null
Foredrag: Et innblikk i kunstfotografi med Arno Minkkinen
Meld deg på

22. mars 2017 inviterer Bilder Nordic School of Photography og galleriet WILLAS contemporary til et inspirerende foredrag med kunstneren Arno Rafael Minkkinen på Cinemateket i Oslo. Minkkinen er for tiden aktuell med utstillingen “Floating in the Air” på WILLAS contemporary fra 16. mars – 7. mai.

Denne kvelden byr vi på et innblikk i kunstfotografiets verden gjennom personlige historier fra den mangeårige karrieren til Arno Rafael Minkkinen, som i over fire tiår har jobbet med selvportretter i natur og urbane landskap.

 

Om Arno Rafael Minkkinen

//What happens inside your mind can happen inside a camera.//

Minkkinen er født i Helsinki og bor og arbeider i Lowell, Massachusets, USA. Han er utdannet ved Rhode Island School of Design. Minkkinen begynte å ta selvportretter mens han arbeidet som tekstforfatter i New York. De siste 43 årene har Minkkinen arbeidet som professor, kurator og skribent, og hele tiden utforsket selvportrettet – umanipulerte fotografier av den menneskelige figur i naturen. Hans fotografier fanger skjønnheten av det å være en del av noe større og mer permanent enn oss selv. Minkkinen har så langt publisert syv monografier, og ble tildelt First Class Order of the Lion, Medal of Knighthood i 1992, samt den finske stats Kunstpris i fotografi i 2006. Minkkinen mottok Lucie Award for ‘Outstanding Achievement in Fine Art’ i oktober 2013. Hans arbeider finnes i samlinger som The Museum of Modern Art i New York, Centre Pompidou og Maison Européenne de la Photographie i Paris, Kiasma i Finland, The Tokyo Metropolitan Museum of Photography og Moderna Museet i Stockholm.

Se mer arbeid på Arno Rafael Minkkinens hjemmeside.

Velkommen til en hyggelig og inspirerende aften!

PRIS OG INFORMASJON

Dato:
22. Mars 2017 – kl 18.30

Sted:
Cinemateket Oslo

Pris:
Gratis, men krever påmelding