Gratis foredrag med professor fra Berkeley og prisvinnende fotojournalist
Meld deg på

Hvordan kan kunstnere og visuelle historiefortellere engasjere seg for økologi og bærekraft i samfunnet? Den erfarne professoren og kuratoren Maya Kóvskaya og den anerkjente fotojournalisten Rena Effendi vil denne kvelden gi oss et innblikk i hvordan fotografi og kunst går sammen med forskning og vitenskap for å skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid.

Bilder Nordic School of Photography fotoskole gratis foredrag bærekraft økologi Maya Kóvskaya Rena Effendi

Student-workshop om økologi & bærekraft
Over fem dager skal Maya og Rena, sammen med bilderedaktør Cheryl Newman og forfatter Ben McPherson utfordre studentene våre innen økologi og bærekraft. Over de siste årene har man opplevd et større innslag av narrativ kunst i galleri-verden, hvor steder som Fotografiska i Stockholm har blitt viktige arenaer for samfunnsengasjerte fotografer og kunstnere, i en tid hvor avisene faller fra som eksponeringsarena.

Velkommen til et spennende og unikt foredrag med en av kunstverdenens sterkeste intellekter på temaet, sammen med den prisvinnende fotojournalisten Rena Effendi, som har gjort store personlige prosjekt samt en rekke oppdrag på tematikken.

 

 

 

 

Bilder Nordic School of Photography fotoskole gratis foredrag bærekraft økologi Maya Kóvskaya Rena Effendi

Om Rena Effendi
Rena Effendi ble født i Baku, Aserbajdsjan, og vokste opp i Sovjetunionen, hvor hun bevitnet sitt hjemlands vei til uavhengighet – en vei preget av krig, politisk ustabilitet og økonomisk kollaps. Helt siden Rena begynte å fotografere har hennes arbeid konsentrert seg rundt spørsmål om konflikt, sosial urettferdighet, og oljeindustriens effekt på mennesker og miljø.

Fra 2002 til 2008 fulgte Effendi en 1700 kilometer lang rørledning gjennom Aserbajdsjan, Georgia og Tyrkia, og dokumenterte konsekvensene dette multimilliard-dollar-prosjektet hadde på fattige bønder, fiskere og andre borgere. Denne seks år lange reisen ble hennes første bok Pipe Dreams: A Chronicle of Lives Along the Pipeline. Prosjektet har mottatt en rekke priser, inkludert et Getty Images redaksjonelt stipend, en Fifty Crows International Fund Award, en Magnum Foundation Caucasus Photographer Award og en Mario Giacomelli Memorial Fund Award.

Over de siste 10 årene, har Effendi dekket historier i den post-sovjetiske regionen, så vel som i Tyrkia og Iran, inkludert Russland-Georgia-konflikten i 2008, med tema som kvinner som ofre for heroin og sex trafficking i Kirgisistan, og de skjulte livet til ungdom i Teheran. Du kan se flere av Rena Effendis prosjekter på hennes hjemmeside.

 

 

 

Om Maya Kóvskaya
Økologisk politisk teoretiker, kunstkritiker og kurator Maya Kóvskaya (PhD UC Berkeley, 2009) er utdannet innen politisk teori, komparativ politikk, og språklig og kulturell antropologi. Hun har tjue års erfaring i Kina, og et tiår med engasjement innen samtidskunst på det indiske subkontinentet, noe som førte til at hun har delt sin tid mellom Beijing og New Delhi siden 2009.

Som uavhengig forsker har Maya forfattet, co-skrevet, redigert, oversatt, og bidratt til en rekke bøker og artikler om samtidskunsten som skjærepunktet mellom det politiske, kulturelle og økologiske. Hun har jobbet kuratorisk på over 30 asiatiske moderne kunstutstillinger og offentlige kunstintervensjoner, og forelest mye om kunst i Sør- og Øst-Asia.

Maya er en av grunnleggerne av forsknings- og kurator-kollektivet Anthropo(s)cenes and their Discontents, {f}Lexicon of the Anthropocene Multilingual Working Group, samt det Sør-Asiatiske kurator-kollektivet PracForum, og Art Editor for positions: asia critique (Duke University Press) (2011 – d.d). Hun arbeider for tiden på en bok om politisk økologi, kunst og Anthropocene i India, og en annen om indisk moderne fotografi, performativitet og makt. Hun blogger om kunst, økologisk politisk teori og vitenskapsteori ved Mutual Entanglements: Diffractive Notes on Art and the Anthropocene. Du kan lese mer om Maya Kóvskaya og hennes arbeid på hennes hjemmeside.

Velkommen til en engasjerende og lærerik aften med fokus på fotografi & bærekraft! Husk å melde deg på i linken øverst til høyre.

PRAKTISK INFORMASJON

 

Tidspunkt:
Torsdag 20. oktober 2016 kl 18.30.

Sted:
Oslo sentrum. Adresse kommer per sms.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.