Midtveis-utstilling Bilder Nordic - foto: Stephen Grindhaug, Perosh Qader, Leah Solomons, Andrea Emilie Eriksen
Se utvalg arbeider fra utstillingen «I samme båt»!

Gjennom én uke arbeidet fotostudentene sammen i en årlig midtveisworkshop! Årets tema var hvordan vi som samfunn må endre oss for å kunne gjøre de tiltakene som trengs for å skape en bærekraftig tilværelse og løse klimautfordringene vi står ovenfor. Dette resulterte i utstillingen «I samme båt» som kan sees på Bruket i Schweigaardsgate frem til januar.

Over 60 studenter var i sving denne langhelgen, og sammen produserte de 15 prosjekter som tolker ulike tema innen klima – både politisk og personlig, men også den tradisjonelle tilnærmingen til naturen og kloden vi lever på. Parallelt med dette jobbet 10 studenter fra Visuell innholdsprodusent for nye medier med å dokumentere fotostudentenes arbeid og utvikle en markedsplan for utstillingen.

Titanic har truffet isfjellet, men vi danser fortsatt til fiolinene på dekk. Verden er i krise. Vi har gode teknologiske verktøy, men vi bruker dem ikke til å redde oss selv eller planeten vår. En liten elite eier mesteparten av jordas delte ressurser, og systemer som har eksistert for å holde oss samlet, brytes opp, noe som skaper rom for ekstremisme og frykt. Vi må samarbeide på et globalt nivå, sammen med mennesker fra hele verden som bryr seg om problemer knyttet til planeten vår. Den neste generasjonen historiefortellere har potensiale til å skape nye visuelle løsninger som kan styre våre oppfatninger og styrke oss til handling. – Utdrag fra prosjektbeskrivelsen som ble gitt til studentene før de begynte arbeidet, laget av rektor og foreleser Laara Matsen. 

Midtveis-utstilling Bilder Nordic
Foto: Teodor Olving, Olga Bakke, Johanne Berg-Larsen, Fredrik Moen Kittilsen

Prosjektene er veiledet av filosof og kurator Ilgin Deniz Akseloglu, MIT-fellow og digital utvikler Bjarke Calvin og fotografene Eivind Natvig og Andrea Gjestvang.

studiehverdag utstiling i samme båt midtveisworkshop

Utstillingen åpner torsdag 28.11 kl 19:00 og står til midten av januar

Sted: Schweigaards gate 34C, 0191 Oslo

Du kan lese mer om utstillingen her.