DIE ANTWOORD har åpnet hans visuelle univers for den yngre generasjonen. Musikkvideoen I FINK U FREEKY har mer enn 100 millioner visninger på Youtube.

 

Roger Ballen -  Bilder Nordic School of Photography
Roger Ballen - Head inside Shirt
Roger Ballen -  Bilder Nordic School of Photography

Utstillinger i Oslo
Fredag 13. oktober kan du oppleve Roger Ballens fascinerende univers i et gammelt sirkustelt for one-night-only på Aker Brygge i Oslo.
Et utvalg av Ballen’s analoge fotografier kombinert med filmer, projeksjoner og en svært særegen lydinstallasjon av den norske lydkunstneren Timon Botez, gir muligheten til å oppleve Ballens uforståelige visuelle univers på en helt ny måte.

En Viritual Reality [VR] versjon av det Ballenesque univers produsert av ooni.us i New York vil ha sin verdenspremiere i sirkusteltet denne kvelden.

Arrangementet er et nært samarbeid mellom WILLAS contemporary og UNCONTAMINATEDOSLO.COM

WILLAS contemporary presenteres en salgsutstilling med verk fra 1970-tallet frem til i dag. Utstillingen viser utviklingen av kunstnerens estetikk, som nå ofte refereres til som Ballenesque, og er åpen for publikum fra lørdag 14. oktober kl 12.00.

Roger Ballen -  Bilder Nordic School of Photography
Roger Ballen -  Bilder Nordic School of Photography

Boklansering i Oslo
Ballen har gitt ut 24 bøker siden 1979, og hans kommende bok; BALLENESQUE – A Retrospective, lanseres på WILLAS contemporary lørdag 14. oktober kl. 13.00.
Det vil være mulig å kjøpe boken, BALLENESQUE, Roger Ballen – A retrospective, og få den signert etter foredraget.

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
11. oktober 2017 – kl 19.00 – 20.30 med påfølgende mulighet for kjøp av bok og boksignering.

Sted:

Elvebakken Videregående skole.

Pris:

Gratis, men krever påmelding