Foredrag: Regissør-duo fra New York gir innblikk i videoproduksjoner
Meld deg på

Hvordan kan man jobbe seg opp til en internasjonal karriere innen musikkvideo og reklamefilmer? Gjennom den New York baserte regissør-duoen, Dusan Reljin & Hilde Pettersen Reljin, får du et innblikk i high-end videoproduksjoner fra planlegging til endelig lanseringsfest.
Ved eksemplifisering gjennom egenproduserte videoer innen reklame-, mote-, musikk- og kunst-sjanger vil Hilde og Dusan gi oss en forståelse for hvordan man tilnærmer seg forskjellige typer oppdrag, hva som er viktig å huske på og være klar over, hvordan man planlegger filming og set og hvordan man balanserer planlegging og spontanitet i slike produksjoner. Duoen vil fortelle om hvordan det er å jobbe med kjente mennesker og kunstnere, hvilke gate-keepers man må gjennom for å lande oppdrag og gjennomføre produksjoner, samt etikken i denne typen arbeid.
Foredraget passer for deg som er interessert i videoproduksjoner, som vil få et innblikk i bransjelivet i New York og som vil høre noen gode historier fra spennende videoprosjekter.

Om Regissør-duoen
Regissør-duoen, Dusan Reljin og Hilde Pettersen Reljin, startet sitt kreative partnerskap mens de samarbeidet med kunstneren Vanessa Beecroft for flere år siden. De har siden regissert reklamefilmer for Max Factor, Victorias Secret, Surfer Girl for Stylecaster, samt en eksperiementell film i samarbeid med Rick Owens. Deres nyere verk inkluderer motefilmer for Alex Plokhov og Vogue Spania, med skuespillerinnen Jessica Pare, Vanessa Paradis’ “Love Song” musikkvideo, og kampanjer for både MAC Cosmetics og Lolita Lempicka.
Dusan Reljin
Dusan er en mote-, beauty- og kjendisfotograf i New York. Dusans arbeid vises blant annet i InStyle, Vogue, Interview, GQ og V Magazine, og noen av hans reklamejobber omfatter merker som Gucci, Helmut Lang og Victorias Secret, samt noen av verdens største skjønnhetsmerker som Max Factor, Lancôme, Vichy, Cover Girl, Estee Lauder og Rimmel. Dusan er inspirert av arbeidet til Federico Fellini, Iggy Pop, Sunn 0))), Emir Kusturica, Slavoj Ziztek, Allen Jones og La Monte Young.
Hilde Pettersen Reljin
Hilde er en anerkjent kunstner som kombinerer flere disipliner, men har fokusert spesielt på bevegelige bilder. Hennes og Dusans video for kunst-pop-bandet Fischerspooner er en del av den permanente samlingen ved MOMA museum i New York City. Gjennom hele karrieren har hun jobbet med flere kunst- og motesamarbeid med blant andre Vanessa Beecroft, Deitch Galleri og Gagosian Gallery, men har også regissert prosjekter med Naomi Campbell, Kate Moss, Vanessa Paradis og Helmut Lang. Blant hennes nyeste initiativ er NOIONE, en kreativ hub som høsten 2015 presenterte motekunst-festivalen UNCONTAMINATED, og som nå er aktuell med lanseringsfest for Massive Attacks nye musikkvideo “Ritual Spirit” i Ekebergparken.
Du kan se Hilde og Dusans videoproduksjoner på Vimeo her.

PRAKTISK INFORMASJON

2016

©End-of-the-Garden
©Sunken-Gardens
©The-Door
©The-Moonlight-Room
©The-Wall
©Untitled-1
©Untitled-2
©Untitled-3
©Untitled-4

Galleriet fungerer også i fullscreen, om dere vil endre bakgrunnsfargen til for eksempel hvis, må jeg gjøre dette. 

SIDEBAR NR. 2

Her kan man legge inn praktisk info.

Dette er en vanlig tekstblokk, man kan legge til hvilket som helts element inne i trekkspillet. Se eksempel gjemt under.

Alle gode ting er tre, talemåte med opprinnelse i gammel tallsymbolikk, hvor 3-tallet ble ansett for å være hellig. Det har vært hevdet at uttrykket har gresk opprinnelse, men også at vi har fått det fra middelalderens Tyskland, der det ifølge gammel rettspraksis var nødvendig å stevne tiltalte for retten tre ganger før det kunne avsies dom i hans fravær.