Grunnutdanning i film første skoledag V20
Hvordan har første uke på filmstudiet vært?

Første klasse med grunnutdanning i film begynte I midten av februar – på to korte uker har de fått grunnleggende innføring i blant annet manusskriving, hvordan man presenterer arbeidet sitt, klipp og lyd. Her kan du lese korte intervjuer fra et par av studentene i vårens klasse.

Joseph Sahadt - grunnutdanning i film studentintervju

Hvordan har første uke vært?
Første uke har vært veldig interessant, jeg føler vi har lært ting mye mer i dybden enn jeg hadde trodd vi kom til å gjøre. Ta for eksempel lyd – der lærer vi om hva lyd er og hvordan vi oppfatter det og så videre, og ikke bare hvordan man bruker det.

Hva har vært mest interessant hittil?
Jeg synes det mest interessante hittil har vært å høre foreleserne snakke om hva de gjør, og dele sine erfaringer. At vi kan få lære av det de allerede har gjort

Hva gleder du deg mest til?
Den første semesteroppgaven. Vi skal lage dokumentar, og da får vi endelig begynt å teste det vi har lært og jobbe med video.

Hva håper du å få ut av studiet?
Det å lære å lage video fra start til slutt, og forhåpentligvis kunne jobbe med det i etterkant. Men det er også noe som er fint til privat bruk, å kunne produsere filmer.

Bjørn Ingar Pedersen - grunnutdanning i film studentintervju

Hvordan har første uke vært?
Vi har ikke rukket å ha alle fagene enda, men vi har vært innom manusskriving, det å presentere et prosjekt, grunnleggende klipp. I dag har vi lyd, og i går hadde vi kamerateknikk og kameraets oppbygning.

Hva har vært mest interessant?
For meg er alt like interessant, egentlig. Jeg ønsker å lære alle aspektene av dette, og alle rollene man finner på et sett for eksempel.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til dramaturgi og historiefortelling. Det å skrive et manus, faktisk lage noe fra start til slutt

Hva håper du å få ut av studiet?
Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre videre, men det er fint å ha en fot innenfor bransjen. Det er mest aktuelt for meg å bruke dette som et kunstnerisk utløp og gi meg muligheten til å kunne formidle et sunt og jordnært budskap i det jeg gjør.

Grunnutdanning i film

Grunnutdanning i film passer for deg som vil utforske egen kreativitet gjennom levende bilder – i samarbeid med andre vil du få muligheten til å teste deg selv som filmskaper og historieforteller med kyndig veiledning av profesjonelle filmfotografer, regissører og produsenter! Du kan lese mer om utdanningen her.

Grunnutdanning i film første skoledag V20
Grunnutdanning i film første skoledag V20