null
Gratis foredrag med ledende konseptuell kunstner - Julia Fullerton-Batten
Meld deg på

Siden debuten i 2005 har Julia Fullerton-Battens arbeider dreid seg om kvinner – fra pubertet og oppvekst, ulykkelig kjærlighet, forhold mellom mor og datter til kroppsidealer. 15. juni inviterer Bilder Nordic School of Photography til et inspirerende foredrag med den konseptuelle kunstfotografen. Foredraget følges av en samtale mellom bilderedaktør Cheryl Newman, rektor Inge Helland og Julia Fullerton-Batten.

Teenage Stories (2005) fanger det følelsesmessige aspektet ved tenåringsjenter; selvbevissthet, humørsvingninger, usikkerhet og sårbarhet, med modeller funnet på gaten, og ble startskuddet på Fullerton-Battens karriere.

 

Interview for FOTOGRAFISKA show, Stockholm. ‘Staged Reality’ from Julia Fullerton-Batten on Vimeo.

 

I 2015 presenterte Fullerton-Batten prosjektet «Feral Children», en konseptuell serie basert på 15 historier om barn som har vokst opp i villmarken uten menneskelig kontakt, som vekket stor oppmerksomhet også i Norge, blant annet i VG+.  Samme år besøkte hun Bilder Nordic School of Photography for en workshop med våre toårige studenter. Hun er nå aktuell med prosjektet «Old Father Thames», som illustrerer ulike historiske hendelser knyttet til Themsen, og besøker igjen skolen for workshop og portfolio reviews som er åpent for eksterne.

Fullerton-Battens arbeider er kjennetegnet av en cinematisk følelse, modeller funnet på gaten, kreative set og et hint av mystikk. Kommersielt har hun gjort oppdrag for blant andre National Portrait Gallery, Canal+, Campari, 02, Swisscom og Sunday Telegraph Magazine. Hun har stilt ut over hele verden – fra Tokyo til USA og vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant annet Women in Photography tre år på rad. I 2014 var hun også en del av den norske festivalen Nordic Light og hadde en større separatutstilling på Fotografiska i Stockholm.

Se mer arbeid på Julia Fullerton-Battens hjemmeside.

Velkommen til foredrag! Om du er interessert i den konseptuelle uttrykksformen som kunstner, så er Julia Fullerton-Batten en av de mest vellykkede i denne kunstsjangeren i dag. Gjennom hennes arbeider og foredrag vil du få en god forståelse for hvordan ulike elementer kan komme sammen i sterke konsept med virkningsfulle narrativer.

Foredraget finner sted i auditoriet hos Bilder Nordic School of Photography fredag 15. juni. Publikum er velkommen for lett servering fra kl 16.30 og foredraget starter kl 17.00. Velkommen til en hyggelig aften!

PRAKTISK INFORMASJON

Tidspunkt:
Fredag 15. juni 2018 kl 17.00.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography, Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.