null
GRATIS FOREDRAG | VESTIGE VR: En reise gjennom minner og en historie om tapt kjærlighet
Meld deg på

Velkommen til en personlig og følelsesladd kveld, om en vakker kjærlighetshistorie og tapet av en elsket. VESTIGE er en unik historie –  både gjennom innhold og format – fortalt gjennom Virtual Reality. Mandag 13 mai har vi gleden av å ønske velkommen til gratis foredrag med både hovedpersonen i historien, og filmskaperen bak produksjonen!

 

– For English version, please click here –

 

Det amerikanske magasinet Forbes skrev i januar: «Vestige reveals how virtual reality will revolutionize documentary storytelling». I samarbeid med Katapult Future Fest har vi invitert filmskaperen Aaron Bradbury og hovedpersonen Lisa Elin til Norge!

Vestige er en historie om sorg og omstilling, en reise gjennom smerte og sorg, innsikt og håp. Gjennom samtalene med filmskaperen Aaron Bradbury startet Lisa Elin en reise som forandret alt. Vestige VR avslører ikke bare hvordan virtual reality vil forandre dokumentarisk historiefortelling, det viser også hvor kraftig dette mediet bevarer minner.

Lisa Elin og filmskaper Aaron Bradbury har snakket sammen siden november 2016, et halvt år etter ektemannen Erik Craigheads tragiske bortgang i en alder av 40 år. Vestige er Lisas minner av tiden med Erik, preget av dyp kjærlighet og gjensidig tilhørighet hos hverandre. Vi får bevitne deres første møte, like etter 9/11 i New York, intime øyeblikk og nære innblikk i deres liv sammen. Erik påvirket et globalt nettverk gjennom sitt liv, og med hans død kom uventede sammenkoblinger og starten på noe nytt. Denne reisen har tatt Lisa til de mørkeste avgrunner i et menneskes liv, men også tilbake til lyset. Gjennom ren viljestyrke har hun vist at det er mulig å også komme sterkere ut av de verste opplevelsene i livet, noe hun ønsker å dele med alle som sitter med sorg og savn.

Erik var halvt norsk. Dette foredraget og opplevelsen får derfor en ekstra dimensjon, ved at Lisa har jobbet hardt i over ett år for å kunne presentere denne historien her hjemme i Norge.

Lisa har jobbet som kreativ leder og forfatter i reklame, magasin og kommunikasjon i mer enn 20 år i USA. Hennes opplevelse med å lage Vestige har vært en sterk og viktig reise gjennom sorg, og er en fortelling om hvordan vi kan finne det vakre også i våre mørkeste øyeblikk. Foredraget vil gi deg innsikt i hvordan tap og savn er kunstnerens kanskje kraftigste kilde i kreativiteten. Ved å dele sorgen virtuelt gjennom Vestige, håper Lisa Elin at opplevelsen kan være til nytte for andre som bearbeider livets harde realiteter. Foredraget vil også gi en forståelse for nye muligheter med Virtual Reality.

VR Vestige Bilder Nordic Seminar og foredrag

Vil du oppleve Vestige VR i Oslo?

Nå åpner vi for visning av Vestige i virtual reality! Vi setter opp for visning på Bilder Nordic School of Photography, Nedre Vollgate 8, i 6.etasje.

Tid: Mandag 13. mai fra 14:00 til 18:00 og tirsdag 14. mai fra 09:00 til 11:00.

For påmelding, send mail til al@bildernordic.no med navn, tidspunkt og antall deltakere. Ledige plasser oppdateres fortløpende.

LEDIGE TIDER:

TIRSDAG 14. MAI

Tidspunkt

Antall plasser ledige

09:00 – 09:20

4

09:20 – 09:40

3

09:40 – 10:00

5

10:00 – 10:20

4

10:20 – 10:40

5

10:40 – 11:00

1

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Mandag 13. mai kl 18:30

Sted: Cinemateket i Oslo

Pris: gratis, men krever påmelding via linken i banneret

Du kan lese mer om Vestige her.