Fotograf Laia Abril forteller om sine arbeidsmetoder for å visualisere usynlige og vanskelige temaer i dette spennende foredraget ved fotoskolen Bilder Nordic
Gratis foredrag: Å visualisere det usynlige med Laia Abril
Gjennom research og journalistisk metode finner fotograf Laia Abril nye måter å visualisere vanskelige tema
- hør mer i dette spennende foredraget!
Meld deg på
Allerede i tyveårene markerte den engasjerte feministiske fotografen Laia Abril seg med en rekke fotoprosjekt knyttet til tema som seksualitet, spiseforstyrrelser og likestilling. Abril er kjent for sin dyptgående research og konseptualisering av vanskelige tematikker, noe som har gjort henne internasjonalt anerkjent med både solo-utstillinger og en rekke fotobøker.

 

I dette spennende foredraget får vi høre mer om hennes fremgangsmåte og hvordan du kan legge journalistisk metode til grunn for utvikling av konseptualisert kunst og visualisering av vanskelige tematikker. 

 

Laia Abril sitt langtidsprosjekt “A History of Misogyny” tar for seg en rekke aspekt ved kvinneundertrykkelse, både historisk og i samtiden. Prosjektet består av flere deler, blant annet et kapittel om abort og et kapittel om menstruasjon.

 

Fotograf Laia Abril er kjent for sin dyptgående research og journalistiske metode i utviklingen av langtidsprosjekt. I dette foredraget får vi høre om hvordan hun bruker disse virkemidlene for å visualisere usynlige og vanskelige tema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosjektet er et slående eksempel på hvordan research og journalistisk metode gir en knivskarp konseptuell vinkling, samtidig som prosjektet får en større kunstnerisk verdi og kan fortsette å utvikles som en større serie. Gjennom en variasjon av visuelle fortellerteknikker klarer Abril å synliggjøre usynlige og vanskelige tematikker.

 

“There are so many stories, and it was important to find ways of telling them visually. The image of the handcuffs is a reconstruction because, of course, I was not present. No one was. The stories are true, the research is journalistic, the imagery is sometimes imaginative and sometimes documentary.” – Laia Abril, intervju med The Guardian

 

 

Om Laia Abril

32 år gamle Laia Abril er en multikunstner, som kombinerer både fotografi, tekst, video og lyd. Hun er utdannet innen både journalistikk og fotografi , og startet i 2009 på et fem år langt artist residency ved FABRICA, Benettons research center i Italia, hvor hun jobbet som kreativ redaktør i magasinet COLORS, og i tillegg startet en fotobok-redaksjon. Abril har gitt ut fem fotobøker og blant annet vært representert med utstilling på den internasjonalt anerkjente fotfestivalen Rencontres Arles. Hun har vunnet og vært nominert til en rekke priser for sine fotobøker, som Photo Españia Book Award og Prix Pictet.

Du kan se mer av Laia Abrils arbeid på hennes hjemmeside. 

 

Velkommen til foredrag!

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
Onsdag 11. april kl 18.30.

Sted:
Bilder Nordic School of Photographys lokaler,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding

Maks antall plasser:
100