null
Avgangsutstillingen Future Tense
lever videre gjennom Katapult Future Fest!

Fra 14. til 16. mai holdes Katapult Future Fest – en festival som undersøker hvordan ny teknologi og sosial investering kan skape et blomstrende fremtidssamfunn for alle. Avgangsutstillingen Future Tense, som stod på Kulturhuset i mars, flytter nå inn på Langkaia i Oslo under festlige dager med spennende foredrag og eventer!

Future Tense er et kollektivt prosjekt gjort av avgangsstudentene ved Bilder Nordic. Prosjektet konfronterer ulike fremtidige levemåter i vårt samfunn, der de utforsker en usikker fremtid med både dystopiske og utopiske potensialer. De utvalgte fotografene som skal stille ut under festivalen er toårige studenter Susanne Pettersen, Bjørnar Morønning, Juliane Jensen, Juniad Hanif, Lars Andreas Berg og Marcus Dingstad:

Brain Fog – Susanne Pettersen

De siste årene har det oppstått flere mystiske sykdommer som ingen tilsynelatende kan forklare, knyttet til teknologien vi omgir oss med. Dette prosjektet utforsker angsten og isolasjonen de rammede opplever.

Freedom of Movement – Bjørnar Morønning

Når slutter et menneske å være et menneske? Fysiske handicap minker sammen utviklingen av teknologiske gjennombrudd. Kan mennesker med proteser etter hvert overgå de uten?

» Å stille ut bildene på Katapult Future Fest er en veldig fin mulighet til å ha samtaler rundt hvilken fremtid vi vil ha» – Bjørnar Morønning

Designer Babies – Juliane Jensen

 

Med moderne CRISPR-teknologi kan vi endre vår DNA-struktur for å utrydde sykdommer eller skreddersy det fysiske utseende. Hvordan kommer dette til å påvirke menneskets utvikling? Dette prosjektet utforsker etiske dilemmaer denne teknologien tar opp.

«Jeg vil vise at teknologi utvikler seg raskt, og at spesielt dette med «designer babies» kan bli normalt i fremtiden. Vi er nærmere enn vi tror med å implementere dette og det er derfor viktig å diskutere problemene og fordelene som kommer med det. Det er også kjempefint å møte en del av samfunnet som er interessert i fremtiden!» – Juliane Jensen

Norway’s Immigrant Landscapes – Junaid Hanif


En fotoserie som ser på Norges kultur og samfunn gjennom en portrettserie av immigranter i norsk natur.

«Multikulturell innvandring bringer kultur til et ukjent norsk landskap. Passer dette inn i det uegnede landskapet? Hva skjer med fremtidige generasjoner? Serien vil vise bilder av innvandrere som stolt viser frem sine nasjonale drakter i norske vinterlandskap.» – Junaid Hanif

The Beauty Of The Beast – Lars Andreas Berg


Skjult, og usett av de fleste er enorme strukturer og landskaper av ulike næringer som kraft, vann og møtepunkt for transport. Disse stedene med ressurser er vakrere enn vi tror.

«Jeg vil vise en bransje som endrer seg for menneskene i Norge, og håper at vi sammen kan finne løsninger når det kommer til automatisering.» – Lars Andreas Berg

Is There Life on Mars? – Marcus Dingstad

Will we ever live beyond the boundaries of our own world? Investigating the possibilities of colonising a new planet.

«Hvor er det første stedet man leter etter en bedre framtid? På  vår naboplanet, selvfølgelig» – Marcus Dingstad

Katapult Future Fest - bilder nordic

Katapult Future Fest tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål og undersøker hvordan ny teknologi, bevissthet og sosial investering kan brukes til å skape en fremtid vi ønsker å leve i.

Katapult Future Fest var samarbeidspartnere med Bilder Nordic under avgangsutstillingen som stod tidligere i år, og vi har også gjort andre samarbeid med dem, blant annet med Vestige VR – en reise gjennom minner og en historie om tapt kjærlighet.

Les mer om Katapult Future Fest her.