Foto2 - avansert fotografi for viderekommende | 1 år |

Et mentorprogram med fokus på utvikling av egen identitet som fotograf, faglig kompetanse og nettverksbygging.

Ønsker du å styrke din fotografiske stemme? Foto2 er et ettårig mentorprogram på kveldstid – et dypdykk inn porteføljeutvikling, styrking av de tekniske redskapene, og du lærer å vise arbeidet ditt for et større publikum.

Porteføljeutvikling med Damian Heinisch og Laara Matsen er grunnsteinen i Foto2. Sammen med spisset, teknisk undervisning i lys og digitalt mørkerom, og et spekter av spesialiserte workshops med ledende fotografer, bilderedaktører og kuratorer fra et internasjonalt nettverk. Workshopene er skreddersydd for gruppens konkrete behov – de har tidligere omhandlet produksjon av fotobøker, prosessen mot utstilling, nettsidearbeid, og skriving for fotografi.

Faglig fokus
Fokuset i utdanningen er personlig utvikling, med en mentorbasert oppfølging gjennom hele året som stegvis blir mer kompleks. Målet er å spisse din egen stemme som fotograf, der du tar med det du allerede kan, og bygger på dette. I tillegg videreutvikler vi dine tekniske ferdigheter, og dykker inn i skreddersydd lyssetting, digitalt mørkerom og spesialiserte workshops. Du vil også lære å produsere for, og utnytte potensialet i, sosiale medier og digitale flater for egen promotering og som potensielle kundeverktøy.

Ressurser
Studentene arbeider med noe av det beste skolen kan tilby av lærerkrefter og gjester fra vårt internasjonale nettverk. Det er et intimt klassemiljø med maksimalt 16 studenter, slik at hver enkelt får grundig oppfølging og muligheten til å gå dypere. Studentene har tilgang på tre velutstyrte studioer, arbeidsstasjoner for postproduksjon, et printerområde og et omfattende utlånslager med kamera, optikk, lys og lyd.

Erfaring
Studiet egner seg for de som allerede har erfaring innen fotografi, men som ønsker å øke faglig tyngde, lære nye teknikker eller trenger kreativt påfyll og erfaren veiledning.

Videre studiemuligheter
Dersom du ønsker å studere videre gir Foto2 mulighet for å søke seg direkte inn på andre skoleår i den toårige utdanningen. Dette kan deretter bygges videre til en bachelor – enten ved SVA i New York eller London College of Communication i London.

Foto2 er et mentorbasert studie, der du får tett oppfølging av de faste foreleserne. I porteføljeutvikling møter du Laara Matsen og Damian Heinisch, som skal bistå med utviklingen av egen portefølje og fotografiske stemme. I tillegg møter du Simon Skreddernes i lys og digitalt mørkerom – to støttefag som skreddersys til gruppens behov.

Foto2 består også av et spekter av gjesteforelesere, hentet fra Bilder Nordics nettverk fra både utland og innland. Printing, fotobok-produksjon, utstillingsprosessen og skriving for fotografi har tidligere vært tema for studentene. Gjesteforelesere som har undervist tidligere er fotografer som Camilla Jensen, Marie Sjøvold og Kyrre Lien.

Damian Heinisch (NO)

Damian Heinisch er en Oslo-basert fotograf med en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Folkwang-skolen i Essen / Tyskland. … Read More

Simon Skreddernes

Simon er utdannet fra Fotografskolen i Trondheim, og har siden arbeidet for Marcel Leilenhof, Postproduksjon AS, D2 og med egne prosjekter. Han er representert av Hest Agentur.… Read More

Laara Matsen (US)

Laara Matsen har en bachelorgrad fra Bard College. Karrieren hennes startet som fotoredaktør ved Magnum Photos i New York… Read More

Cheryl Newman (UK)

Cheryl Newman er en uavhengig fotograf, kurator og konsulent som bor i London. Hun er en stipendiat fra Royal Photographic Society og leder av RPS Photographic Awards.… Read More

Studentintervju med Kristin Helena Amundsen

Bilder nordic student Kristin Helena Amundsen er aktuell som utstiller under årets Nordic Light Festival of Photography i Kristiansand 21-25.Oktober.… Read More

Studentintervju | Hans Jørgen Ro

Hans Jørgen Ro er utdannet elektroingeniør og har jobbet flere år i IT-bransjen. Han studerte grunnutdanning i fotografi først, og begynte på Foto2 høsten 2019.… Read More

Studentintervju | Amy Elizabeth McLaren

Amy Elizabeth McLaren studerte Foto2 fra høsten 2019 til våren 2020 – les intervju med henne og se prosjektet hennes her!… Read More

Foto og film er praktiske fag hvor mengdetrening er essensielt for å bli god. Derfor har skolen følgende krav til eget utstyr, for å sikre at alle studenter kan jobbe med oppgaver og praktiske øvelser utenom skoletid.

Som student ved Bilder Nordic må du ha et eget kamera med manuelle innstillinger og mulighet for å skifte optikk, enten speilrefleks eller speilløst. Dersom du har tenkt til å oppgradere kamera eller må gå til innkjøp av nytt kamera til studiestart anbefaler vi å vente til du har gått et par uker på skolen, slik at du kan teste litt utstyr her, få lære litt mer om hva du faktisk har behov for og spørre om tips og råd fra foreleserne. I tillegg er det fler fotobutikker som gir ekstra gode studenttilbud like etter oppstart.

Du må også ha en egen, bærbar maskin som er i stand til å håndtere tunge programmer som Creative Cloud-programvare (Photoshop, Lightroom, InDesign etc.) Prosessor i5 eller høyere, minst 16GB ram og minst 250 GB lagring er anbefalte specs.

En portabel ekstrern harddisk, et stativ og en reflektor eller håndblitz kan også være kjekt, dersom man ser nytteverdien.

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
14. oktober 2020


Søknadsfrist
Løpende opptak frem til klassen er full. Foto2 har et intervjubasert opptak, og du vil bli kontaktet av Laara Matsen kort tid etter du søker.


Varighet
1 år på kveldstid


Undervisningstider
Partallsuker: mandag- og onsdags kveld kl 17.30 – 21.00
Oddetallsuker: onsdags kveld kl 17.30 – 21.00
I tillegg vil det være 2-3 helgesamlinger per semester.

Du kan se timeplan for høsten her.


Studieavgift
52 500 kr totalt
Fordelt på åtte innbetalinger over ett år


Lånekassen
Studiet er ikke støttet av Lånekassen


FOTOGRAF – TOÅRIG UTDANNING | 2 år heltid | 120 studiepoeng

En omfattende og praktisk utdanning i fotografi og film for fotografer, som skal hjelpe deg å utvikle din visuelle identitet, og forberede deg på en karriere i en spennende og raskt voksende bransje. Studiet er veiledet av profesjonelle fotografer som er noen av de beste i sine respektive fagfelt.

Read More

Grunnutdanning i fotografi | 0,5 år heltid, 1 år deltid | 30 studiepoeng

Grunnutdanning i fotografi er en praktisk fotografisk verktøykasse for den entusiastiske hobbyfotografen, eller for de som ønsker en grunnleggende forståelse i fototeknikk og bildekommunikasjon. Kan studeres over ett semester heltid på dagtid, eller som to semestre deltid på kveldstid.… Read More

Nettkurs i foto | 1 år deltid på nett

Et fleksibelt nettbasert kurs med samlinger, der målet er å gi deg en praktisk, fotografisk verktøykasse. Kurset tar for seg de sentrale elementene i fotografering, og legger vekt på praktisk utførelse, slik at du skal få kunnskap og erfaring til å mestre håndverket.… Read More