null
FOREDRAG & SEMINAR: Virtual Reality er neste steg for historiefortellere
Meld deg på

Det amerikanske magasinet Forbes skrev i januar; «Vestige VR reveals how virtual reality will change documentary storytelling». I samarbeid med Katapult Future Fest har vi invitert filmskaperen Aaron Bradbury og hovedkarakteren Lisa Elin til Norge! Vi har derfor gleden av å invitere publikum til gratis foredrag mandag 13. Mai!

Det er ingen som tviler på at virtuelle virkeligheter kommer til å bli en parallell til vår virkelighet. Potensialet for læring, opplevelser og interaksjon, både personlig og profesjonelt, med VR-teknologi er grenseløst. Teknologien er nå moden, men er vi?

Bilder Nordic School of Photography ble grunnlagt i overgangen fra analogt til digitalt fotografi. Nå gjør vi oss klar for tredimensjonale muligheter. Fra høsten 2019 vil våre fotostudenter få tredimensjonale produksjoner på pensum. Vi tror de kunstneriske og kommersielle mulighetene vil vise seg å være mye større og viktigere enn overgangen til digitalt fotografi og film.

FOREDRAG: Vestige VR – en reise gjennom minner og en historie om tapt kjærlighet

Velkommen til en kveld hvor følelsene vil skylle over deg, hvor personlige minner om tapt kjærlighet vil gjøre øyekroken våt, men hvor du også får ta del i helbredelsen Lisa Elin opplevde i samtaler med filmskaperen Aaron Bradbury, og gjennom skapelsen av Vestige VR.

Foredraget vil gi deg innsikt i hvordan tap og savn er kunstnerens kanskje kraftigste kilde i kreativiteten. Ved å dele sorgen virtuelt gjennom Vestige, håper Lisa Elin at opplevelsen kan være til nytte for andre som bearbeider livets harde realiteter. Foredraget vil også gi en forståelse for nye muligheter med VR.

Sted: Cinemateket

Når: Mandag 13. mai 18:30 -20.30

INNSIKTSEMINAR: Vestige VR – den kreative prosessen og mulighetene i virtuell teknologi

Hvorfor er virtuelle virkeligheter så virkningsfulle? Hvorfor kalles det et intimt medium? Gjennom fire effektive timer vil du lære mer om mulighetene VR byr på; historiefortelling, den kreative prosessen og teknikkene bak produksjonen. Seminaret gir en innsikt i fremtidens format for historiefortelling.

Dersom du jobber med historiefortelling eller kommunikasjon, så kan du melde deg på vårt VR seminar for profesjonelle. På seminaret vil du møte filmskaperen Aaron Bradbury og Lisa Elin i egen karakter.

I oktober inviterer vi også NCS Creative og Vestige VR tilbake til Oslo, for en ukes workshop i Virtual Reality-produksjoner!

Sted: Bilder Nordic School of Photography, Nedre Vollgate 8

Når: Tirsdag 14. mai 12-16

Påmelding  lanseres rett over påske. Tips! Dersom du har meldt deg på foredraget, vil du varsles før vi legger arrangementet åpent ut 🙂

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Mandag 13. mai kl 18:30

Sted: Cinemateket i Oslo

Pris: gratis, men krever påmelding via linken i banneret

Du kan lese mer om Vestige her.